Przy 3 części, czyli Skavenach i Ograch, według mnie mapa będzie rozszerzona na wschód, a nie na południe.
Przy 3 części, czyli Skavenach i Ograch, według mnie mapa będzie rozszerzona na wschód, a nie na południe.
Tylko kwestią dyskusyjną jest jak daleko na wschód ją poszerzą - czy granicą mapy będą Góry Mourn czy też Ogry będą zmuszone występować jako horda gdzieś na zachód od nich. W każdym razie, tak jak napisałem - dodanie wschodu to zawsze dodatkowa kasa dla twórców w postaci DLC z Krasnoludami Chaosu.
Dobra, ale zamiast patrzeć tak daleko, zerknijmy na najbliższe FLC. New Hero - czyżby ktoś dla Imperium? Skoro dla Imperium to albo połączą z magią nową, albo dadzą nam Inżyniera![]()
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Raczej nowy mag, w końcu kolegiów jest 8. Choć magię śmierci zabrali, a z metalu dali tylko LL - to i tak jeszcze 2 brakuje, tych środkowych:
Pewno z DLC Leśnych Elfów (pasuje jadeitowa magia).
Następnie DLC z jakimś LL krasnoludówi vs LL orków + 1 dodatkowy LL dla zielonoskórych za darmo.
Nowa rasa to pewno Bretonnia.
Na koniec ostatni mag kolegium (szara magia).
Ostatnio edytowane przez Asuryan ; 02-09-2016 o 23:52
Ten Lord-pack upewnił mnie że tym typem dlc raczej nie ma sensu sobie nimi głowy zawracać. Za mało treści. Gra wampirami pod przewodnictwem nowych LL nie zmieniła się wcale. Bo niestety na mapie kampanii najlogiczniej jest rozwijać się po staremu czyli na zachód i południe.
U Imperium jest lepiej bo dochodzą 2 jednostki niższego szczebla i chociaż walka jest bardziej urozmaicona.
Pewnie tego lord-paka zielonych tez kupię bo prawdopodobnie będzie w nim LL goblin i paszczaki (zębacze).
Ale inne już raczej są wątpliwe.
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
Moim zdaniem, w FLC zobaczymy leśne elfy nie bretonie- motyw lasu mnie o tym przekonuję.
Mogę Cię zapewnić że to Bretonia będzie FLC a Leśne elfy DLC.
Bretonia jest już w 60/70 procentach gotowa. Ma większość jednostek i 1 LL. Ma juz swoje budynki. Więc niewiele więcej zostało. Do tego ich jednostki korzystają z modeli/szkieletów ludzi i koni.
W sumie jestem zdziwiony że mając tak dużo już zrobione nie zrobili jej jako dlc do pre orderu, a chaos daliby do grywalnych. Ale pewnie chodzi po prostu o pieniądze.
A przy Elfach mogą powiedzieć że:
- przeróbka mapy była droga.
- Że modele potworów były drogie.
- Nowa magia też swoje kosztowała
I dlatego cena jest wysoka...
Ostatnio edytowane przez Ituriel32 ; 03-09-2016 o 08:38
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
Zobaczy się w grudniu. A teraz czekamy na nowe DLC, a w szczególności jego zawartość. Mogę się mylić,ale w pazdzierniku powinniśmy dostać kolejnych Lord Pack- oby wyciągnęli odpowiednie wnioski z tego Lord Packa. Ja bym tylko chciał, żeby ograniczyli ilość regimentów elitarnych- i poprawili już istniejące (w szczególności możliwość nabywania belek doświadczenia); na rzecz uzupełnienia rosterów Krasnali, a w szczególności Orków. Bo o zmniejszeniu ceny, chyba możemy zapomnieć...
Póki co słynne regimenty (to nie zupełnie to samo co elitarne) są tylko dla ludzi i wampirów. Pora by takie dodać krasnoludom i orkom.