A propos przerwania meczu http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...episami/5k375r
A propos przerwania meczu http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...episami/5k375r
Skisłem srogo, wykonanie perfekcyjne
https://www.youtube.com/watch?v=kitwW7ZcwXU
Stary nick:kujon333
Borussia vs Legia:
Final score...14:4![]()
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Nie wiem, czy to jest kwestia polskiej małostkowości, czy po prostu nienawiści do Stołecznej drużyny. Pewnie to drugie, w sumie nawet mam taką nadzieję.
Wartości rynkowe wg transfrmarket:
- RM: 775,80 mln €
- BVB: 351,50 mln €
- Sporting: 191,00 mln
- Legia: 30,58 mln
To ja się pytam, czego Wy oczekiwaliście?
Cały skład Legii razem wzięty jest mniej wart niż, alternatywnie, gorsza noga Bale'a, lepsza Reus'a, dwie nogi i głowa Carvalho.
A i tak pomimo sabotażu w postaci Hasiego, sabotażu wczoraj w bramce, Legia jest w stanie włożyć czołowym drużynom Europy 8 bramek, grać w większości meczów ofensywną, przyjemną dla oka piłkę, zremisować z aktualnym Mistrzem (i mocno mu utrudnić starania o 1. miejsce w grupie), wreszcie zachować szansę na awans do 1/16 LE w ostatnim meczu.
A że ustanawia kolejne "rekordy", tak wygląda współczesny futbol, że przepaść tylko rośnie. Ale nie, no lepiej się pośmiać, niż zauważyć, że coś tutaj jest nie tak, ale nie z niedofinansowaną - na tle Europy - drużyną, tylko z systemem.
A jak lubić faworyzowany "wojskowy" klub ze stolicy?
A tak na poważnie. Było jasne od początku że Legia nie ma szans i jedyne co może ugrać to pokazanie się od jak najlepszej strony. I jak było napisane na poprzedniej stronie przez Gajusza lub Zająca - Legia już w meczu z Realem pokazała najlepsze co miała.
A nad stratę aż 4 goli to piłkarze i trener Borusii powinni się zastanowić, bo to jest dla nich kompromitacja. Bo to że wygrają i strzelą dużo bramek powinno być oczywiste.
To że Legia ma szanse na przebicia tego nie chlubnego rekordu straconych bramem było bardzo prawdopodobne, już po wylosowaniu grup. A to że Legioniści zdecydowali się na otwartą kopaną i danie swoim kibicom chociaż emocji z gry i walki to brawa im. Ponieważ mogli murować bramkę i przegraliby i tak ale z mniejszą ilością straconych bramek.
A tak mogą mówić że wbili 8 bramek jednym z najsilniejszych klubów w europie.
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
We wbiciu tych bramek wydatnie pomogło im lekceważenie rywali. Real przyjechał do Warszawy grać na stojąco i pokazał kompromitującą wręcz dyspozycję a Borussia wczoraj wystawiła drugi skład. Oczywiście chwała Legii,za to że potrafiła to wykorzystać i podniosła się po pierwszych meczach jednak mimo wszystko powstrzymał bym się od tych peanów i zachwytów nad jej grą![]()
Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.
Jak odpowiedział Magiera po 3:3 na pytanie, czy Real jednak nie odpuścił tego meczu: "Jeżeli nawet, to kogo to problem? Ich, na pewno nie nasz."
Coś w stylu jak przyjeżdżała taka Nieciecza do Warszawy i wygrywała. Czy kogoś w Polsce interesowało wtedy, że Legia mogła zlekceważyć drużynę z 700-osobowej miejscowości? Nie, była jazda bez trzymanki, że Legia dała się oklepać dużo gorszej drużynie.
Ale nie, no tutaj Legia strzeliła bramki BVB i Realowi. No nie, no to teraz to oczywiście efekt tego Real czy BVB sobie odpuściły, wystawiły rezerwy itepe. Ponownie - wynik idzie w świat. A jeżeli te topowe drużyny boli strata goli, to ich problem. I plus dla Legii. Poza tym ten remis z Realem może mocno zaszkodzić tej drużynie w walce o 1. miejsce i w konsekwencji skutkować trafieniem na silnego rywala w fazie pucharowej.
Zresztą, Magiera jasno powiedział po wczorajszym meczu, że Legia ma grać ofensywny futbol bo taki styl buduje. I jak ten styl zaprezentuje na tle innych drużyn z Ekstraklasy, to będziemy mieli więcej wyników jak ostatnio z liderem w Białymstoku. No i znowu będzie materiał do nienawidzenia "faworyzowanej" drużyny, która tak się składa, że od paru dobrych lat niezmiennie gra dobry futbol i na krajowym podwórku, i jako jedyna polska drużyna - w Europie. I to pewnie niektórych boli.![]()
Ja widziałem ten mecz tak - walka dwóch bokserów: jeden mistrz a drugi średniak lecz mający za sobą remisową walkę z mistrzem świata. Ten drugi choć wiedział czym to grozi, postanowił prowadzić otwarty boks bo 1- poprzednio przyniosło mu to powodzenie, 2- jak przegra przez nokaut trzymając 12 rund gardę zostanie wygwizdany, a tak to choć publiczność go pokocha. Ten pierwszy chcąc jak najszybciej położyć rywala ani śni stosować gardę. Wyszło jak wyszło, 4 bramki na wyjeździe jak pisze Pirx to zawsze idzie na plus. Lecz ogólnie gdy obejrzałem sobie 11-minutowy skrót z meczu jako żywo przypominał mi jakieś mecze charytatywne gdzie ludzie płacąc za bilet chcą widzieć dobrą zabawę i worek bramek. I to właśnie widziałem.
@Pirx, nie gniewaj się, jako coraz bardziej były Widzewiak nigdy przy Legii mi nie drgnie serducho, ale ja widziałem jako młodziak mecz Eintracht : Widzew gdzie nawet nie ma co porównywać wyniku więc i tak się nie masz czego wstydzić.
PS Nawet nie chcę myśleć co kujon musiałby ogolić gdyby się dalej zakładał o bramki Legii w tej edycji....![]()
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
100 proc. zgody co do odbioru meczu.
Legia wpuściła 22 gole w fazie grupowej to koleżka też się goliPS Nawet nie chcę myśleć co kujon musiałby ogolić gdyby się dalej zakładał o bramki Legii w tej edycji....![]()
. Także obaj przegraliśmy
. Chociaż mnie łysa pała pasowała
.
Swoją drogą to Legia strzela tylko gole BVB i Realowi w LM. Czas to zmienić w następnym meczu. LE wciąż w zasięgu
Stary nick:kujon333