Strona 42 z 48 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 477

Wątek: Patche / DLC / FLC - dyskusje i spekulacje

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Jeszcze na minus przemawia kompletne rozbicie formacji w trakcie bitwy co daje efekt "mrówek" ale i na to znalazła się metoda w postaci tego moda (czuję że rymuję):

http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=761073324

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Il Duce Zobacz posta
    Attyla to kapitalna gra,moim zdaniem właściwie jedyne jej wady to optymalizacja i za szybkie bitwy. Najlepiej sam ograj i wtedy dopiero zdecyduj,jak mówię,ja bawię sie przy tej grze świetnie a do tego mają do niej wyjść dwa bardzo dobre mody. Nic tylko pobierać i grać
    Potwierdzam. Sam przy tej grze się dobrze bawię. A co do DLC z kampaniami to polecam The Last Roman, jeśli lubisz okres Justyniana. Gwarantuję, że taką Rzymską Ekspedycją na pewno spodoba Ci się gra

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Cytat Zamieszczone przez Il Duce Zobacz posta
    Attyla to kapitalna gra,moim zdaniem właściwie jedyne jej wady to optymalizacja i za szybkie bitwy. Najlepiej sam ograj i wtedy dopiero zdecyduj,jak mówię,ja bawię sie przy tej grze świetnie a do tego mają do niej wyjść dwa bardzo dobre mody. Nic tylko pobierać i grać
    Wszystko prawda, ale Attyla jest kapitalnie zoptymalizowana! Juz podstawka działała na moim leciwym lapku spoko, ale po kolejnych patchach to smigała aż miło! Czego nie moge powiedzieć o Rome2, który tnie się... może da się grać ale przyjemność żadna. Dawno nie widziałem lepiej zoptymalizowanej gry.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    U mnie dokładnie na odwrót, na ekstremalnych ustawieniach ( najwyższych możliwych) w Rzymie 2 bitwy na kilkanaście tys. wojska śmigają płynnie, bez ścin, czego nie można powiedzieć o Attyli, w której to o dużych bitwach mogę zapomnieć....

Co do samego pytania o kampanię - srogo zawiodłem się na Karolku, jednostki poszczególnych frakcji różnią się tylko kolorkami ( poborowi włócznicy, szermierze itp), no i nie ma w sobie tego "coś", co wciąga...

Cześnik Awatar Bartolomeo
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Otrzymał 58 podziękowań w 39 postach
    Dziwne bo u mnie też R2 zdecydowanie lepiej śmiga od At.Trzeba przyznać Młotkowi że jest naprawdę świetnie zoptymalizowany,podejrzewam że jest to spowodowane małą ilością animacji walki.

Wczoraj dałem kolejną szansę Attili, wybrałem kampanię Rzymem na Vh. Zabarykadowalem się w Italii, w miastach zielone mordeczki, armie poustawiane w przejściach w Alpach. Jedna w Kartaginie reszta imperium zostawiłem na pożarcie.Ciekaw jestem jak to się rozwinie i czy na gruzach pojawiają się państwa zdolne do walki ze mną.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Jak można przeczytać na oficjalnym forum obecnie w CA zastanawiają się czy nie wydać jeszcze jakiś dodatków do ostatnich historycznych Total Warów aby podtrzymać zainteresowanie graczy nie lubujących się w fantastyce. Do premiery nowego klasycznie historycznego Total Wara jeszcze długo.... Więc to świetny pomysł i może zobaczymy wreszcie sarmackie plemiona w Atylli lub ludy pustyni w Rome 2. Ale ostatecznej decyzji jeszcze nie ma.

Tekst CA tutaj. https://forums.totalwar.com/discussi...cember-2016/p1

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Jejku jakby były plemiona pustynne do romka, to z miejsca zaczynam płakać ze szczęścia.
    Jak dobrze widzę to jest dość stare.

A już pogodziłem się z tym że romek jest zakończony i nie ma już szans na moją Numidię. A teraz znowu rozdrapuję stare rany. Ale co tam z gangreną tez ponoć da się żyć.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    271
    Otrzymał 153 podziękowań w 108 postach
    Nowe nacje do romka? Biorę w ciemno

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Jeżeli nowe dlc do Rome 2 ma prezentować poziom kolonii czarnomorskich to niech lepiej nic nie wydają . Natomiast do Attyli mapa jest kompletna,osobiście nie widzę miejsca ani zapotrzebowania na żadne nowe nacje,chyba,że dostalibyśmy kolejną kampanię(wiem,że się powtarzam,ale byle taką która nie "dorównuje" poziomem,do bardzo ubogiego AOC)
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Akurat w Koloniach największy + to Kolchida i Kimmeria Co do Rome II to mogliby wydać: Numidię, Sabę i Aksum, a w Attyli sądzę, że jest jeszcze miejsce na parę frakcji m.in. Armenię, Madziarów i może jeszcze jakąś nację koczowniczą.

I co do Armenii to akurat nie jest nawet głupie, bo spójrzmy na to z tej perspektywy, że jest ona już w modzie, a w czystej wersji mogłaby być grywalna z nowymi jednostkami. Z kolei Madziarzy jako taka konkurencja dla Hunów Attyli również pasowałaby.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Strona 42 z 48 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów