Strona 61 z 368 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Trochę zawiodłem się po tym dodaniu zwierzaków. Jakoś nie mają one takiego impetu jak chaos, norska i skealingowie. Teraz pytanie jest takie czy jest to spowodowane tym że są okrojeni, bo nie kupiłem tego dlc? Czy po prostu są tak słabi? Czy może sztuczna inteligencja w przypadku hordy leży i kwiczy?

Jako że chwilowo gram prawie na czystej wersji (tylko mod na większy zasięg ruchy, choć wydaje mi się że on nie działa), więc widzę jak ona działa.
    Imperium dalej jest chłopcem do bicia, tak krasnoludy dzięki konfederacjom stały się potęgą. Brakuje czegoś co blokowałoby, zagrażałoby ich zachodnim osadom. Bo niestety lokalni zieloni są dużo słabsi, zaś chaos s.a. i zwierzaki skupiają się na ludziach.
    Tak więc ja już chcę swoje leśne elfy i niech rozpocznie się zabawa.

- - - - - - - - - - - - -

Biorąc poprawkę na gwizdkę i przewidywane duże dlc z rasą leśnych elfów i darmową bretkę, wychodzi na to że zmieszczą tylko 1 dlc i chyba będzie to lord pack. Który nawet pasuje bo z rozpiski flc wychodzi teraz nowy Legendarny Lord. Przy czym szkoda że połączyli bohatera z domena magi (bursztynowy czarodziej). A niestety mamy jeszcze dostać 2 domeny magi a koło nich są 2 bohaterowie. Jeśli zrobią tak samo to z 10 flc zrobi sie już tylko 7. A przecież nic nie stoi na przeszkodzie by domenę połączyć z darmową nacją...
    Tak że z wielkiej rozpiski robi się zaskakująco mało elementów.
    Ostatnio edytowane przez Ituriel32 ; 11-08-2016 o 09:21

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Podczaszy Awatar Memnon[pl]
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 85 podziękowań w 52 postach
    Info na temat nowego DLC kotre pojawi sie "soon".
    http://wiki.totalwar.com/w/Regiments_of_Renown

Jak zapowiada CA pojawi sie ok 18 "nowych" oddzialow.Nad nowym DLC pracuje chyba Lusted bo widze olbrzymi ogorm pracy wlozony na 2 screenach dla imperium.Np-nowe dziala-nie roznia sie zupelnie niczym od wielkich dzial poza tym ze sa zlote.Nawet nie sa wieksze ani ludzie nie wygladaja zupelnie inaczej-po prostu dziala sa koloru zlotego i tak oto mamy nowa jednostkeTo samo tyczy sie nowej elitarnej jednostki gryfow-gryfy sa szare-i tyle na tym-reszta to 0 zmian.Rycerze,zbroje a nawet bron-wszystko to samo.Bravo CA-"swietna" i napewno ciezka robota
    Ostatnio edytowane przez Memnon[pl] ; 11-08-2016 o 12:26
    Kiedy życie Cię nie pieści,podnieś głowę w górę i zaciśnij pięści

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Z rzeczy ważnych, dojdzie nowe okno rekrutacje tak ze będziemy chyba mieli 3: rekrutacja z prowincji, globalna/wskrzeszanie u truposzy i ten nowy niby najemniczy.
    In the Grand Campaign, these grizzled vets are recruited instantly into an army (rather like mercenaries in previous Total War games) from the new Regiments of Renown recruitment menu
    Aby z tego skorzystać, Lord musi osiągnąć jakiś poziom.
    the recruiting Lord needs to achieve a certain rank before Regiments become available for hire.
    Co do wyglądu to co mogę napisać, nawet nie spodziewałem się czegoś więcej niż zmiany kolorów, choć po cichu liczyłem że chociaż zmienią im kolorki na właściwe dla prowincji z jakiej oddział się wywodził.

W najnowszym dlc będzie 18 takich jednostek w tym 9 dla 1 nacji a pozostałe 9 (nie mogę tego rozczytać "another") więc albo dla drugiej (wtedy obdarzone porządnie będą 2 rasy) lub rozdzielone między pozostałe (wtedy każda pozostała dostanie po 1-2).
    The first Lords Pack will ship with 18 of them – nine for one of the core playable races, and nine for another.
    - - - - - - - - - - -

Swoją drogą jeśli w tej paczce pojawi się Borys Totcośtam, to mogę ze śmiechu nie wytrzymać. Choć patrząc z drugiej strony to przy tym dlc mają dać darmowego Legendarnego lorda, Borysek w zasadzie jest już gotów.
    Ostatnio edytowane przez Ituriel32 ; 11-08-2016 o 13:08

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    Jeśli rzeczywiście to dlc sprowadza się tylko do tych kolorków i dania tym jednostkom +10 do ataku to nie kupię tego nawet za 0,99 euro. Nie będę wynagradzał lenistwa i chamstwa.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Zapominasz o 1 nowej normalnej jednostce, 2 lordach i 2 legendarnych lordach.

Jestem już skrzywiony bo nie potrafię się powstrzymać przed szukaniem dziury w całym, albo miejsc gdzie coś może pójść nie tak.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Pomijając już wygląd, to zastanawiam się, skąd oni te jednostki wzięli... w żadnej edycji bitewniaka ich nie ma. Lenistwo + głupota CA sięgnęła zenitu.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Jakieś tam książki podawali i coś o 8 edycji.
    The Royal Altdorf Gryphites are the finest of the Knightly Orders’ inner-circle of cavalrymen, and may be familiar to those of you who’ve read the Black Library novel (or played TT campaigns based on) Sigmar’s Blood.
    Each regiment is inspired by the time we’ve spent pawing through the many rule, army and campaign books from 8th Edition Warhammer Fantasy Battles, so table top players especially may see some familiar names in there.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    W 8 edycji na nic takiego nie natrafiłem. Książek do 8 edycji tj. End Times itd. nie czytałem. Raczej wolałbym, gdyby to CA naprawdę się postarało i dało nam m.in. wszystkie zakony rycerskie: Rycerzy Krwi Sigmara, Wiekuistego Światła, Kruka, Białego Wilka etc. niźli zwykłe zmiany farbek...

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    Pewnie każdy by wolał, ale coś czuję że "prawdziwy zespół" już mocno pracuje nad Warhammerem TW 2. Inny robi mini-kampanie. Inny jeszcze to lenie, którym powiedziano, by po kosztach zrobili dlc i nie angażowali się aż nadto nad jednym dlc tylko wydali ich jak najwięcej. Oczywiście to tylko moje domniemania, bo naprawdę zawiedli tym razem.

Wojski Awatar bebecho
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 24 podziękowań w 17 postach
    Prawdopodobnie to dlc będzie oparte na tej książce - https://new.vk.com/doc86451882_43747...623316f08ce7de - obie jednostki, które do tej pory widzieliśmy pochodzą właśnie stamtąd. A przynamjniej 9 jednostek imperium + Volkamar jako LL. Pozostałe jednostki byłyby wtedy dla nieumarłych. Nie pasuje to trochę do flc z LL wampirów. Dlatego myślę, że drugi lord w dlc będzie od krasnali, a pozostałe podstawowe frakcje dostaną po 3 jednostki. Może to zbyt optymistyczne myślenie, ale wydaje mi się, że jako flc dostaniemy obu brakujących LL od wampirów i orków, nowego bohatera i nową magię. Tak by pasowało z rozpiski, szczególnie, że pod koniec roku zapowiedzieli Bretonię no i ostatnie w tym roku dlc z elfami.

Strona 61 z 368 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów