Jeszcze na minus przemawia kompletne rozbicie formacji w trakcie bitwy co daje efekt "mrówek" ale i na to znalazła się metoda w postaci tego moda (czuję że rymuję):
http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=761073324
Jeszcze na minus przemawia kompletne rozbicie formacji w trakcie bitwy co daje efekt "mrówek" ale i na to znalazła się metoda w postaci tego moda (czuję że rymuję):
http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=761073324
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Wszystko prawda, ale Attyla jest kapitalnie zoptymalizowana! Juz podstawka działała na moim leciwym lapku spoko, ale po kolejnych patchach to smigała aż miło! Czego nie moge powiedzieć o Rome2, który tnie się... może da się grać ale przyjemność żadna. Dawno nie widziałem lepiej zoptymalizowanej gry.
U mnie dokładnie na odwrót, na ekstremalnych ustawieniach ( najwyższych możliwych) w Rzymie 2 bitwy na kilkanaście tys. wojska śmigają płynnie, bez ścin, czego nie można powiedzieć o Attyli, w której to o dużych bitwach mogę zapomnieć....
Co do samego pytania o kampanię - srogo zawiodłem się na Karolku, jednostki poszczególnych frakcji różnią się tylko kolorkami ( poborowi włócznicy, szermierze itp), no i nie ma w sobie tego "coś", co wciąga...
Dziwne bo u mnie też R2 zdecydowanie lepiej śmiga od At.Trzeba przyznać Młotkowi że jest naprawdę świetnie zoptymalizowany,podejrzewam że jest to spowodowane małą ilością animacji walki.
Wczoraj dałem kolejną szansę Attili, wybrałem kampanię Rzymem na Vh. Zabarykadowalem się w Italii, w miastach zielone mordeczki, armie poustawiane w przejściach w Alpach. Jedna w Kartaginie reszta imperium zostawiłem na pożarcie.Ciekaw jestem jak to się rozwinie i czy na gruzach pojawiają się państwa zdolne do walki ze mną.
Jak można przeczytać na oficjalnym forum obecnie w CA zastanawiają się czy nie wydać jeszcze jakiś dodatków do ostatnich historycznych Total Warów aby podtrzymać zainteresowanie graczy nie lubujących się w fantastyce. Do premiery nowego klasycznie historycznego Total Wara jeszcze długo.... Więc to świetny pomysł i może zobaczymy wreszcie sarmackie plemiona w Atylli lub ludy pustyni w Rome 2. Ale ostatecznej decyzji jeszcze nie ma.
Tekst CA tutaj. https://forums.totalwar.com/discussi...cember-2016/p1
Jejku jakby były plemiona pustynne do romka, to z miejsca zaczynam płakać ze szczęścia.
Jak dobrze widzę to jest dość stare.
A już pogodziłem się z tym że romek jest zakończony i nie ma już szans na moją Numidię. A teraz znowu rozdrapuję stare rany. Ale co tam z gangreną tez ponoć da się żyć.
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
Nowe nacje do romka? Biorę w ciemno![]()
Jeżeli nowe dlc do Rome 2 ma prezentować poziom kolonii czarnomorskich to niech lepiej nic nie wydają. Natomiast do Attyli mapa jest kompletna,osobiście nie widzę miejsca ani zapotrzebowania na żadne nowe nacje,chyba,że dostalibyśmy kolejną kampanię(wiem,że się powtarzam,ale byle taką która nie "dorównuje" poziomem,do bardzo ubogiego AOC)
Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.
Akurat w Koloniach największy + to Kolchida i KimmeriaCo do Rome II to mogliby wydać: Numidię, Sabę i Aksum, a w Attyli sądzę, że jest jeszcze miejsce na parę frakcji m.in. Armenię, Madziarów i może jeszcze jakąś nację koczowniczą.
I co do Armenii to akurat nie jest nawet głupie, bo spójrzmy na to z tej perspektywy, że jest ona już w modzie, a w czystej wersji mogłaby być grywalna z nowymi jednostkami. Z kolei Madziarzy jako taka konkurencja dla Hunów Attyli również pasowałaby.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo