Strona 245 z 267 PierwszyPierwszy ... 145195235243244245246247255 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 441 do 2 450 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Podstoli Awatar Krwawy_Baron
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Otrzymał 50 podziękowań w 43 postach
    Jestem gotów założyć się, że CA zerżnie Waaaa od Zielonoskórych (tak jak zrobili to w przypadku Zwierzoludzi) a "Walczakowość" zamienią w pasek "Szlachetność", "Honor" itp.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Cytat Zamieszczone przez Krwawy_Baron Zobacz posta
    Jestem gotów założyć się, że CA zerżnie Waaaa od Zielonoskórych (tak jak zrobili to w przypadku Zwierzoludzi) a "Walczakowość" zamienią w pasek "Szlachetność", "Honor" itp.
    To już byłoby przegięcie i to spore...

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Znając ich możliwości to nie zdziwiłbym się zbytnio. Zwłaszcza, że muszą zabrać się za Leśne Elfy, które wymagają nowego interfejsu, dźwięków, modeli, animacji i magii. Skoro byli oni tak leniwi, że wypuścili potworka "Gniew Sparty" - będącego niczym innym jak wojną klonów w realiach Starożytnej Grecji i to z recyklingu (jedyne nowe modele uzbrojenia dostała chyba tylko niegrywalna Persja)- to Bretonnia jako frakcja (z pkt. widzenia twórców) poboczna nie będzie zbytnio dopieszczana, tym bardziej że będą to robić bez żadnych profitów. Wiem, że to smutne ale najprawdopodobniej tak będzie - pamiętasz Iturielu32 jak w Attyli z Alanów zrobili Germanów a z Celtów wikingów? Panom z CA zapewne zachciało się siedzieć w Pubach zamiast pieczołowicie dokończyć swój produkt.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Do Attyli nie potrafię się przekonać, a próbuje co jakiś czas. Ja pamiętam jak ona wyglądała na początku, tylko dwa typy barbarzyńców (germanie i koczownicy).

Natomiast co do młotka to wiem że Bretonia będzie robiona po kosztach. Zrobią z niej takie uproszczone Imperium. Tylko Imperium ma najnudniejszą cechę z wszystkich ras: stanowiska zwane urzędami.
    Więc tego Bretoni nie darzą (i dobrze). Z tego co wiem to jedyne rzeczy które mogą się kwalifikować do unikalnej mechaniki to pseudo krucjaty i rycerskość. Z tymi pierwszymi problem jest taki że pojawiły się tylko w Medkach. Patrząc na to że już od romka2 możemy dość łatwo wyznaczać cele sojuszników, to wydaje mi się że dorobienie osobnego panelu i mechanizmu wyzwalania (tak by korzystać z tego co jakiś czas) nie jest chyba trudne. Dodatkowo dodać nowy tryb poruszania się krucjaty (połączenie szybkiego marszu z plądrowanie/zmniejszeniem utrzymania) i gotowe.

A na rycerskość nie mam pomysłu. Najprostszy sposób to jakoś skopiowane urazy brodaczy. Ewentualnie randomowe misje takie jak w medku2 i roku1 zlecane przez radę rycerską* (to mój wymysł na potrzeby przykładu).

Co do mechaniki Elfów Leśnych to tu będzie podobnie do zwierzaków: poruszanie się po lasach i tp. Ewentualnie dziki gon.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
    Problem jest taki,że jeśli zrobią z L.E Campain Pack to, znowu uproszczą je do granic możliwości. Co do Bretoni to jestem wstanie sobie głowę uciąć,że zrobią ją na odwal się- jak najmniej jednostek, LL-ów itd.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Tylko że Bretonia jest w zasadzie prawie kompletna już teraz. Brakuje im tylko łuczników z innymi strzałami (ognistymi chyba), 2 rodzajów jazdy i Legendarnego Lorda Fay Enchantress. Koniec. Bo baza tej nacji zatrzymała się na 6 edycji i nie dostała już nic w następnych. A że to są zwykłe jednostki no nawet nie ma na co zrzucić odpowiedzialności za ich brak.

Jakby się ktoś pytał na myśl o Bretoni zaczynam się ślinić, bo imperium nie lubię, więc nie mogę się doczekać gry nacją która dużo bardziej mi pasuje klimatem.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez royal1410 Zobacz posta
    Problem jest taki,że jeśli zrobią z L.E Campain Pack to, znowu uproszczą je do granic możliwości. Co do Bretoni to jestem wstanie sobie głowę uciąć,że zrobią ją na odwal się- jak najmniej jednostek, LL-ów itd.
    Nawet, jeśli by zrobili Race Pack to i tak byłby uproszczony jak diabli.

Tylko że Bretonia jest w zasadzie prawie kompletna już teraz. Brakuje im tylko łuczników z innymi strzałami (ognistymi chyba), 2 rodzajów jazdy i Legendarnego Lorda Fay Enchantress. Koniec. Bo baza tej nacji zatrzymała się na 6 edycji i nie dostała już nic w następnych. A że to są zwykłe jednostki no nawet nie ma na co zrzucić odpowiedzialności za ich brak.

Ituriel, nie do końca. Brakuje im może i innych strzelców (tj. z innymi strzałami), ale też Bitewnych Pielgrzymów i Relikwii Graala, Rycerzy Próby i Błędnych Rycerzy, w Lordach Prorokinię Pani Jeziora, w LL'ach Zielonego Rycerza (ale to już szczegół) i w końcu Morgiany Le Fay. Jeśli doliczylibyśmy to, co w 5 edycji było, to mamy jeszcze resztę Diuków, których gra nie udostępniła.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    Natomiast co do młotka to wiem że Bretonia będzie robiona po kosztach. Zrobią z niej takie uproszczone Imperium. Tylko Imperium ma najnudniejszą cechę z wszystkich ras: stanowiska zwane urzędami. Więc tego Bretoni nie darzą (i dobrze). Z tego co wiem to jedyne rzeczy które mogą się kwalifikować do unikalnej mechaniki to pseudo krucjaty i rycerskość. Z tymi pierwszymi problem jest taki że pojawiły się tylko w Medkach. Patrząc na to że już od romka2 możemy dość łatwo wyznaczać cele sojuszników, to wydaje mi się że dorobienie osobnego panelu i mechanizmu wyzwalania (tak by korzystać z tego co jakiś czas) nie jest chyba trudne. Dodatkowo dodać nowy tryb poruszania się krucjaty (połączenie szybkiego marszu z plądrowanie/zmniejszeniem utrzymania) i gotowe.
    Hm, chociaż może jest jeszcze nadzieja, że mechanika Bretonnii nie będzie kopiuj/wklej od innych nacji. Możliwe, że nacja ta otrzyma parę myków które będą taką wersją pilotażową mechaniki z Medievala III (jeżeli będzie to następny historyczny Total war), wszak w Bretonni panuje feudalizm. Jest to raczej mała szansa, ale czy nie było już tak w historii serii że wprowadzano jakieś rozwiązania w dodatkach, nim te trafiły do późniejszej części serii? W Rome Barbarian Invasion wprowadzono religie, które znalazły się w Medievalu, podobnie rzecz się miała z tzw. Shadow factions (w BI byli to buntownicy Cesarstw, a w Kingdomsach Przymierze Baronów) które na dobre weszły dopiero od Empire. Tak samo rzecz się ma z reformą w nową nację, gdzie zaczęło się od przemiany Danii w Unię Kalmarską a na dobre weszło dopiero do Rome II gdzie tworzyliśmy konfederacje i do dodatków Attyli.

Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    ...Ja pamiętam jak ona wyglądała na początku...
    Swoją drogą, żadne źródło z epoki nie wspomina aby Hun Attyla zmienił płeć

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Swoją drogą, żadne źródło z epoki nie wspomina aby Hun Attyla zmienił płeć
    Mi o grę chodziło, a nie o płeć gostka.

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
    No i co to da? Jeśli nie dadzą więcej jednostek jazdy do wyboru to i tak będzie to uboższa wersja Imperium.

Strona 245 z 267 PierwszyPierwszy ... 145195235243244245246247255 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów