Strona 529 z 636 PierwszyPierwszy ... 29429479519527528529530531539579629 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 281 do 5 290 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 24 podziękowań w 19 postach
    @ Doskonale wiesz, że film traktuje o tym co się dzieje z UE i co czeka nas w przyszłości ...@
    Rzecz w tym, że problemy poruszane w filmie, jakkolwiek istnieją są tak "rozwodnione", że przeciętny obywatel państwa "starej Unii" styka się z nimi sporadycznie. Dla tych ludzi to nie jest jakiś wielki problem. Owszem, o tym się rozmawia, dyskutuje, ale zdania na ten temat są różne. I nie spotkałem tam ludzi którzy w jakiś sposób widzieliby wielkie zagrożenie dla ich krajów. To jest problem taki sam jak bezrobocie, tendencje separatystyczne tam czy owam, narkotyki itd. Więc propagandą jest przedstawianie takich filmików, które z "igły czynią widły".
    To nie jest tak, że ja sprawę lekceważę tudzież że ten problem lekceważą mieszkańcy Zachodu. Skoro o tym dyskutują to znaczy, że nie lekceważą. Ale nie jest to dla nich jakichś problem super-żywotny a zdania na jego temat są podzielone. Stąd to ten film jest propagandą a nie moja wypowiedź, która była bliższa szyderstwu z tego obrazu a nie jakąkolwiek próba przedstawienia rzeczywistości. Wszystko jest kwestią proporcji - w tym filmie zostały one jednostronnie poważnie naruszone.

A co do "godności i rozumu"... Potraktowanie tego filmu dosłownie jest dla mnie objawem braku rozumu. Potraktownie go poważnie brakiem godności (także dla samego siebie i swojej inteligencji).

Pampa
    Gość
    Proszę o zachowanie kultury.

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Tak nasz rodzimy Miroslav Filipovic-Majstorovic(chorwacki duchowny katolicki związany z Ustaszami-zbrodniarz wojenny uczestniczący osobiście w mordowaniu Serbów i Żydów w tym kobiet i dzieci) cieszy się z umorzenia postępowania w jego sprawie i ONR'u.
    Na zdjęciu członkowie narodowej bojówki pod przewodnictwem Adama Doboszyńskiego która zasłynęła m.in z tzw "Wyprawy Myślenickiej" 1936r której celem było dewastowanie żydowskich sklepów.

...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

4. Użytkownicy którzy uznali post PaskudnyPludrak za przydatny:

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Prymas Tysiąclecia wiedziałby co z takim wypierdkiem zrobić. Teraz czasy są takie że władza by nie odepchnąć się od prawej bandy nadskakuje jak może. A to martwi się o uśmiechniętą w trakcie zatrzymania dziewczynę, a to w publicznym śpiewaniu o wieszaniu tego czy tamtego nie widzi nic zdrożnego. Brawo! Czekam na nocne marsze z pochodniami. Czasy inne więc race wystarczą.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    No i mamy efekty dzielenia ludzi, którzy uważają się za patriotów i na tych, których uważają, że nimi nie są:

Marcin K. w rocznicę śmierci ojca zabił starsze małżeństwo, bo uznał ich za "zdrajców narodu". Kilka miesięcy później dokonał kolejnej zbrodni - kobieta zginęła, bo Marcin K. uznał, że obraziła patriotów, jej mąż wszystko słyszał, też został zamordowany.
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...BoxNewsLinkZ15
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Na szczęście jest lewica, która ludzi łączy. Z wyłączeniem faszystów, islamofobów, homofobów, innych "fobów"...
    A jak jej przedstawiciele zabijają to tylko z miłości... do ludzkości.
    http://www.dzienniknarodowy.pl/2912/...obojstwo-zabi/
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez szwejk Zobacz posta
    Na szczęście jest lewica, która ludzi łączy. Z wyłączeniem faszystów, islamofobów, homofobów, innych "fobów"...
    A jak jej przedstawiciele zabijają to tylko z miłości... do ludzkości.
    http://www.dzienniknarodowy.pl/2912/...obojstwo-zabi/
    No cóż lewica nie drze się na temat zdrajców narodu oraz tego, co należałoby z nimi zrobić.

Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Pampa
    Gość
    Mam tylko nadzieję że rozumiesz sens słowa brzytwa.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Pampa Zobacz posta
    Nie i czekam na jego wyjaśnienie.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    No cóż lewica nie drze się na temat zdrajców narodu oraz tego, co należałoby z nimi zrobić.
    Bo w lewicy nie ma takiego pojęcia jak naród...

Chodzi o praktykę ogolenia głowy na łyso?

Strona 529 z 636 PierwszyPierwszy ... 29429479519527528529530531539579629 ... OstatniOstatni