Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 186

Wątek: Krwawe Igrzyska / Bloody Games

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    To prawda,świetne bitwy,warto dodać że w drugiej rydwany zabiły mi 400 ludzi z czego większość to byli mistrzowie miecza
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

mózgozdrapka Awatar Zachar
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    117
    Otrzymał 362 podziękowań w 194 postach
    deve (Sparta)- Zachar ( Egipt) 1:0
    Zachar ( Kolchida) - deve ( egipt) 0:2
    dzięki za grę

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    85
    Otrzymał 287 podziękowań w 137 postach
    Zgłaszam push thru wykonane przez Tyberiusza w drugiej bitwie i protestuję przeciw takim zagraniom.

Łowczy Awatar tyberiusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
    tyberiusz 2 niesmiertelnik 0
    armnie selecydzi-icenowie kartagina

PIRX: nie wpisane. do uzupełnienia po rozegraniu powtórki drugiej bitwy
    Ostatnio edytowane przez Pirx ; 05-08-2016 o 15:12

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Otrzymał 726 podziękowań w 478 postach
    Cytat Zamieszczone przez Niesmiertelnik Zobacz posta
    Zgłaszam push thru wykonane przez Tyberiusza w drugiej bitwie i protestuję przeciw takim zagraniom.
    Prośba o przesłanie powtórek na adres fazus@o2.pl oraz opisanie momentu w którym mogło dojść do naruszenia zasad.

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    PS: już mi się nie chce wciąż podbijać do ludzi z pytaniem, czy mają czas zagrać. Także jak ktoś będzie chciał zagrać - niech uderza.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    85
    Otrzymał 287 podziękowań w 137 postach

Minireportaż z walki dzielnej jazdy mediańskiej.
    Zgadnijcie gdzie później pojechała.....

Cześnik Awatar Defungor
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    48
    Otrzymał 33 podziękowań w 21 postach
    Oglądałem udostępnioną przez Nieśmiertelnika powtórkę, i takiego chamskiego na siłę push trhu jeszcze nie widziałem. Ludzie, my tu gramy for fun, i nie uciekamy się do tak chamskiego przejechania oddziału gromady mieczy 120ludzi i poborowych 98, jazdą w liczbie 50ludzi. To nawet nie powinna być powtórka bitwa. tylko przyznany 1 pkt dla nieśmiertelnika. Niestety to nie mi decydować o wymiarze kary, ale push thru ewidentny.
    Jam jest Defungor, Pierwszy co Żubra wypił, Władca Pastwisk i Żubrów Wszystkich, Zrodzony z Puszki Wielkiej, Przyjaciel Wszystkich Prażubrów, Jedyny Gazowany i Niepasteryzowany, Obrońca Pijanych, Pogromca Trzeźwych.....

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Decyzja:

Podręcznikowy push thru. 3:47 przed końcem bitwy - atak od frontu kawalerią mediańską na dwie jednostki piechoty Icenów. 3:15 - przepchnięcie kawalerii przez 2 jednostki piechoty (włócznicy co prawda migali, ale nie złamali się jeszcze). Następnie atak przepchniętą jednostką kawalerii na procarzy.

Zasady:
    Jeżeli sędziowie dopatrzyli się jego użycia, to w przypadku przegranej bitwy przez pokrzywdzonego zarządzają powtórkę - nacje i armie wyzerowane, gracz który dopuścił się występku otrzymuje ostrzeżenie, a gdy otrzyma kolejne: walkower na korzyść pokrzywdzonego.
    A więc powtórka, dowolny wybór nacji i armii. Kolejne przewinienie tego typu w bitwie z Nieśmiertelnikiem - walkower.

Cześnik Awatar Defungor
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    48
    Otrzymał 33 podziękowań w 21 postach
    Niestety, według mnie regulamin jest zbyt mocno po stronie gracza który zrobił push trhu, bo jednak dlaczego masz zmieniać dobry roster i frakcję z racji tego że przeciwnik złamał regulamin kiedy miałeś szansę wygrać. Czyli i tak największym poszkodowanym zostaje nadal Nieśmiertelnik. Nie chcę teraz krytykować regulaminu czy go podważać bo sam go zaakceptowałem z innymi graczami, ale wciąż uważam że "sankcje" na graczy nadużywających push thru powinny być o wiele większe. Rozumiem, push thru na 1 oddziale w zamieszaniu kiedy kawaleria się zmiesza z oddziałem, ale to było chamskie przeciągnięcie przez 2 jednostki wroga, które było zrobione z zamiarem zabicia strzelców wroga za plecami. Dlatego chciałbym by w następnym takim turnieju przedyskutować kary za push thru na forum publicznym w jakiejś ankiecie. I nie chodzi o to że chce dowalić Tyberiuszowi czy komuś innemu, chodzi po prostu o zwykły fun play, a na fun playu takie zagrywki są nie na miejscu i okazują brak szacunku do przeciwnika. Przepraszam za niepotrzebny spam, ale się zdenerwowałem takim zagraniem szczególnie w naszym zaufanym gronie. gdzie naprawdę dużo bitew spędziliśmy razem na czwartkach czy innych ligach/turniejach.
    Jam jest Defungor, Pierwszy co Żubra wypił, Władca Pastwisk i Żubrów Wszystkich, Zrodzony z Puszki Wielkiej, Przyjaciel Wszystkich Prażubrów, Jedyny Gazowany i Niepasteryzowany, Obrońca Pijanych, Pogromca Trzeźwych.....

11. Użytkownicy którzy uznali post Defungor za przydatny:

Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów