Ma ktoś jakiś XVII wiek? Wojna trzydziestoletnia i Szwecja
Sent from my SM-T815 using Tapatalk
Ma ktoś jakiś XVII wiek? Wojna trzydziestoletnia i Szwecja
Sent from my SM-T815 using Tapatalk
Stary nick: Drakensang
Na poprzedniej stronie Paskudny Pludrak kilka grafik z tego okresu zamieścił.![]()
Na stronach tematu nieraz obrazki się pojawiały.
Na razie mam pod ręką kilka obrazków szwedzkiej armii Gustawa Adolfa z okresu wojny 30-letniej (rys. Richard Hook):
Spoiler:
Potem mogę wkleić więcej, ponieważ jest 16 tablic łącznie.
Seleucydzi kontra Rzymianie (rys. Graham Sumner)
Spoiler:
KLA coś więcej na temat drugiego obrazka Szwedów?
Ten w zbroi 3/4 to kirasjer najemny (Varvade) Livfanan- gwardia królewska,środkowy to lepiej wyposażony rajtar albo też najemny kirasjer(ciężko powiedzieć, bo Ake Tott w ok W30l miał pod sobą regiment rajtarów najemnych, a wcześniej dowodził też kilkoma kompaniami rajtarii fińskiej i 1 kompanią kirasjerów najemnych, ale biorąc pod uwagę sztandar z czaszką to już raczej ok W30l) ostatni to słynny fiński Hakkapeliitta(czyli po prostu rajtar tylko jak widać słabo wyposażony)
Ostatnio edytowane przez PaskudnyPludrak ; 02-11-2016 o 22:46
...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
"Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "
Ubiegłeś mnie. Zerwę Ci za to te pludry Zerwikapturem!
Ja mam pytanie z innej beczki. Czy ktoś posiada pozostałe tablice Seleucydów walczących z Rzymianami G. Sumnera (te które zamieszczałem w poprzednim moim poście)?
Znalazłem jedynie 4, ale patrząc na numerację plansz pod nimi powinno być aż takich 10.
load1454970575_016-06.jpg
Panowie co to za sytuacja na ilustracji?
Na drugim planie widzimy dopingujący tłum - to jakiś pojedynek? Turniej?
Bardziej wygląda to na pojedynek harcowników przed główną walką.
Z pewnością nie zmagania czysto wojenne.Goły i naoliwiony Grek (wujek Google nawet wskazuje iż to Beota) wyskoczył na solo z Macedończykiem demonstrując niepraktyczność sarisy w starciu na krótką odległość.No jest jeszcze miecz ale czy zdąży go dosięgnąć przed ciosem to już pozostawiam wyobrazni...
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Fallschirmjäger - Wojska Powietrznodesantowe III Rzeszy:
Spoiler:
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Wojownicy z Assamu i Birmy
Spoiler: