Strona 25 z 48 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 471

Wątek: Dyskusja ogólna

Cześnik Awatar NiemiłosiernySamarytanin
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    27
    Otrzymał 43 podziękowań w 32 postach
    Chwila, chwila, czy ja dobrze rozumiem, że było "zamkniemy Arenę na 3 miesiące, a potem ruszymy z pełną wersją i będzie super" zmieniło się na "mieliśmy zamknąć na 3 miesiące, ale daliśmy ciała więc teraz podrzucamy zgniłe jajo Wargaming, może oni to uratują choć w to wątpimy, ale jakby co to już nie będzie na nas, CA będzie kryte"

Czy już mogę śmiechnąć?

Xeir
    Gość
    Raczej "Zamierzamy zamknąć Arenę na Około dwa miesiące" Co do reszty prawdą jest ze względu na małe community, grę nastawioną tylko do pewnego grona ludzi(greed i surowe wejscie), zbyt małe updaty ubili swoją grę w pewnym momencie i ciagneli ja z dwa miesiace. Dlatego tez chyba zdecydowali się ją wyłączyć aby ją ożywić. Nie wiem kiedy podjeli decyzję o współpracy z WR bo nie wygląda na to ze taki był plan od początku, czy nawet dwa miesiące temu, cos sie tam zmienilo i nie wiadomo czy to ma zwiazek z odejsciami/zwolnieniami ich starych pracownikow miesiac temu.

Ogolnie nawet jak by wrócili pod swoim bilboardem mieli by problemy z wybiciem się w krajach w których ta gra jest popularna. Maja zbyt malo rozwiniety PR W krajach nie mowiacych po angielsku.. Co innego wargaming ktory ruszyczl maszyną marketingową na dość sporą skalę i może sciągnąć dość sporo nowych ludzi.... Ale moze go tez wsadzic do grobu przez swoj styl bycia i jak znowu updaty zaczna byc zbyt wolno lub po prostu jezeli skopali sprawe jak pracowali nad gra ...

Cześnik Awatar NiemiłosiernySamarytanin
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    27
    Otrzymał 43 podziękowań w 32 postach
    Hahaha

Do samej gry nic nie mam i ciekawi mnie jak Wargaming z tego wybrnie, ale brawo CA, patrząc jaki medialny szum robili, co obiecywali (nowe epoki, wprowadzenie broni palnej, starcia wojsk z różnych rejonów świata) to szczerze życzę im podobnej wtopy z nową odsłoną pod singla, którą podobno tam gdzieś po kątach dłubią i zwinięcia biznesu, skoro takim podejściem się wykazują.

Xeir
    Gość
    'Obiecywali" Zamierzają lub planują to nie to samo co "Obiecujemy ze będzie" No czepiasz się jak by na to nie patrzeć, a ja troche zbyt ich bronie. Remis ?

Stolnik Awatar william/kaszanka
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    130
    Otrzymał 134 podziękowań w 95 postach
    Nie rozumiem wszystkich pesymistów. Arena to może być ostatnia nadzieja na jakiegoś konkretnego TW. Współpraca z WG? Świetnie! WG zrobili fajne rzeczy na multi i f2p, same czołgi mają masę odbiorców. Jeżeli CA będzie zajmowało się grą natomiast WG marketingiem i np serwerami wszystko powinno być ok. Nie oszukujmy się bez nowych odbiorców seria Total War upadnie, a właśnie praca z dużą firmą jak WG jest nadzieją na nowych użytkowników

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
    Spoiler: 

Turniej o Buławę Marszałka NTW - II miejsce
    Drużynowe Mistrzostwa Rome 2 - II miejsce
    Jesień Średniowiecza IV - III miejsce
    Nocne Granie Warhammer - I miejsce
    Turniej o tytuł Czempiona Mrocznych Bogów TWW - I miejsce

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    20
    Otrzymał 17 podziękowań w 9 postach
    Chwila, chwila, czy ja dobrze rozumiem, że było "zamkniemy Arenę na 3 miesiące, a potem ruszymy z pełną wersją i będzie super" zmieniło się na "mieliśmy zamknąć na 3 miesiące, ale daliśmy ciała więc teraz podrzucamy zgniłe jajo Wargaming, może oni to uratują choć w to wątpimy, ale jakby co to już nie będzie na nas, CA będzie kryte"
    Ściślej rzecz biorąc wyglądało to tak:

- Ok, zamkniemy gre na dwa miesiace bo musimy popracować nad nią w spokoju i ją ulepszyć.

- Mijają dwa miesiące i cicho sza, na forum burzliwe dyskusje a CA jedyne co potrafi powiedzieć to ,,soon''.

- Mijają 3, a potem 4 miesiące, sytuacja taka sama jak w poprzednim punkcie.

- Mija łącznie pół roku bez wieści o grze. Pół roku całkowitego głębokiego olewania graczy.

- W końcu jest! CA ogłosiło, że zwebowali nowych ludzi nad TW Areną i gra powróci jeszcze w tym roku! Hurrey!

- Mijają kolejne 2 miesiące, rok się konczy, a tu cisza.

- Nagle dowiadujemy się, ze CA połączyło siły z Wargaming, gra zostanie wydawana na nowo, będzie od nowa zamknięta alfa (!), już druga (!), a postęp graczy i ich konta z poprzedniej alfy przepadną (!), w dodatku gra nie wróci w tym roku (!) tylko nie wiadomo kiedy...

To co CA odstawia z Areną to taka gruba kaszana, że chyba tylko afera z No Mans Sky ją przebija.

Nie rozumiem wszystkich pesymistów. Arena to może być ostatnia nadzieja na jakiegoś konkretnego TW.
    Arena prawdopodobnie będzie dobrą grą, ale to jak CA traktuje graczy woła o pomstę do nieba, dawno nie widziałem takich cyrków jak CA odstawia i aż takiego olewania graczy.

Nie oszukujmy się bez nowych odbiorców seria Total War upadnie
    I powinna upaść! CA wyraźnie pokazuje, że ma głęboko w tyłku graczy (olewanie w temacie Areny i bardzo zły pr), oraz, ze zalezy jej wyłącznie na kasie (zalew mega drogich DLC do Warhammera). Ta seria musi upaść bo psuje rynek gier...

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    130
    Nie ma konkurencjii więc wątpie że upadnie

Spoiler: 

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    20
    Jest. Tiger Knight. Gra inna, ale ten same gatunek, tego samego typu klimaty, największa różnica to to, że oddziały są mniejsze i że walczymy też osobiście tj, sterując bezpośrednio postacią

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    130
    Mało wspólnego. Gram w Tiger knight i jest to skopiowany Mount Blade, zresztą w bardzo słaby sposób.

Spoiler: 

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    20
    Skopiowany Mount & Blade? Chyba jednak wcale w to nie grałeś...

Nie wiem czy zauważyłeś ale istnieje cały gatunek gier ''Mount&Blade podobnych'' i nie są to zrzynki z M&B tylko po prostu inne gry z tego gatunku. Równie dobrze mógłbyś napisać, że Battlefield to skopiowany CS albo coś w tym stylu. Podobnie się strzela przecież, czyż nie?

Po za mechanią walki to Tiger Knight jest całkowicie inne od Mount and Blade.

I jest świetne, co zresztą pokazuje masa pozytywnych recenzji na steam i ogromny sukces gry, która ledwo się pojawiała a nie była zbyt mocno zapowiadana i już przyciągnęła dziesiątki a może nawet setki tysięcy ludzi.

Strona 25 z 48 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni