Strona 106 z 368 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156206 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 051 do 1 060 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Akurat polityka Paradoxu jest złym przykładem,przynajmniej do EU4 i CK2 wydają dziesiątki DLC w bardzo wysokich cenach a przeważnie nie wnoszących zbyt wiele .

Póki co mamy FLC do DLC - tak jak miałeś z mantykorą i Aspiring Championem u Chaosu.
    Wiem Arroyo i oby tak pozostało.

Znaczy czy u osób bez dlc si rekrutuje te jednostki? W sumie czy w ogóle je werbuje?
    Dostali wszyscy bo mam te jednostki we własnych bitwach a DLC nie posiadam,czy rekrutuje nie jestem pewien bo dawno w kampanie WH nie grałem.
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
    Cytat Zamieszczone przez Il Duce Zobacz posta
    Akurat polityka Paradoxu jest złym przykładem,przynajmniej do EU4 i CK2 wydają dziesiątki DLC w bardzo wysokich cenach a przeważnie nie wnoszących zbyt wiele .
    W żadnym wypadku.
    Gram tylko w EU IV, ale pewnie zasadne to będzie dla CK2.

Po pierwsze, z każdy DLC masz darmowego patcha, który to właśnie wnosi do gry najistotniejsze zmiany.
    Po drugie, gra się ciągle przeobraża. Obecne EU IV odmienne jest od tego, co było po np. Art of War, a już w ogóle to inna gra niż po premierze. W efekcie, nawet gra tymi samymi nacjami nie jest nudna, gdyż co chwilę dochodzi do zmian w otoczeniu.
    Gdyby niewydawano tych wszystkich DLC, nikt by tyle nad tą produkcją nie siedział. Dostałbyś z 2-3 większe DLC i tyle. W przypadku tej gry akurat nie ma potrzeby wydawania kolejnych odsłon na nowych silnikach, bo nie o grafikę tu idzie, lepiej po prostu dopracować jeden produkt.
    Po trzecie, kto każe kupować DLC w dniu premiery? Jak uważasz, że content słaby to możesz poczekać. Mnie np. the Cossaks nie zadowalało, więc kupuję dopiero 1/4 ceny.

Wolę taki model, niż np. to co pokazywało CA pokazywało zasadniczo dotychczas. Kilkanaście DLC z nacjami kopiuj-wklej i przeważnie dość nijakimi mini-kampaniami.

Sara Temer
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Arnold Zobacz posta
    Gdyby niewydawano tych wszystkich DLC, nikt by tyle nad tą produkcją nie siedział. Dostałbyś z 2-3 większe DLC i tyle. W przypadku tej gry akurat nie ma potrzeby wydawania kolejnych odsłon na nowych silnikach, bo nie o grafikę tu idzie, lepiej po prostu dopracować jeden produkt.
    Osobiście wolę jak gry dostają właśnie ze dwa DLC, ale duże, dopracowane i rzeczywiście warte swojej ceny (np. takie jak dodatki do Wiedźmina 3), a nie milion pojedynczych fantów, za które łącznie trzeba zapłacić majątek jeśli chce się mieć pełną grę. Do zainteresowania się EU4 i CK2 zniechęca mnie właśnie fakt, że gdy w sklepie wpisuję tytuły tych gier, to jestem na dzień dobry zalany toną DLC. Dlatego od Paradoxu gram na razie tylko w Cities: Skylines do którego jest z tego co widzę tylko cztery dodatki (dwa większe i dwa mniejsze), nawiasem mówiąc niezakupione jeszcze przeze mnie i nie śpieszy mi się z tym.
    Zaś samo CA obecnie drażni mnie gdy tylko odpalam Warhammera, gdy pierwszą otwierającą się zakładką jest "Zawartość do pobrania" -.- (o tym jak później gra zachęca do kupna DLC nie wspomnę).
    Co do żywotności gry, wystarczy po wydaniu dodatków (najlepiej właśnie ze dwóch większych), dać graczom jak największą swobodę w modowaniu i gra będzie nieśmiertelna (o ile sama w sobie była dobra). Patrz Medieval II ^^ (tutaj niestety Redzi zrobili faila z Wiedźminem 3, bo nie ma ciągle porządnych narzędzi moderskich :/ )

Szambelan Awatar Turek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    323
    Otrzymał 525 podziękowań w 321 postach
    Jakby jeszcze ktoś miał wątpliwości czy WE będą kolejnym rozszerzeniem:

Na FB Total War wszyscy atakują o "rosnące drzewa", jak widać ktoś nawet doczekał się odpowiedzi Myślę, że dostaniemy jakąś podpowiedź (Jak to zwykle robią przed zapowiedzią) w najbliższych dniach
    Coś się kończy, coś się zaczyna.

Megas Basileus / Młoda Gwardia Awatar Polemajos
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    251
    Otrzymał 374 podziękowań w 290 postach

Zabawa się zaczyna.
    ,,Vae Victis"

6. Użytkownicy którzy uznali post Polemajos za przydatny:

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Leśne Elfy Oczywiście po dodaniu pre-ordera na Steam od razu go kupuję.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Podstoli Awatar Krwawy_Baron
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Otrzymał 50 podziękowań w 43 postach
    Ciekawe czy włożą w te Elfy serce czy wszystko zrobią jak najmniejszym kosztem jak Beastmenów. Jak dla mnie to jednak najlepszą częścią dodatku będzie darmowa Bretonnia.

Szambelan Awatar Turek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    323
    Otrzymał 525 podziękowań w 321 postach
    Co masz na myśli "najlepszą częścią dodatku"? W sensie, że dorzucą jakieś jednostki od Bretonii razem z WE? Bo jest oficjalna informacja, że Bretonia wchodzi jako FLC w lutym.
    Coś się kończy, coś się zaczyna.

Podstoli Awatar Krwawy_Baron
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Otrzymał 50 podziękowań w 43 postach
    Z tego co pamiętam to kiedyś było powiedziane iż, Bretonnia wyjdzie jako FLC przy okazji drugiej rasy DLC - a skoro to jest oficjalna informacja, to smutno mi bardzo . Liczyłem że będę mógł wreszcie skopać Karlowi Francowi jego metalowe siedzenie kwiatem bretonńskiego rycerstwa

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Zmienili termin, co do Bretki. Zerknij na 1 post na 1 stronie - zaktualizowałem tam jakieś kilkanaście dni temu listę.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Strona 106 z 368 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156206 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów