Teraz jeszcze dochodzą spekulacje odnośnie transferu A.Milika z Ajaxu do Lazio lub Sevilli ale zainteresowani nim są obecni mistrzowie Albionu czyli Leicester które spogląda także na kolejnego naszego reprezentanta K.Glika.
Teraz jeszcze dochodzą spekulacje odnośnie transferu A.Milika z Ajaxu do Lazio lub Sevilli ale zainteresowani nim są obecni mistrzowie Albionu czyli Leicester które spogląda także na kolejnego naszego reprezentanta K.Glika.
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Szczerze mówiąc, to zaczyna się robić naprawdę ciekawie, silne zespoły z silnych lig. Tak nie było w zasadzie nigdy.![]()
Jednym słowem:"O Holender!". Nie spodziewałem się ujrzeć jakiegoś piłkarskiego kosmosu lecz przynajmniej zgraną drużynę a zobaczyłem 11 reprezentantów (no niech będzie dla porządku 14) biegających bez planu i pomysłu na grę. To miała być próba generalna dzięki której Nawałka mógł pokazać owoce swojej pracy i klapa...
Każda formacja wygladała niczym dopiero co piłkarze zaczęli ze sobą grać. Proste błędy,chaos oraz słaba kondycja gdyż młodziaki z Holandii zwyczajnie uciekali naszym graczom.
Zieliński (zastępca Krychowiaka) jako rozdający na papierze bo na boisku to błądzący a Pazdan jak nie zacznie trzymać rąk przy sobie to za ciąganie koszulek na turnieju (zwłaszcza w polu karnym) zarobi kartonik i wapno.Grosicki tradycyjnie na "urrrraaaaa" i po minięciu dwóch przeciwników albo tracił piłkę lub zaliczał murawę.Jedynie bramkarz nastawia mnie optymistycznie.
Chyba będzie pod górkę na Euro 2016 ale i tak trzymam kciuki bo w końcu postawiłem "dychę" na naszych orłów![]()
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Pazdan był do zmiany po 20 minutach. Błąd za błędem, kilka razy dawał 100 Holendrom. Zreszta w ogóle nie skakał do piłek (przy pierwszym golu jego wina, przy drugim mogl sie lepiej zachować). Według mnie najgorszy zawodnik na boisku. Kapustka bardzo ładnie zagrał, i myślę że jest solidną konkurencją dla Błaszczykowskiego. Szkoda też tej setki Milika, mogl nie walić z całej siły. Dodam jeszcze że jak nie wygramy z Irlandią, to mamy w zasadzie po Euro.
Mam takie dziwne przeczucia, za każdym razem jak gra reprezentacja i bez względu czy to jest teraz, dwa lata temu czy pięć, że zespoły "markowe" takie jak: Francja, Holandia, Włochy, Niemcy, Brazylia itd. były poza naszym zasięgiem. Pokonamy średniaków, będziemy prezentować wysoką formę, klasowych zawodników - "markowe" drużyny zaś będą bez formy a my i tak dostaniemy. Nie wiem czemu... Jakbyśmy mentalnie z nimi przegrywali. Chciałbym kiedyś poczuć podczas meczu z taką Francją, że "spoko, oni mają kryzys, my mamy życiową formę to damy radę". Ale pewnie nie poczuję, bo nasi piłkarze mentalnie zmniejszają sie do swojej niskiej pozycji w rankingu Fifa.
Mam nadzieje, że ta porażka to wina tego, że nikt nie chciał doznać urazu... Bo ten huraoptymizm mnie nie przekonuje. Poza momentami to ten awans wymęczyliśmy.
Dobrze że awans na Euro wymęczyliśmy a nie mieliśmy gładką i przyjemną jazdę bo dzięki temu tworzy się charakter drużyny ale to co wczoraj mogliśmy oglądać raczej temu zaprzecza.
Krychowiak opuszcza Sevilla i przenosi się do PSG.Moim zdaniem to dobra decyzja pod względem finansowym,rozwoju kariery i...wszak Paryż to światowa stolica mody!Oby tylko Pazdan nie zgodził się na propozycję Turków bo jak dla niego to kierunek zachodni jest o wiele bardziej rozwojowym.
Najsłabsza od lat Legia najprawdopodobniej wreszcie dobije się do drzwi Ligi Mistrzów. Lubię to.
Kłania się konsekwentna od lat polityka ciułania punktów w pucharach i w konsekwencji rozstawienie w kolejnych losowaniach.
No i Hasi - raczej nieszczególny trener - okazał się Dyzmą jeżeli chodzi o furę szczęścia w losowaniach kolejnych rund.
Już wkrótce do Polski zawitają wielkie firmy i na dodatek zagrają w meczu sponsorowanym przez UEFA a nie przez np. Lechię.![]()
To losowanie to był cud a nie konsekwentna polityka,wystarczy spojrzeć na inne pary...Fortuna wyciągnęła rękę do beznadziejnie grającej Legii i tej nie pozostaje nic innego jak z tego skorzystać,jeśli teraz nie awansują to śmiało można zaryzykować stwierdzenie że nigdy tego nie dokonają bo łatwiej niż półamatorski zespół w 4 rundzie nie będzie.
Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.