Strona 242 z 267 PierwszyPierwszy ... 142192232240241242243244252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 411 do 2 420 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Sztuczna inteligencja w przypadku hord nie istnieje w młocie... tak po prostu jej nie robili.

Jak na razie żadna z hord: ziwerzoludzi, orków czy chaosu* nic nie pokazała.
    Najczyściej grabią dany teren (lub w przypadku uzyskania dostępu włócząc się bez celu...), bez uzupełniania wojska, by jak zacznie kończyć im się kasa zaatakować najbliższe miasto... by na nim zdechnąć.

* Chaosu bronią skrypty ze spamem pełnych armii.

Ja się grzecznie pytam czemu nie udało im się przenieść sztucznej inteligencji z Attyli?

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

2. Użytkownicy którzy uznali post Ituriel32 za przydatny:

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
    A zapłaciłbyś powyżej 40 zł więcej?

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Cytat Zamieszczone przez royal1410 Zobacz posta
    A zapłaciłbyś powyżej 40 zł więcej?
    Też pytanie... oczywiście że tak. Jeśli poprawiliby sztuczną inteligencja to pewnie że dałbym więcej, bo miałbym więcej zabawy. Co oczywiste nie omieszkałbym sobie ponarzekać na cenę.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
    I to jest- moim zdaniem, problem CA: mają dobre rozwiązania, wystarczyłoby je powielić do następnych tytułów, ale nie oni muszą coś nowego wymyśleć

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Napiszę tak, rano skończyłem kampanie Hrabiami Wampirów, która trwała ponad 430 tur. W tym czasie ziewrzaki odwiedzały mnie 8-9 razy (znaczy dzięki skryptom tworzyły się nowe hordy i odradzały się ich nacje).
    Zadaj pytanie ile tur żyła taka horda? Odpowiem Ci około 10... W skrajnych przypadkach 2 tury (znaczy pojawiła się na froncie koło moich armii, więc sam rozumiesz), a w drugą około 30 i została dobita z litości bo wszyscy żołnierze padli z wyczepiania.
    Przykład zrespiła się taka pomarańczowa w złych ziemiach i w ciągu 3 tur zaatakowała najbliższą osadę krasnoludów ( o co się poirytowałem bo już zmierzała do niej moja armia by ją spalić). Wyobraź sobie że po dwóch turach (budowa machin oblężniczych...) horda ta przestała istnieć... przegrała z garnizonem obrońców...

Głupie Si nie potrafi wyliczyć szans czy da radę wygrać walkę...

- - - - - - - - - - - - -

Armia odziedziczona w spadku po konfederacji.

http://images.akamai.steamuserconten...31958ECDD6C3D/

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    Armia odziedziczona w spadku po konfederacji.

http://images.akamai.steamuserconten...31958ECDD6C3D/
    Wygląda na to, że AI czasem potrafi zrobić tak głupią armię jak w Attyli (tam to AI często werbuje włócznie/artylerię, niż coś konkretnego). Choć przyznam, że mi ani razu się w Warhu nie zdarzyło, by aż tak "campiącą" armię stworzyć.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Cześnik Awatar Defungor
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    48
    Otrzymał 33 podziękowań w 21 postach
    Przerażacie mnie swymi opiniami, chyba jak w Romce 2 trzeba będzie poczekać na kilka updatów by odpalić kampanię. A jak zwierzaki się spisują na multi?
    Jam jest Defungor, Pierwszy co Żubra wypił, Władca Pastwisk i Żubrów Wszystkich, Zrodzony z Puszki Wielkiej, Przyjaciel Wszystkich Prażubrów, Jedyny Gazowany i Niepasteryzowany, Obrońca Pijanych, Pogromca Trzeźwych.....

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Defungor Zobacz posta
    Przerażacie mnie swymi opiniami, chyba jak w Romce 2 trzeba będzie poczekać na kilka updatów by odpalić kampanię. A jak zwierzaki się spisują na multi?
    Jak pisałem w swojej recenzji, Zwierzoludzie mimo posiadania mocnych magów przegrywają w walce z piechotą elitarną wroga, a co dopiero z jazdą. O ile jazda Zwierzoludzi rozwala Rycerzy Królestwa z Bretki, tak z Rycerzami Graala już nie ma żadnych szans. Tak samo masz na ten przykład walkę Bestigorów z wojakami Imperium. O ile wygrywają z Halabardnikami, tak z Gwardią Elektorską całkowicie po łbie obrywają. Za to przyznam, że dzięki swojej szybkości i możliwości rozstawienia większości swojej armii tuż pod nosem przeciwnika (Celtowie z Attyli się kłaniają) można zaskoczyć przeciwnego gracza.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Chłop Awatar Robertooo
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    W temacie Warhammera nie siedzę za bardzo, ale jestem staroszkolny i stwierdzam że najlepiej to było w latach osiemdziesiątych. Zaznaczę jednak że ogólnie współczesnego, podejścia do fantasy nie trawię. Mogą istnieć proste rozwiązania w grze, albo frakcja która uległa chaosowi powinna być dalej grywalna, ale na specjalnych zasadach; albo gracz powinien stracić kontrolę, przez co powinno się w grze bardzo uważać żeby nie ulec chaosowi - co przecież też odda klimat uniwersum. W każdym razie konwertyci z Imperium, różnią się znacznie od hord z Pustkowi Chaosu, hordy nie są wewnętrznym wrogiem, pełnią rolę straszydła.
    Jestem Robert, pracuje jako księgowy Kaliszewski, moja pasja są gry komputerowe.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    W sumie coś w tym jest.
    Czyli powinien pojawić się kolejny rodzaj buntowników: spaczone imperium (jednostki imperium ale poddane spaczeniu i byliby np. trędowaci szermierze). Tacy dążyliby do przejęcia osady i rozszerzaliby korupcje na sąsiednie tereny.
    Tylko jest jeden generalny problem. Otóż si juz teraz wcale sobie nie radzi z usuwaniem spaczenia, czy obroną przed Chaosem (i norską). Dodatkowo si preferuje palenie miast...
    Mechanicznie młotek nie jest zdolny do wdrożenia fajnego patentu.

Strona 242 z 267 PierwszyPierwszy ... 142192232240241242243244252 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów