Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Generalizowanie jest przyczyną większości konfilktów, a teraz chochliku mocno generalizujesz.I tak, chodzi o golenie głowy, ale były głosy że to nawoływanie do morderstwa.
![]()
Czy ja powiedziałem że jest? Jeżeli ktoś nazywa tych ludzi kolaborantami (coś to ma jednak ze zdradą kraju, bo co jak co ale prywata dla mnie zawsze jest obleśna), to i golenie głowy ma sens symboliczny.![]()
Jak politycy PIS za rządów PO-PSL kilkukrotnie skarżyli się w Brukseli(w sprawie Smoleńska,TV Trwam,rzekomo sfałszowanych wyborów samorządowych....) to nie przypominam sobie, żeby ktoś nazywał ich zdrajcami,kolaborantami,targowicą....... a tym bardziej nawoływał do golenia głów.
...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
"Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "
Tak, ale nie namawiali do nałożenia na kraj sankcji. Kolosalna różnica.
A obecnie namawiają ? jedynie Petru coś wspomniał w jakimś wywiadzie jednocześnie mówiąc, że Bruksela nie powinna zbyt mocno naciskać Polskę ze względu na historyczną niechęć Polaków do nacisków z zagranicy. Żaden z polityków PO występując w PE nie namawiał do nałożenia sankcji na Polskę, a Nowoczesnej w PE nie ma.
...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
A proszę bardzo, myślę że jest to wystarczająco ważna w PO persona https://www.youtube.com/watch?v=lZTnWvWCRfs
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II