Strona 85 z 368 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135185 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Ale zieloni mają pełno budynków +2 do włóczni i strzelców, +2 do czarnych orków, czy +2 dla potworów.
    Więc brązowe belki to słaby wynik, ale w sumie to teraz prawie nie gram orkami czy brodaczami bo złe ziemię odbierają mi wszystkie chęci.
    Choć z drugiej strony zieloni mają te technologię trochę upośledzone i nie mają agenta od treningu.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Szambelan Awatar Turek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    323
    Otrzymał 525 podziękowań w 321 postach
    Ja też rekrutuję Grobową Straż z srebrną belką, także potwierdzone info

Asuryan
    Gość
    Czyli 4 poziomu, jeszcze jest 5 do zdobycia - a to wcale nie jest takie łatwe

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
    Eh, widzę, że Panowie nowi w grze

Otóz.
    Po pierwsze są bohaterowie, którzy dają bonus +3 do doświadczenia. Nie sprawdzałem, czy to się stackuje.
    Po drugie macie technologie dające bonusy do doświadczenia.
    Po trzecie są budynki (zwykle 1-4 do expa). Jako, że mowa o różnych budynkach, to efekt się stackuje,
    Wszystko powyższe się sumuje.

W efekcie, jak grałem np. Chaosem to Archaon rekrutował prawie wszystko na lvl 9. Nie dbałem o jednostki, bo po co?
    Obecnie w VC większość unitów w Eastern Sylvania zaczyna z 7 lvl.

W tej grze jak w żadnym innym TW można wykręcać ładne efekty synergii.

PS
    Jak ktoś chce, to mogę potem sprawdzić po save'ach i przedstawić tu przykladowe rozpiski.

Dla przykładu z VC:

Poprawki trzeba wziąć na:
    1. Brak w prowincji Wightkinga (+3 do expa).
    2. Nie mam wszystkich technologii dających expa (+2 do expa)
    3. VC maja mało budynków dających expa dla konkretnych jednostek, ale np. w Templehof jest +3 dla jednostek z lasu (budynek z drzewem, nie pamietam nazwy), a w Pfleidorf (o ile nazwy nie przekręciłem) jest kolejny dający +3/+2 do expa dla odpowiednio Graveguardów i "maszyn".

Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    Ale zieloni mają pełno budynków +2 do włóczni i strzelców, +2 do czarnych orków, czy +2 dla potworów.
    Więc brązowe belki to słaby wynik, ale w sumie to teraz prawie nie gram orkami czy brodaczami bo złe ziemię odbierają mi wszystkie chęci.
    Choć z drugiej strony zieloni mają te technologię trochę upośledzone i nie mają agenta od treningu.
    Z orkami już nie pamiętam jak jest, dawno temu grałem, ale u krasnoludów łatwo wymaksować.
    Przy czym w Mount Gunbad na start jest artyleria z bodajże 6 lvl.

5. Użytkownicy którzy uznali post Arnold za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    A zaliczało Ci osiągnięcia za zdobycie podstawową jednostką 9 poziom doświadczenia?

Co nie zmienia mojego zdania o tym że system bonusów do doświadczenia został źle zaprojektowany, bo już oddziały werbowane na srebro to za dużo, a co dopiero mówić o złocie. Tym bardziej że mówimy tu o elicie, a nie podstawowych jednostkach.

Mogli by już podać jakieś info o następnym dlc, bo wtedy bym wiedział czy kupie to dlc czy Civkę6...

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    6
    Otrzymał 12 podziękowań w 11 postach
    Info przyjdzie pewnie przed 21 pazdziernika wiec jak nie jestes pewien to czekaj z preorderem do ostatniej chwili. Ja na bank biore civke i dlc do warhammera jak jie bedzie kosztowac tyle co zwierzoludzie to pewnie tez. Na zwierzoludzi to czekam na obnizki

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 17 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez Poczwaros Zobacz posta
    Info przyjdzie pewnie przed 21 pazdziernika wiec jak nie jestes pewien to czekaj z preorderem do ostatniej chwili. Ja na bank biore civke i dlc do warhammera jak jie bedzie kosztowac tyle co zwierzoludzie to pewnie tez. Na zwierzoludzi to czekam na obnizki
    A interesowaliście się panowie jak ruskie klucze do DLC współgrają z naszymi wersjami gry?
    Bo tacy zwierzoludzie są do kupienia za 9 dolarów na rosyjskich sklepach.

Np tu:
    http://www.plati.com/itm/total-war-w...men-ru/2168629

Szukam informacji czy to będzie kompatybilne, ale nie mogę znaleźć.
    Zdrowy rozum jednak podpowiada, że nie powinno być problemów.
    Pewnie przy kolejnym jakimś tańszym dodatku przetestuje rosyjskie klucze.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
    A zaliczało Ci osiągnięcia za zdobycie podstawową jednostką 9 poziom doświadczenia?

Co nie zmienia mojego zdania o tym że system bonusów do doświadczenia został źle zaprojektowany, bo już oddziały werbowane na srebro to za dużo, a co dopiero mówić o złocie. Tym bardziej że mówimy tu o elicie, a nie podstawowych jednostkach.
    1. Nie. Tego achievmenta trzeba ręcznie nabić, poprzez faktyczny awans z 0 do 9 lvl. Mi wpadł przypadkowo w kampanii VC z Vladem. Sądzę, że to nie wymaga tłumaczenia

2. I tak i nie. Na pewno doszło do inflacji wartości doświadczonych jednostek. Z drugiej strony wymaga to nieco pokombinowania, bo wiąże się to z organizacją logistyki w zakresie rekrutacji. Za wyjątkiem Orków bo ci faktycznie mają takich możliwości.

Mogli by już podać jakieś info o następnym dlc, bo wtedy bym wiedział czy kupie to dlc czy Civkę6...
    To kwestia tego ile jeszcze dlc w tym roku. Lista flc wskazywalaby na max 3, ale osobiście obstawiam tylko dwa przy czym spodziewam się rozciagniecia premier w czasie. Tj co ok 1,5 miesiąca, stąd Lord Pack dopiero w połowie października i Wood Elfy z Bretonia w grudniu.

Zwykle około połowy miesiąca były już przecieki co do zawartości, a nawet trailery, nie mówiąc o oficjalnym info. A tu cisza. Pewnie za około 2 tygodnie coś się pojawi.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Cytat Zamieszczone przez Kijkowaty Zobacz posta
    A interesowaliście się panowie jak ruskie klucze do DLC współgrają z naszymi wersjami gry?
    Bo tacy zwierzoludzie są do kupienia za 9 dolarów na rosyjskich sklepach.

Np tu:
    http://www.plati.com/itm/total-war-w...men-ru/2168629

Szukam informacji czy to będzie kompatybilne, ale nie mogę znaleźć.
    Zdrowy rozum jednak podpowiada, że nie powinno być problemów.
    Pewnie przy kolejnym jakimś tańszym dodatku przetestuje rosyjskie klucze.
    Co prawda mały offtop ale generalnie rosyjskie klucze to zło . Mogą ci za to zablokować konto na steam bo żeby je aktywować trzeba wykorzystać VPN a Valve tego zabrania. W skrócie - unikaj jak ognia i nie daj się złapać na niższą cenę.
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Ja męczy tego Volkmara (jakoś nie mam serca do grania imperium), więc za Vlada jeszcze się nie zabrałem.

A z dym doświadczeniem to większy problem jest. Bo w poprzednich te podstawowe jak się nastakowały to czasami aż żal było ich zamieniać. A tu prawie całkowicie tracą na wartości.

Ja też stawiam na 2 dlc.

Strona 85 z 368 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135185 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów