Strona 240 z 267 PierwszyPierwszy ... 140190230238239240241242250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 391 do 2 400 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Dla mnie ten cały Warhammer to jeden wielki bubel, Nieumarłymi gre przeszedlem w 12h na poziomie b. trudnym i już od tej pory nie włączam tego bubla A więc, pieniążki wyrzucone w błoto ;-) Tym co nie kupili, odradzam.. jak Total war, to tylko historyczny!

Na przyszłość proszę nie pisać w nieodpowiednim temacie. Arr.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Witam istnieje jakiś TeamSpeak na którym można znaleźć Polaków do gry w Total War ? ew jak ktos ma ochote pograc razem w multi to zapodajcie swój serwer

Sara Temer
    Gość
    TS: 178.217.186.86:11796 tutaj znajdziesz użytkowników naszego forum Zachęcam również do zajrzenia tutaj: http://forum.totalwar.org.pl/forumdisplay.php?15-%C5%9Awiat-Multiplayera

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Ogólnie to podoba mi się to, co zrobili z wyborem lordów i bohaterów w ostatnim patchu. Chodzi o możliwość wykupienia zdolności, przedmiotów i czarów przed walką. Bardziej oddaje to bitewniaka.
    Teraz fajnie byłoby gdyby podobną opcję dostały elitarne jednostki, bo powinna być możliwość dobrania im przynajmniej sztandarów.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

5. Użytkownicy którzy uznali post Chaak za przydatny:

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Nie tylko sztandarów ale i uzbrojenia,choć tego drugiego na pewno nie doczekamy bo CA woli sztucznie poszerzać rostery dając kilka wariantów tej samej jednostki jako rzekomo odrębne oddziały żeby wizualnie wyglądało na danie graczowi większego wyboru...
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Otrzymał 89 podziękowań w 59 postach
    Cytat Zamieszczone przez Il Duce Zobacz posta
    Nie tylko sztandarów ale i uzbrojenia,choć tego drugiego na pewno nie doczekamy bo CA woli sztucznie poszerzać rostery dając kilka wariantów tej samej jednostki jako rzekomo odrębne oddziały żeby wizualnie wyglądało na danie graczowi większego wyboru...
    Tak czy inaczej musiałyby to być osobne jednostki ze względu na rożne modele/animacje. Szczerze mówiąc zrobienie jednej karty dla Grave Guard i danie gdzieś przycisku na zmianę z Tarcz na 2H byłoby dużo mniej czytelne. Jedyny argument za takim rozwiązaniem byłby gdyby różnych jednostek było tak dużo, że nie mieściły by się one na paskach wyboru.
    Si vis pacem, para bellum

8. Następujących 3 użytkowników podziękowało Jsatrzab za ten post:

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Arroyo jest bardzo łagodny w osądzie młotka, prawie całkowicie olewa aspekty wyznaczające TW (rozbudowa osad, podatki, technologie, dyplomacje, wolność wyboru /kogo podbić, gdzie się osiedlić, z kim handlować/ i wiele innych), na rzecz ogólnie pojętej zgodności z lore (choć tu zamiast wymagać jak największej zgodności,najczęściej wystarcza Mu że coś po prostu jest...) . Natomiast dla Temera ważniejsze są aspekty TW i stawia je ponad skórką młotka.

I tu jest pytanie który aspekt wolisz bardziej: mechaniki TW (zdanie Temera) czy klimat młotka (Arroyo). Czy kupiłeś ten produkt z powodu TW w nazwie, a może jednak bardziej podziałał na Ciebie człon Warhammer? Z tego też punktu widzenia takie różne oceny tego dlc. A recenzje są wykonane przez funkcyjnych: redaktora Temera i moderatora globalnego Arroyo.

Subiektywnie rzecz biorąc młotek to nawet przyzwoity Warhammer (a będzie dużo lepszy wraz z kolejnymi dlc), za to jednak bardzo słaby Total War (tu już niestety potrzeba dużo więcej pracy).

A moje zdanie jest zgodne z tym prezentowanym przez Temera. Bo w tej mini kampanii, nazywanej przeze mnie samouczkiem dostajemy tylko: nową ładną mapkę z kilkoma ewentami. Niestety reszta jest niemiłosiernie słaba. Skrypty (taka ilość naprawdę sugeruje że to przerobiony samouczek, znaczy że pierw miał być jeden taki dla imperium, a później zmienili plany i to im zostało, a że szkoda wyrzucać to poszerzyli tylko mapkę i dodali zwierzaki i mamy nową mini kampanie), tragiczne zachowanie si na mapie kampanii (ale to przez te kretyńskie skrypty), brak odbudowy zniszczonych osad.
    Tylko jedna strona konfliktu i to w zasadzie ta nudniejsza. ja lubię budować stawiać podwaliny pod przyszłe imperia, a tu można tylko niszczyć...
    Bieda.
    Ostatnio edytowane przez Ituriel32 ; 04-08-2016 o 11:44

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Szczerze mówiąc kompletnie nie rozumiem oceniania tej gry w ten sposób,to nie jest ani tylko Warhammer ani tylko TW. Powinno się to oceniać jako całość a ta całość na chwilę obecną wygląda mizernie. Oto dlaczego :

- bitwy są jeszcze szybsze niż w Attyli,morale właściwie nie istnieje
    - nie mamy żadnych bitewnych formacji,no naprawdę tak trudno było dać mur włóczni/tarcz,czworobok albo klin?...
    - okno rozbudowy wieje pustką praktycznie dla każdej frakcji w grze,rozbudowa prowincji to jeden powtarzany schemat
    - oblężenia to kpina
    - drzewko technologii też moim zdaniem wygląda gorzej niż w poprzednich odsłonach
    - nie mamy kompletnych rosterów
    - mamy mało mimo wszystko niedopracowanych ras
    - polityka cenowa twórców to czysta chciwość okraszona lenistwem
    - mapa jest mała zwłaszcza z ograniczeniem podbojów
    - nie mamy nawet wszystkich animacji,ja rozumiem że zrobienie kompletnych animacji walki biorąc pod uwagę różną wielkość przeciwników mogło być problematyczne ale animacji przeładowania albo jazda walcząca wręcz kopiami?...

Z powodu wyżej wymienionych wad wciąż nie kupiłem gry i kupić długo nie zamierzam. Rozumiem że komuś gra może się podobać zwłaszcza,że to jest mimo wszystko pewien powiew świeżości ale z pewnością nie jest to gra dopracowana o tym że to najlepszy TW w historii nie wspominając.

PS: Oczywiście gra ma też plusy ale powyższe wady dyskwalifikują ją dla mnie jako produkt wart 180 złotych
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

11. Następujących 3 użytkowników podziękowało Il Duce za ten post:

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    Wow, niektóre opinie są tak krytyczne, że zastanawiam się po co te osoby w ogóle zaprzątają sobie głowę tym działem na forum.
    Wpływ na tak wiele różnych opinii jest zapewne wiele. Myślę, że im bardziej ktoś jest 'total war" tym mniej mu się ta gra będzie podobać przez rzeczy wypisane przez Ituriela.
    Mnie Warhammer: Total War kupił dwiema rzeczami. Jedną z nich jest setting, ale nie najważniejszą.
    Drugą jest właśnie namacalna różnica między grą Wampirami a grą Krasnoludami a grą Zwierzoludźmi a z tego co czytałem podobnie jest z pozostałymi rasami a to dopiero początek.
    Ostatni TW przed Warhammerem, z którym dobrze się bawiłem to Empire. Skończyłem 3 różne kampanie, które w tamtych czasach na swój sposób wydawały mi się wyjątkowe. Potem pograłem chwilę w Napoleona, jedną kampanię w Rome 2, jedną w Shogunie 2, w Attyle nie wiem czy grałem łącznie więcej jak 3 godziny. Jak skończyłem kampanię Germanami w Rome 2, to nie chciało mi się grać "w to samo" tylko z południa Kartaginą. To że rasa A ma 3 inne jednostki niż rasa B i +2 bonus do stosunków dyplomatycznych nie czyni dla mnie doświadczenia tej kampanii na tyle innym, by warto było poświęcać na to 30 godzin. Nuda.
    I pewnie dlatego jestem "na tak". Z całym tym warhammerem. Widzę wady, ale nie przeszkadzają mi one w czerpaniu radości z gry. I ta mini-kampania znowu podoba mi się z tego powodu, że jest czymś innym. I jak wydadzą Leśne Elfy ze swoją kampanią to też nie obrażę się jeśli będą mieli jakąś odjechaną mechanikę.
    Stara gwardia dostanie w końcu "swojego" Total Wara, pewnie tego Medievala 3, bo oni też myślę robią jakieś badania rynku. I wtedy mogą nawet współistnieć dwie marki, z dwiema różnymi społecznościami połączone podobną mechaniką. I jeśli wyjdzie taki Medieval 3 jak poprzednie Total Wary to moje zainteresowanie nim skończy się na obejrzeniu jednego gameplaya a reszta będzie zachwycona.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Bo jestem już zmęczony Romkiem, mam z nim spędzone ponad 1000 godzin, z Empire coś koło 500-600. I potrzebuję czegoś innego i tym miał być młotek wraz z tą fantastyczną menażerią. Ale nie sprostał on moim wymaganiom. Mam nabite ledwie 100 godzin i jestem nim potwornie znudzony. Tak naprawdę rasy wcale się tak bardzo nie różnią, ba tak na prawdę to rozwijasz je tak samo (wyjątkiem są hordy). Stawiasz w miastach te same budynki grając Krasnoludami czy zielonoskurymi... (ludźmi i wampirami w sumie też). Popatrzysz dłuższą chwilę na technologie i widzisz że są zbieżne np. ludzie, brodacze, zieloni mają to samo ulepszenie strzelców...

Najbardziej dobija mnie jednak ta powtarzalność. Nie ma znaczenia czy grasz imperium czy zielonymi w 60-70 turze masz pierwszą inwazje która niszczy kislev, A po 100 idzie druga która wyludnia środek mapy. Gdyby chociaż te inwazje chodziły w losowe miejsca... Niestety występują one za szybko przez co zadusza w czepku całą ciekawą sytuacje. W rome2 w większości rozgrywek do potęgi dochodzą inne nacje, atu z powodu nieudolności sztucznej inteligencji chaos ora wszystko (tak po prawdzie to nie chaos a Norska i Selingowie ale co tam), bo si nie potrafi się obronić czy ruszyć z kontratakiem.

A zwierzaki to leniwe połączenie dwóch istniejących już ras: chaosu i zielonych. Gdyby chociaż mieli wszystkie jednostki... (Wgrywasz mody na bitwy i jakoś można się pobawić.) Niestety nie mają, ale za to mamy najgorszą mini kampanie jaka do tej pory się ukazała. Nawet gniew Sparty jest lepszy (a tu to sobie ostro w kulki polecieli, tak że długo na nią narzekałem, a tu pokazują że potrafią jeszcze mniej).

Marnuje swój czas, bo w sumie ta gra ma naprawdę niesamowity potencjał. Niestety w większości przepadków zmarnowany z powodu lenistwa lub pazerności (jak najmniejszym kosztem co by się nie narobić, a coś tam zarobić).

Łatwy przykład. Różne budowanie dla ras:
    - Krasnoludy mają budynki 6 poziomu i bardzo rozbudowane kopalnie i metalurgie.
    - Imperium mieliby standardowe (mniej więcej tak jak teraz) ale z naciskiem na handel i produkcje żywności* (ta musiała by powrócić.)
    - Zieloni mają niższy poziom osad i podział na budynki wojskowe orków i goblinów. Poza centrum miasta brak budynków produkujących ład/dochody.
    Ale nie, łatwiej jest dać ten sam budynek wszystkim nacjom, tylko zmienić im ikonkę.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Strona 240 z 267 PierwszyPierwszy ... 140190230238239240241242250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów