Strona 600 z 631 PierwszyPierwszy ... 100500550590598599600601602610 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 991 do 6 000 z 6310

Wątek: Piłka Nożna

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    Przecież niedawno tych gnoi nazywano tu zwierzętami włączając w to pilnującego globalnego. Myślę że moja opinia była zbyt delikatna.
    to się nie dziwię. Natomiast jeżeli chodzi o wpis o marszu, no cóż. Według moich znajomych kibiców Legii (którzy tak jak ja swoją aktywną część życia kibica mają za sobą, jednak ciągle żyją Legią i co jakiś czas zdarzy im się pójść na mecz tym razem z rodzinami) żyleta bez mała chodzi w komplecie i po marszu w pubach chwali się raczej swą aktywnością w ich trakcie. Ot i wszystko. W jednym miejscu są tymi złymi, w drugim są patriotyczną młodzieżą. I jak tu karać patriotyczną młodzież?
    Zacząłeś festiwal generalizowania, czy co?

Stary nick:kujon333

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Otrzymał 35 podziękowań w 30 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pampa Zobacz posta
    Ja już uważam że nazwanie ich zwierzętami to i tak duży eufemizm. I trochę obraża to zwierzęta.
    Zobaczymy jak się będzie dymiło 11 listopada i jak wielkie burdy będą. Z innych rzeczy to Boniek i Błaszczak się przerzucają problemem tej jakże patriotycznej młodzieży. Ułożona, łagodna jak baranki i co niedzielę daje na ofiarę.

Sent from my SM-T815 using Tapatalk
    Stary nick: Drakensang

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez Presidente Zobacz posta
    Zacząłeś festiwal generalizowania, czy co?
    Czy ja sobie generalizuję czy nie to mały pikuś. Zobacz jak UEFA generalizuje! Ilu tam się awanturowało na meczu z Borussią? Kilkudziesięciu? Kilkuset? Byli wśród nich członkowie zarządu Legii, albo chociaż masażysta klasy piątej zatrudniony o dzieło i będący jako tako powiązany z Legią na papierze? A ilu zostało ukaranych? Policzmy: Legia traci zyski bo wiadomo że komplecik by wszedł. Czyli jakieś 30787 osób (taki znalazłem rekord stadionu 2 czerwca 2013 roku w trakcie meczu Legii Warszawa ze Śląskiem Wrocław). Dokładnie tylu ludzi także zostało ukaranych obejrzeniem meczu w tv. 80 tysi euro kary zdaje się także było ale mniejsza z tym. A i tak prawdopodobnie liczę mało. Gdy Widzew w swoim wielkim czasie spotykał się z Liverpoolem czy Juwentusem to potykał się z nimi na stadionie... ŁKS-u, bo były po prostu większe trybuny! Gdyby legioniści byli wzorem kibica a zarząd dawał gwarancję wielkiego święta piłkarskiego myślę że mógł zarząd pogadać z PZPN i tą spółką zarządzającą Narodowym bo myślę że i Boniek dałby zielone światło a i frekwencja by była pewna, choćby z całego kraju, ale myślę że i z Wawy wystarczyłoby chętnych. Czemu tak się nie zdarzyło? Bo kibole Legii są znani od Rygi po Madryt. I tak jak pisał zajac tak będzie co rusz nim ktoś się obudzi. A czemu tak jest jak to taka garstka? Z przyzwolenia. Nie wchodząc w całą tą sprawę wojny Staruch vs reżim Tuska gościu na oczach kibiców, ochrony (która po godzinach także jest w większości kibicami Legii) uderza piłkarza swojego klubu (choćby nie wiem jak kiepsko grał) i po prostu opuszcza stadion. Dlaczego? Bo to jest bożyszcze pewnej kategorii ludzi. Skąd się biorą fani takich zachowań? Szczyl nie mający żadnego kontaktu z policją idąc do szkoły bazgroli po mijanych kamienicach, blokach CHWDP bo taki z niego jest gieroj! Bo starszy brat jest z żylety. Bo policja samą obecnością prowokuje takiego gnojka. I w ogóle świat jest be i nie do zniesienia. Poczucie wartości daje bycie w grupie, a poczucie siły daje grupa która pozwala się realizować w ustawkach. Potem mając 20 lat (+/- 5 bo ten przedział wieku to 90% każdego klubu kibica) zaczyna się przygodę z siłkami, ze sterydami. I zostaje się zauważonym w grupie. A żeby młode wilki nie wygryzły go z wywalczonej pozycji, to się jest aktywnym, a raczej nad aktywnym. Czyli a to spali flagę wrogiej drużyny na jej stadionie, a to spróbuje spalić jej stadion (tak, tak! Konwiktorska!). Bo tym zaimponuje tej bandzie baranów wyjącej za plecami. Wyjącej bo w większości to statyści, tyle że w każdym calu popierający działanie frontmanów. Potem mamy okres zakładania patriotycznych koszulek i na koniec marsz przy zapalonych flarach 11 listopada. I dlatego tak jest że jeden facio wyskakuje i daje po pysku piłkarzowi, a reszta patrzy jak te barany. Patrzy biernie, bo 90% z nich popiera tego pierwszego, mimo że takich co by to samo uczynili jest może 25% z nich. I na to nie ma we mnie zgody. Tyle że jednostka tu nic nie zrobi. Musi zniknąć podstawa. Przyzwolenie. Generalizacja w karaniu mimo że słabo się kojarzy jest jak najbardziej czasami pożądanym elementem pacyfikacji. Trochę z mojego życiorysu, ale co tam: jak stary kompanii daje ZOMZ całemu pododdziałowi bo jeden szwej ma zwyczaj olewania wracania do koszar w terminie to nie znaczy że szefunio uważa że cała kompania jest do luftu. To oznacza że kompania ma zrobić porządek we własnym zakresie. Sprawa się komplikowała jeżeli to był dziadek. No cóż. Tylko falusie z ośki mają do tego prawo. Co by się nie zdarzyło (zostawiam szczegóły dla siebie) zazwyczaj w trybie nagłym następowała poprawa delikwenta. A kara dla kompanii czasami zostawała znoszona przed czasem. Ale sama kara nałożona na szwei by była skuteczna musiała mieć obiektywne podstawy. Gdyby szweje uważali że kara jest bezzasadna, wszyscy solidaryzowali się ze wskazanym jako powód kary. Tak samo UEFA. Jakoś nawet tutaj nikt nie wyje że UEFA za zachowanie garstki karze Legię bo się lewactwo z UEFA uwzięło na Dżihad Legię. Nie . To kara która jest zasadna; dostajecie ją za karę bo tolerujecie to bydło. Tylko czy my jesteśmy na tyle mądrzy by coś z tym zrobić? Jakoś wiary we mnie brak, bo większość będzie ciągle bierna a część po cichu nawet kibicować takiemu zachowaniu. I choćby się tam opamiętali na kilka, kilkanaście tygodni, będzie kolejny raz. Bo bez tego w tym światku byłoby po prostu nudno no i czym tu zaimponować kolejnym szczylom z CHWDP na koszulce...

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    Gdyby legioniści byli wzorem kibica a zarząd dawał gwarancję wielkiego święta piłkarskiego myślę że mógł zarząd pogadać z PZPN i tą spółką zarządzającą Narodowym bo myślę że i Boniek dałby zielone światło a i frekwencja by była pewna, choćby z całego kraju, ale myślę że i z Wawy wystarczyłoby chętnych.
    A dlaczego legioniści mieliby chcieć, żeby Legia grała na Narodowym?
    Nie wchodząc w całą tą sprawę wojny Staruch vs reżim Tuska gościu na oczach kibiców, ochrony (która po godzinach także jest w większości kibicami Legii) uderza piłkarza swojego klubu (choćby nie wiem jak kiepsko grał) i po prostu opuszcza stadion.
    Na oczach kibiców...w tunelu...może jeszcze ochrona ich nie rozdzieliła. Samo zdarzenie należało potępić i jakoś ukarać. Chociaż władze Legii jakoś nic nie zrobiły. Co do samego Starucha to wg kolegi to on w pewnym stopniu jakoś tam potrafi zapanować nad gorszym towarzystwem (na przykład zabranianie rzucania czegokolwiek na murawę)

Generalizacja w karaniu mimo że słabo się kojarzy jest jak najbardziej czasami pożądanym elementem pacyfikacji. Trochę z mojego życiorysu, ale co tam: jak stary kompanii daje ZOMZ całemu pododdziałowi bo jeden szwej ma zwyczaj olewania wracania do koszar w terminie to nie znaczy że szefunio uważa że cała kompania jest do luftu. To oznacza że kompania ma zrobić porządek we własnym zakresie. Sprawa się komplikowała jeżeli to był dziadek. No cóż. Tylko falusie z ośki mają do tego prawo. Co by się nie zdarzyło (zostawiam szczegóły dla siebie) zazwyczaj w trybie nagłym następowała poprawa delikwenta. A kara dla kompanii czasami zostawała znoszona przed czasem. Ale sama kara nałożona na szwei by była skuteczna musiała mieć obiektywne podstawy. Gdyby szweje uważali że kara jest bezzasadna, wszyscy solidaryzowali się ze wskazanym jako powód kary. Tak samo UEFA. Jakoś nawet tutaj nikt nie wyje że UEFA za zachowanie garstki karze Legię bo się lewactwo z UEFA uwzięło na Dżihad Legię. Nie . To kara która jest zasadna; dostajecie ją za karę bo tolerujecie to bydło. Tylko czy my jesteśmy na tyle mądrzy by coś z tym zrobić? Jakoś wiary we mnie brak, bo większość będzie ciągle bierna a część po cichu nawet kibicować takiemu zachowaniu. I choćby się tam opamiętali na kilka, kilkanaście tygodni, będzie kolejny raz. Bo bez tego w tym światku byłoby po prostu nudno no i czym tu zaimponować kolejnym szczylom z CHWDP na koszulce...
    Taaaa zamykanie stadionów w poprzednich latach rzeczywiście zdało egzamin - z armatą na komara. Piękna historia do tego.
    Jak dla mnie to tam są 3 podstawowe grupki: kibice; kibole co się tłuką między sobą i właściwie w nosie mają wyniki klubu (vide "Liga Chuliganów") oraz kibole-zwierzęta co niszczą stadion i wszytko wokół siebie.

To kara która jest zasadna; dostajecie ją za karę bo tolerujecie to bydło.
    Ja tam na mecze nie chodzę

Stary nick:kujon333

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Kończąc te "futbolowe" dywagacje i recepty na poprawę sytuacji na polskich stadionach krótka piłka z Płw.Iberyjskiego:
    – 10 tysięcy euro kary i dwuletnie zakazy stadionowe dla dwóch pseudokibiców, którzy byli częścią grupy 500 najgroźniejszych fanów Legii Warszawa i zostali wprowadzeni na stadion przez policję, za „największą aktywność przy brutalnych incydentach”, które miały miejsce, gdy funkcjonariusze oskarżyli ich o nieprzemyślane rzucanie przedmiotami.
    – 4 tysiące euro kary i sześciomiesięczny zakaz stadionowy dla pseudokibica, który wewnątrz Santiago Bernabéu ignorował nakazy policji dotyczące uspokojenia się i próbował zaatakować funkcjonariuszy kulą ortopedyczną.
    – 3,5 tysiąca euro kary i sześciomiesięczny zakaz stadionowy dla pseudokibica, który na Santiago Bernabéu wdał się w sprzeczkę z jednym z fanów Realu, którego później zaatakował.
    – 3,5 tysiąca euro kary i sześciomiesięczny zakaz stadionowy dla pseudokibica, który przeszkadzał w pracy policji i zachowywał się względem niej w agresywny sposób.
    – 1 tysiąc euro kary i półroczne zakazy stadionowe dla dwóch pseudokibiców, którzy mocno obrazili funkcjonariuszy pracujących podczas meczu Real Madryt – Legia Warszawa.
    http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-zakazy/03jx6z

A u nas się babrają jak mucha w smole...

Natomiast wracając do meritum tego topicu:

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    No za przeproszeniem cholera mnie bierze!Zadymiarze w tym ścigani listami gończymi sobie wyjeżdżają z kraju i kolejna zabawa w kotka i myszkę?Na wyspach tym najbardziej krewkim zwyczajnie rekwirowano paszporty + codzienna wizyta w najbliższym komisariacie ( w trakcie MŚ lub Euro oraz eleminacji do tychże turniejów) i po krzyku:
    http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...rumunie/1yr4rj

Brawo Biała Gwiazda!Na własne życzenie pozbywa się trenera który ją wyniósł z dna tabeli:
    http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/da...akow,11445155/

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Pampa
    Gość
    Gwiazda niedługo będzie gwiazdą I ligi razem z Koroną.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    No i po emocjach. Fajnie się ułożył mecz po fantastycznym golu. Później kwadrans naszej przewagi i... z każdą minutą coraz słabiej to wyglądało. Dobrze że obrona była jak na ME. To co przechodziło Pazdan lub Glik wybijał no i raz instynktownie Fabian wybronił. Kluczowym momentem było wprowadzenie w czyn zamiaru Nawałki aby nie wzmacniać obrony i nie bronić wyniku (ta stawała na wysokości zadania, lecz wielu selekcjonerów RP by to zrobiło na jego miejscu...) tylko wzmocnił coraz słabszy atak i przeniesienie w końcu ciężaru gry na środek-połowę rywala. Od razu efekt i za to wielkie brawa dla trenera. Kto uważnie oglądał mecz ten zauważył że mógł być o wiele wcześniej rozstrzygnięty. 2 razy (może nawet 3!) Piszczek wychodził na czyste pole z prawej strony ale albo nie był zauważany, albo Błaszczykowski podejmował złą decyzję. No nic. Wynik cieszy ale chyba ciut za wysoki. Piękne zakończenie świątecznego dnia.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Etam, nie przesadzaj! Pierwsza połowa właściwie bez zarzutu. Zdobyliśmy szybko gola i w przeciwieństwie do poprzednich meczy, nie opadliśmy w ataku. Pierwsza połowa to właściwie brak walki ze strony Rumunii. Trochę się bałem że stracimy gola w jakiś głupi sposób, z jednej kontry itd. Ale wszystko ładnie przebiegało pod nasze dyktando. Druga połowa bardziej wyrównana ale nadal Rumunii brakło trochę zdolności. Polska jednak jest bardziej klasowym zespołem i pokazali to pakując te dwa gole. Bardzo cieszą mnie również zmiany u Nawałki, ze wporwadza i że dobre. Za to szkoda mi Krychowiaka :< coś mu nie idzie. O ile podczas Ojro jego gra mi się mega podobała, tak tutaj brakuje mu wszystkiego i bardzo stopuje grę... W klubie nie gra, w reprezentacji tak sobie, mam nadzieje że chłop się podniesie bo podczas Euro był jednym z najlepszych w ogóle.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Pierwsze 45 minut co prawda perfekcyjne nie były ale koncertowe jak najbardziej.Taką reprę chciałoby się widzieć na każdym meczu.Gra z planem,agresywność wobec przeciwnika,wzajemna asekuracja,nieustępliwość a przede wszystkim duch w drużynie zepchnął Rumunów do roli statystów.Bramka Turbo-Grosika jakże wymowna (11 minuta na 11-11) a co najważniejsze cudownej urody.Druga połowa to atak naszych przeciwników w pierwszym kwadransie który nawet wprowadził spory chaos do naszej defensywy ale pózniej Rumuni dali za wygraną i skoncentrowali się na polowaniu na nogi naszych reprezentantów.
    Petarda hukowa eksplodująca tuż obok Lewego mogła być dobrym pretekstem do przerwania meczu i oddania zwycięstwa Polakom walkowerem.Szczęście że tak się nie stało i w ramach rewanżu nasz kapitan posłał swoje dwie petardy.Moim zdaniem wprowadzenie Teodorczyka było punktem zwrotnym gdyż to dzięki niemu kadrowicze się rozruszali i podwyższyliśmy rezultat spotkania.Piszczek jak wytrawny profesor czyli bez zarzutu.Krycha no cóż widać słabszą kondycję która jest wypadkową wyparcia go z pierwszego składu PSG przez jego klubowych rywali którzy są w wybornej formie.Jednak bardziej bym się martwił sytuacją Kapustki który w "Lisach" praktycznie nic nie gra.
    No i oczywiście szacunek dla Armenii która z 0:2 wyciągnęła z Czarnogórą na 3:2 robiąc dla nas piękny prezent .

Strona 600 z 631 PierwszyPierwszy ... 100500550590598599600601602610 ... OstatniOstatni