Strona 80 z 368 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    Nie licząc drzewców piechota LE jest jedną z najgorszych. Razem z szczurkami i goblinami.
    Raczej nie licząc driad i tancerzy wojny. Drzewców bym zaliczył do potworów, jak trolle czy olbrzymy.

Cytat Zamieszczone przez royal1410 Zobacz posta
    Tu wszystko się klaruję tzn. obsadzić lasem i bronić się po partyzancku. Wg. przecieku teraz powinny być:
    leśne elfy; potem:
    [...]
    Skavenii
    [...]
    Królestwa Ogrów
    Warhammer 2- w każdym razie nowy kontynent z:
    Jaszczuroludzmi
    Wysokimi i Mrocznymi Elfami
    W3- z bogami Chaosu
    Według jakiego przecieku? Oficjalnie Skavenii i Królestwa Ogrów mieli stanowić zawartość W3.

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
    Tego-jak na razie jego plan pokrywa się z tym co wydaję CA:

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=98739

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Ech, strasznie bym chciał żeby zdywersyfikowali jakoś frakcje ludzi. Teraz mamy praktycznie Imperium i Bretonię a przecież dużo więcej klimatu byłoby gdyby Kislev, Estalia itd też dostały własne armie, choćby tak okrojone jak ta Bretonii. Ale z tego, co na razie wiadomo nie ma na to szans.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    Ja już wcześniej o tym pisałem że na te grywalne państewka jest mała szansa, bo to mniej ciekawe rozszerzenia niż dodanie zupełnie nowej armii typu Leśne Elfy. Szczerze to chciałbym taki Kislev ale nie kosztem dużych armii. I myślę że to lepsze marketingowo.
    Przypomina mi się trochę sytuacja z wh40k gdzie mamy Eldarów, Chaos, Tau i wiele innych oraz pierdyliard Space Marinesów. Dla laika Dark Angels, Blood Ravens, Black Templars czy Iron Hands to po prostu Space Marines i mało kogo obchodzi czym się różnią.
    Stąd powiem że i tak dobrze ze dali Brettonię. Z drugiej strony łatwo by im było dodać innych ludzi. Podobne animacje, podobne modele.
    Ja bym się nie obraził. Im więcej, tym lepiej.
    Może być też tak, że czas ich goni. To znaczy że Warhammer 2 jest już za rogiem i muszą postawić na większe armie, bo do robienia tych małych zwyczajnie brakuje im ludzi. Reszta już robi sequel.

Podstoli Awatar Krwawy_Baron
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Otrzymał 50 podziękowań w 43 postach
    Nacje atrakcyjne, a jednocześnie nie wymagające zbyt wiele pracy są potencjalnym preorderowym DLC, tym bardziej że kolejne expansion packi mają być również traktowane jako osobne gry. Taki los prawdopodobnie spotka Kislev - tym bardziej, że jest już placeholder o nim ukryty w TW:Warhammerowej encyklopedii, a co więcej posiada dwa unikatowe budynki: Port w Erengradzie, pałac Borkha i stanowi osobną grupę kulturową w grze. Kolejna jest Tilea, która w grze (jak i Kislev czy jeszcze przez pewien czas niegrywalna Bretonnia) ma możliwość budowy unikalnego core'owego budynku w stolicy oraz dodatkowo posiada własny Armybook pt. Dogs of War. Kwestią otwartą pozostaje Estalia, Księstwa Graniczne, coś z Norski (kto nie kocha wikingów a zwłaszcza wykokszonych mutacjami Chaosu?), Albion oraz Arabia - choć tutaj będzie ciężko CA potworzyć sensowną pulę jednostek, lordów oraz bohaterów bez uciekania się w twórczość fanów bądź własną.

6. Użytkownicy którzy uznali post Krwawy_Baron za przydatny:

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Akurat Arabia i Kislev były armiami w Warmasterze, który również wyszedł od GW. Nie wiem tylko jak wygląda sprawa z licencją i ewentualnym użyciem ich w WFB.

Rooster Arabii: http://www.collecting-citadel-miniat...master_-_Araby
    Rooster Kislevu: http://www.collecting-citadel-miniat...aster_-_Kislev

寧我負人,毋人負我。
    曹操

8. Użytkownicy którzy uznali post Chaak za przydatny:

Asuryan
    Gość
    Pewno identycznie jak z Man O'war, również GW. A bitew morskich przez to, że to inna gra z osobną licencją, nie uświadczysz w Total War Warhammer.

Podstoli Awatar Krwawy_Baron
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Otrzymał 50 podziękowań w 43 postach
    Cytat Zamieszczone przez Chaak Zobacz posta
    Akurat Arabia i Kislev były armiami w Warmasterze, który również wyszedł od GW. Nie wiem tylko jak wygląda sprawa z licencją i ewentualnym użyciem ich w WFB.

Rooster Arabii: http://www.collecting-citadel-miniat...master_-_Araby
    Rooster Kislevu: http://www.collecting-citadel-miniat...aster_-_Kislev
    Kislev będzie miał swoje jednostki (chociażby Streltsi czy Ungolscy konni łucznicy) i bez Warmastera. Zresztą, nie napisałem aby był problem z armią dla nich, jeśli już to problemem Kislevu będzie tylko jeden legendarny lord, bo zdaje się że w czasach głównej kampanii Car Boris (ten co jeździ na misiu) powinien wąchać kwiatki od spodu - a sama jedyna Katarina to trochę biednie wygląda na tle reszty frakcji.

Co zaś do Arabii - tak jak napisałeś Chaak, nie wiadomo czy CA ma licencję na Warmastera. W sumie, co im szkodzi ją dokupić (zwłaszcza że Warhammer podobno nieźle się sprzedaje), no ale póki tego nie zrobią/nie powiedzą że tak zrobili, to Arabia prezentuje się biednie. W oryginalnym Warhammerze jedynie jest jakiś arabski słynny regiment najemników z Dogs of War (może ktoś pamięta jak się oni nazywali, ja nie). Jakich oni będą mieli bohaterów, legendarnych lordów, magię (czy ich czarownicy przywołują tylko dżinny), itd. - tego w Warhammerze już dobrze opisane nie ma.

Sara Temer
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Krwawy_Baron Zobacz posta
    jeśli już to problemem Kislevu będzie tylko jeden legendarny lord, bo zdaje się że w czasach głównej kampanii Car Boris (ten co jeździ na misiu) powinien wąchać kwiatki od spodu
    Nie sądzę by to był problem dla CA, skoro Vlada dodali

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Krwawy_Baron Zobacz posta
    W oryginalnym Warhammerze jedynie jest jakiś arabski słynny regiment najemników z Dogs of War (może ktoś pamięta jak się oni nazywali, ja nie).
    Al Muktar's Desert Dogs - choć ich przywódca, przedtem znany jako Werner Glocke, akurat Arabem sensu stricte nie jest.

13. Użytkownicy którzy uznali post Asuryan za przydatny:

Strona 80 z 368 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów