zgadzam sie
zgadzam sie
Też się nad tym zastanawiałem. Zrobiłem test i przy dobrym wykorzystaniu szału a potem muru tarcz okrutne miecze pokonają szermierzy wybranych Arwernów. Muszę jeszcze sprawdzić czy dadzą radę najmocniejszym czyli mieczowym poplecznikom Bojów. Nerwiowie są słabo opancerzeni i brak im ciężkich włóczni ale jednak bez tych ograniczeń mogą być mimo wszystko zbyt potężni. Jak sądzicie?
Dla mnie są silni, porównywalni ze Swebami. Ale muszą zostać świetnie zagrani, żeby wygrać z OP nacjami. Dla mnie OP polega na tym, że przy przeciętnej grze i tak wygrywają. Tymczasem Nerwiowie muszą zostać zagrani idealnie jeżeli chodzi o wykorzystanie okrutnych mieczy, żeby wygrać. To samo Swebowie i wykorzystanie Artiowista i germańskich strzelców konnych.
Napiszę tak - jeżeli zostawimy Nerwiów w nacjach OP, to raczej grywalni nie będą.
Beda grywalni ale nie dla wszystkich...
Dobra, zostawmy tych Nerwiów w OP.
Bo w rękach niektórych graczy Nerwiowie na zwykłych zasadach (z max 8 mieczy) mogą być śmiertelnie groźni.
Od dłuższego czasu często zdarza się że mam już 20 oddziałów i zostały mi jeszcze fundusze spokojnie na 1-3 odziały. Granie na licznych armiach dawało by fajne możliwości wykorzystania tańszych jednostek. Ostatnio dość często brakuje mi slotów na odziały. Co wy na to ?
Cofam przy licznych armiach zmienia się budżet
Można ręcznie ustawiać fundusze więc to żaden problem . Osobiście popieram pomysł Seby,wniesie sporo świeżości i da większe pole do popisu przy kompozycji armii
Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.
To zorganizuj Seba testowo turniej 1v1 z większą ilością jednostek w ramach Czwartków. Może być o Tytuł Prefekta.
Zobaczysz jak to wygląda w praktyce.
tylko w takim wypadku trzeba pilnowac kasy