Strona 544 z 636 PierwszyPierwszy ... 44444494534542543544545546554594 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 431 do 5 440 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 24 podziękowań w 19 postach
    Aha, ale rozumiesz, że to ona przegrała i to znacznie z tym "nieodpowiedzialnym" Trumpem? I że jest zamieszana w bardzo duże afery?
    A co to ma do rzeczy? Czy uważasz, że wyborcy się nigdy nie mylą? Zawsze wybierają "najlepszych" (pomijając już to, że samo pojęcie "najlepszy" jest względne i zależy od poglądów wyborcy). Gdy piszę, że Clinton była lepiej przygotowana do pełnienia funkcji prezydenta to mam na myśli (i pewno na myśli mają wszyscy tak twierdzący) że ona po prostu ma większą wiedzę merytoryczną na temat świata i zawiłości politycznych Białego Domu, jak i kwestii związanych z praktyką polityczną. To ma znaczenie, choć nic nie musi przesądzać, bo tego można się nauczyć. W polityce zresztą dobrze mieć jakąś wiedzę merytoryczną, ale nie ona jest najważniejsza tylko zdrowy rozsądek i umiejętność wyczucia sytuacji, tudzież przewidywania rozwoju wydarzeń. Wiedza merytoryczna przy podejmowaniu decyzji się przydaje, ale potrzeba jeszcze coś innego (od wiedzy merytorycznej są doradcy i urzędnicy).
    Poza tym odnoszę wrażenie, że macie Panowie jakąś fobię z tymi aferami. Clinton rzeczywiście nie przestrzegała procedur w kwestii przyjmowania i wysyłania poczty elektronicznej, co jest naganne w jej wypadku. Ale i FBI stwierdziło, że nie jest to sprawa kryminalna. Nie powinna tak robić, ale nie popełniła przestępstwa. Więc sugerowałbym pewien dystans do sprawy.

To natomiast co utwierdza mnie w przekonaniu pewnych wspólnych korzeni tego co się stało w Polsce, Wielkiej Brytanii czy USA a wcześniej w Grecji czy Hiszpanii (ale i co pozwala przypuszczać, że stać się może we Francji czy w innych krajach) to ogólna niechęć do elit i głosowanie na kogokolwiek byle przeciw tym elitom (tudzież tym, których za elity się uważa, słusznie lub nie). Co pozwala sądzić, jak pisałem wcześniej, że cała Europa i tzw. Zachód uległ pewnemu trendowi prowadzącemu do destabilizacji i zmian. Czy daleko idących - zobaczymy? W każdym razie takie trendy nigdy jeszcze nic dobrego nie przyniosły i to budzi mój niepokój.

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Nie, po prostu coraz więcej ludzi odrzuca "lewacką" ideologie (po co komu państwo) na rzecz prawicową.
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Wonsz Zobacz posta
    Nie, po prostu coraz więcej ludzi odrzuca "lewacką" ideologie (po co komu państwo) na rzecz prawicową.
    N

Nie wiem od kiedy to "lewacy" odrzucają idee państwa, ale zawsze jakiś nowych nowin można się dowiedzieć.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

4. Następujących 2 użytkowników podziękowało chochlik20 za ten post:

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Płacz amerykańskiego lewactwa jest bezcenny. Serce rośnie gdy się ogląda ten ustawiczny jazgot mediów od CNN poprzez BBC na TVN kończąc. W Polsce wygrał PIS (inna kwestia, że nie do końca prawicowy) a wkrótce we Francji wygra Le Pen i będzie znowu to samo. Jak widać wszędzie demokracja jest zagrożona bo wszędzie wygrywają nie ci co powinni. Podobno lewacy mają zakładać amerykański KOD. Pytanie skąd wezmą tylu emerytowanych UBeków co KOD w Polsce...

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Wonsz, Genesis pozwólcie że zapytam co to oznacza według Was pojęcie "lewak" czy też "lewackość"? Bo zaczynam odnosić wrażenie, że jest to dla was słowo-wytrych mogące oznaczać wszystko co ci się wam nie podoba i z czym się nie zgadzacie. Ale może się mylę, więc czy bylibyście tacy uprzejmi i wyjaśnili co pod tym pojęciem rozumiecie?

Jak widać wszędzie demokracja jest zagrożona bo wszędzie wygrywają nie ci co powinni.
    Demokracja zawsze jest zagrożona gdy wygrywają ci co nie powinni - to oczywiste. Demokracja zakłada, że ma być to co chcą ludzie. Jeżeli jednak okazuje się, że większość demokracji nie chce, to przestaje ona istnieć i nie można dalej o niej już mówić. Jeżeli demokracja ma trwać, to nie powinni wygrywać ludzie, którzy jej nie chcą. Bo jeżeli wygrają to nie będzie demokracji.
    Zapewne chciałeś napisać coś prześmiewczego, ale napisałeś prawdę. Bo to jest prawda, że jeżeli wygrywają jak najbardziej demokratycznie ci, którzy demokracji nie chcą (a więc ci, który wygrać nie powinni by demokracja trwała) to demokracja jest zagrożona.

Serce rośnie gdy się ogląda ten ustawiczny jazgot mediów od CNN poprzez BBC na TVN kończąc.
    To też jest kwestia bardzo ciekawa dla mnie. Ktoś, kto rzekomo jest patriotą cieszy się z tego, że w obcym ale zaprzyjaźnionym mocarstwie które w jakimś sensie jest gwarantem naszej suwerenności, wygrywa facet o opinii osoby nieobliczalnej, podważający system i w czasie kampanii wypowiadający tezy sprzeczne z naszą racją stanu (a w każdym razie z jej punktu widzenia co najmniej bardzo niepokojące). Logicznie rzecz biorąc, to nie ma sensu. Z tym, że jak zacznę spekulować co może stać u podstaw takiego zachowania to dowiem się, że jestem lewakiem, zgniłym liberałem a w najlepszym wypadku internetowym trollem?! Więc Genesis, wyjaśnisz mi dlaczego tak piszesz? I czy nie widzisz tego, że Trump jako prezydent z naszego punktu widzenia - Polski - może być osobą dla naszych interesów niebezpieczną? A jeżeli tak nie uważasz, to dlaczego?

Podobno mają zakładać amerykański KOD. Pytanie skąd wezmą tylu emerytowanych UBeków...
    I znów mam pytanie - dlaczego obrażasz ludzi? Gdybym ja coś takiego napisał pewno dostałbym ostrzeżenie od Pampy. Powiedzmy, że chodzę na KOD-owskie manifestacje (a na pewno bym chodził gdybym mógł). Emerytem nie jestem. Czyli według Ciebie uważasz mnie za UB-ka? Przecież wiesz że to określenie ma charakter pejoratywny - jest swego rodzaju obelgą. Więc chciałbym Cię zapytam czemu mnie obrażasz? Dlatego, że mam inne poglądy? Uważasz, że to wystarczy? Odpowiesz czy schowasz głowę w piasek?

7. Użytkownicy którzy uznali post Napoleon7 za przydatny:

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    http://wolnosc24.pl/2016/11/12/trump...ydenta-elekta/

Wspieramy rebeliantów walczących z Syrią, a nie wiemy, kim są ci ludzie – mówił Donald Trump w pierwszym wywiadzie dla prasy
    Trump zapowiedział również, że nie będzie mu zależało na usunięciu Baszara al Asada, do czego dążyła administracja Baracka Obamy.
    Nie byłem za bardzo za Trumpem w trakcie kampanii wyborczej w USA, ale jak czytam takie coś to zaczyna mi się podobać ta persona

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Cytat Zamieszczone przez Wonsz Zobacz posta
    Płacz amerykańskiego lewactwa jest bezcenny. Serce rośnie gdy się ogląda ten ustawiczny jazgot mediów od CNN poprzez BBC na TVN kończąc. W Polsce wygrał PIS (inna kwestia, że nie do końca prawicowy) a wkrótce we Francji wygra Le Pen i będzie znowu to samo. Jak widać wszędzie demokracja jest zagrożona bo wszędzie wygrywają nie ci co powinni. Podobno lewacy mają zakładać amerykański KOD. Pytanie skąd wezmą tylu emerytowanych UBeków co KOD w Polsce...

Lewactwo tu, lewactwo tam... Zdajecie sobie że jakieś 90% rzeczy które nazywacie lewackim, lewackie nie jest? To że ktoś nie jest konserwą, prawicowcem itd. nie znaczy że jest lewakiem. Jakoś nie słyszałem żeby "lewaki" szumnie popierały Clinton. Nie słyszałem również żeby "lewaki" płakała bo wybrano Trumpa.

A kwiatek o tym, że "po co komuś państwo" jest lewacką ideologią to sobie chyba zapiszę w kajeciku na poprawę nastroju. Ani odrzucenie państwowości nie jest lewackie, anie państwowość nie jest rzeczą prawicową. BTW: jak to sie ma do tego, że niby lewacy płaczą po przegranych wyborach skoro odrzucają państwowość? Przecież to się wyklucza.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Co do wypowiedzi Trumpa w kwestii Syrii - byłbym ostrożny z owym "podobaniem się".
    1. To, że na Bliskim Wschodzie doszło do rewolucji w krajach arabskich tudzież do zamętu i wojen domowych (Libia, Syria) to nie jest kwestia jakichś knowań USA czy Zachodu ale wieloletnich rządów autokratycznych (na co nałożyły się konflikty wyznaniowe czy plemienne itp.). Które w naturalny sposób musiały kiedyś doprowadzić do wybuchu. Te reżimy były tolerowane dla świętego spokoju. Ale kiedyś ten "święty spokój" musiał się skończyć. Przywracając władzę Asadowi czy tym podobnym satrapom znów cementujemy pewne konflikty, które nadal będą się tlić i za jakiś czas znów wybuchną. Nawet jeżeli ktoś coś takiego woli i mu się to podoba to powinien mieć świadomość, że podoba mu się prowizorka. Którą za jakiś czas znów szlag trafi.
    2. Taka postawa Trumpa może oznaczać gotowość wycofywania się USA z aktywnej polityki w niektórych (?) regionach. A to już się nam nie musi podobać, bo w naszym interesie jest by USA czegoś takiego, przynajmniej w naszym regionie, nie robiły.
    3. Czy ktoś sobie zadał pytanie czy taka postawa USA jaką prezentuje w tych wypowiedziach Trump pomoże UE załagodzić kryzys imigrancki? Bo mnie się coś wydaje, że raczej nie pomoże. Ale może się mylę?

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Genesis Zobacz posta
    wezmą od PiS-u, jak zacznie się ucieczka z tonącego okręty, a Trump przyjmie ich pod swoje skrzydła zgodnie z obietnicą zniesienia wiz dla Polaków. Oczywiście dla tego "lepszego sortu"
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Lewactwo. To takie hasło jak układ zmienione z czasem na oni w tej nowomowie PiS. Hasło które ma jednoczyć jako wyraz sprzeciwu zagubionym duszyczkom w szeroko rozumianym obozie narodowym. Coś jak CHWDP u szczyli w dresikach i kapturku na łysej pale. I tak jak układ po jakimś czasie zostanie zastąpione jakimś innym. Co do wygranej Le Pen. Ewentualna radość z jej wygranej sugeruje że ONR i tym podobny plankton powinien pojechać na korepetycje do Leszka Millera i posłuchać jak się wozi miliony zielonych w walizce z Moskwy i z powrotem.

PS Genesis - kolejne wcielenie zakapiora? Duchowe na pewno.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Strona 544 z 636 PierwszyPierwszy ... 44444494534542543544545546554594 ... OstatniOstatni