Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 160

Wątek: Gra Wampirami (w tym również von Carsteinowie)

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Tylko ja mam takie wrażenie, że ułatwili bardziej grę Wampirami? Od razu po pozbyciu się Pedanta ruszyłem na Templehof i je w drugiej turze zająłem - garnizon osłabili.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Podstoli Awatar Krwawy_Baron
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Otrzymał 50 podziękowań w 43 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Tylko ja mam takie wrażenie, że ułatwili bardziej grę Wampirami? Od razu po pozbyciu się Pedanta ruszyłem na Templehof i je w drugiej turze zająłem - garnizon osłabili.
    W przypadku Vlada von Carsteina na pewno - wszak rozmieszczenie partyzanckie szkieletorów, zombiaków i innego maszkaroństwa zmniejsza naszą drogę do wroga, a przez to Imperium i Krasnoludy nie zrobią aż takiego użytku z broni palnej. Co do reszty się nie wypowiem, gdyż dopiero teraz zacząłem swoją przygodę z Wąpierzami.

Asuryan
    Gość
    W dodatku podczas wszelakich oblężeń wszystkie jednostki armii Vlada mogą startować bliżej wrogich murów... Gdyby jeszcze miał możliwość dosiadania wierzchowców (w szczególności jakiegoś latającego) i lepsza domenę magii, to by całkowicie wygryzł Mannfreda. A tak jego potomka stawiam wyżej w kwestii przydatności.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Dla mnie Vlad jest numerem jeden wśród wampirów. Ta umiejętność z pasywnym zdobywaniem doświadczenia to przegięcie. Właściwie całkowicie przekreśla przydatność Upiornych Królów.
    Do tego ta troszeczkę większa ochrona przed agentami.
    A biorąc pod uwagę łatwość odblokowania Mańka i Ghotsta.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    Dla mnie Vlad jest numerem jeden wśród wampirów. Ta umiejętność z pasywnym zdobywaniem doświadczenia to przegięcie. Właściwie całkowicie przekreśla przydatność Upiornych Królów.
    Do tego ta troszeczkę większa ochrona przed agentami.
    A biorąc pod uwagę łatwość odblokowania Mańka i Ghotsta.
    Do tego jeszcze Manfred na tle Vlada von Carsteina wydaje się być taki bezpłciowy... Owszem w porównaniu do innych lordów i samego Vlada Maniek jest strasznie wykokszony, jednakże to Vlad jest tym starym, wrednym i rządnym krwii wampirem. Posłuchajcie tylko jego głosu, jak dla mnie facet który go użyczał, spokojnie mógłby dostać filmową rolę Draculi. Odkąd mamy tą postać dostępną w TW:Warhammer to ten mod, robiący Vlada liderem Wampirów, jest dla mnie po prostu must-have: http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=758184450. Inny wielki plus tej postaci to startowy oddział Krwawych rycerzy.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Ja nie tak dawno zrobiłem kampanie na legendarnym Wampirami, Vladem rozjechałem wszystko, przez całą grę nie czułem żadnego zagrożenia. Choć może to być spowodowane modami.

Choć śmieszne były bitwy przeciwko imperium, gdzie połowa wojsk w ich armiach to armaty. Tak że w walce przeciwko nim musiałem zmienić kompozycje i zwiększyć liczbę latadeł.
    Co najgorsze każde auto rozstrzygnięcie pokazywało że to ludzie będą górą.
    Dawno tyle walk ręcznie nie rozgrywałem.

Najśmieszniejsza była kiedy atakowałem jakaś osadę (z murami) w Wissenlandzie. W mieście siedział Volkmar z pełnym słupkiem w którym było 12 armat, dział i fajerwerków. Według auto rozstrzygnięcia potrzebowałem aż 4 pełnych armii by uzyskać przewagę...

W sumie ja jak tylko zobaczyłem info że Vlad będzie w grze, to momentalnie pożegnałem Mańka. Szkoda jest tylko jedna: gdzie Izka?
    Co do twojego moda to już go dołączyłem, ale nie wiem czy zagram na nim bo mam dużą liczbę modów włącznie z tym na unikalne pozycje startowe.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    W sumie ja jak tylko zobaczyłem info że Vlad będzie w grze, to momentalnie pożegnałem Mańka. Szkoda jest tylko jedna: gdzie Izka?
    Co do twojego moda to już go dołączyłem, ale nie wiem czy zagram na nim bo mam dużą liczbę modów włącznie z tym na unikalne pozycje startowe.
    Na Izabellę jest mod, a z tymi modami Pozycje Startowe-Vlad to chyba będziesz musiał wybrać - o ile pamiętam Vlad von Carstein jako lider jest niekompatybilny z innymi modami modyfikującymi sytuację startową na mapie.

Izka: https://steamcommunity.com/sharedfil...23&searchtext=

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Mam takie 2 problemy z grą Wampirami (zakupiłem dopiero Ghorsta). Jak to jest z tymi ścierwowozami? Bo nie wiem, czemu te zwykłe corpse carty nie regenerują HP moim. I drugi problem - mam wrażenie, że Invocation of Nekeh nie działa na Sławne Regimenty, nawet coś na swojego Ghorsta tego nie mogę rzucić, jakby coś nie działało.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Prosiłbym o jakąś poradę w budowie armi przeciw Leśnym Elfom w singlu. Na czym skupiać jednostki? Anty large?

Szambelan Awatar Turek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    323
    Otrzymał 525 podziękowań w 321 postach
    Szkielety z tarczami przy ataku w pierwszej linii (Jako wydajne mięso armatnie). Unikaj potworów i bierz dużo kawalerii.
    Coś się kończy, coś się zaczyna.

Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów