Strona 562 z 636 PierwszyPierwszy ... 62462512552560561562563564572612 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 611 do 5 620 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Sędzia TK poszło na L4 ponieważ nie chciała brać udziału w nielegalnych jej zdaniem obradach.

W związku z licznymi zarzutami kierowanymi wobec mojej osoby a dotyczącymi mojego stanu zdrowia oświadczam, że brak jakichkolwiek podstaw faktycznych uzasadniających formułowanie takich oskarżeń. Jednocześnie przypominam, że w dniu 15 listopada 2016 roku nie wzięłam udziału w Zgromadzeniu Ogólnym aby nie legitymizować jego obrad w niezgodnym z ustawą i Konstytucją składzie.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#Czolka3Img

A teraz należałoby poczekać aż zostaną wyciągnięte konsekwencję wobec niej, ale znając klimat jaki mamy w Polsce zostanie okrzyknięta bohaterką walki o prawo i sprawiedliwość.

Obywatelu chcesz urządzić demonstrację? Najpierw się dowiedź czy władza i Kościół i inne związki wyznaniowe nie mają w planach w tym miejscu i czasie urządzić sobie jakiś obchodów, demonstracji itd.
    http://wyborcza.pl/7,75398,21062023,...wszenstwo.html

Ciekaw jestem, kiedy zwolennicy PiS-u, którzy tyle krzyczą o dekomunizacji, o wieszaniu komunistów obudzi się i pójdzie po rozum do głowy i powie: Halo! Kurcza PiS robi podobnie, jak komuniści! Pewnie nigdy...
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    W perspektywie - czemu nie? Ale to by wymagało znacznego wyrównania poziomów rozwoju i integrację gospodarczą, co musiałoby zająć sporo czasu. No i konieczne byłoby jednak przezwyciężenie pewnym mentalnych nawyków. To ostatnie może nawet byłoby trudniejsze.
    Tak jak nawet teraz niektóre kraje mają w nosie wspólny interes chociaż mówią co innego.
    To, że nie wszystko (w kontekście warunków do inwestycji i stosownej polityki) zależy od rządu!
    I co to wnosi do dyskusji?
    Czy się rozpada - zobaczymy. Na pewno przechodzi kryzys, ale to wcale nie musi oznaczać rozpadu.
    Czy nikt nie chce Niemcy za lidera? Ależ one są liderem! Liderem się po prostu jest. Sikorski swego czasu zresztą słusznie zauważył, że bardziej boi się bezczynności niemiec niż ich inicjatyw. Więc i z tym "chceniem" bywa różnie.
    Jeśli spojrzymy na działania w sprawie kryzysu imigracyjnego i kwestię rosyjską to są jednym z gorszych liderów

Stary nick:kujon333

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    "Sikorski swego czasu zresztą słusznie zauważył, że bardziej boi się bezczynności niemiec niż ich inicjatyw. Więc i z tym "chceniem" bywa różnie. " A bądź tak miły i przypomnij mi, kiedy to Sikorski był ministrem spraw zagranicznych. I jak skończył.
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 24 podziękowań w 19 postach
    A temu by nie podzielić losu Grecji:
    Bzdura. Kryzys w Grecji wziął się nie z tego, że nastąpił jakiś spekulacyjny atak na dług tego kraju tylko dlatego, że rząd nadmiernie się zadłużył. A fakt posiadania euro co najwyżej złagodził skutki (choć skądinąd też pozwolił się aż tak mocno zadłużyć z racji niskich stóp procentowych - z tym, że to też jest wina ludzi a nie waluty). Czyli problemy Grecji wzięły się mniej więcej z tego co my teraz robimy (tyle, że gospodarkę mamy zdrowszą).
    Wymyślasz jakieś piramidalne tłumaczenia czegoś co jest banalne proste. I akurat z euro ma niewiele wspólnego.

Sędzia TK poszło na L4 ponieważ nie chciała brać udziału w nielegalnych jej zdaniem obradach
    I coś takiego pisze prawnik?! Jakaś paranoja...

I co to wnosi do dyskusji?
    Przeczytaj sobie posty poprzedzające tę wypowiedź to może zrozumiesz.

A bądź tak miły i przypomnij mi, kiedy to Sikorski był ministrem spraw zagranicznych. I jak skończył.
    1. Gdy wygłaszał owe przemówienie o którym wspomniałem był, o ile dobrze pamiętam szefem MSZ.
    2. O ile sobie przypominam Sikorski jeszcze się "nie skończył" - żyje, ma się dobrze, jest stosunkowo młody i pewno sporo lat przed nim. Stwierdzenie, o jakimś "kończeniu" jest w tej sytuacji nieco kuriozalne - musisz przyznać.

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Przecież poleciał z tego stanowiska. No nie chodziło mi o to, że skończył jak Lepper.
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Przecież poleciał z tego stanowiska. No nie chodziło mi o to, że skończył jak Lepper.
    Wielu ludzi "leci" z jakichś stanowisk. Sikorski ma to do siebie, że za dużo paple, co raczej nie jest dobrą cechą (tolerowaną jednak w niektórych rządach - niestety). Ale życie przed nim.

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Napoleon7 Zobacz posta
    Czyli problemy Grecji wzięły się mniej więcej z tego co my teraz robimy (tyle, że gospodarkę mamy zdrowszą).
    Wymyślasz jakieś piramidalne tłumaczenia czegoś co jest banalne proste. I akurat z euro ma niewiele wspólnego.
    Jakbyś przeczytał zalinkowany artykuł, to byś się dowiedział że nie tylko Grecji, ale także Cypru, Hiszpanii, Włoch i Portugalii również się tyczy. Dla Ciebie są to może i bzdury, dla mnie wystarczający powód by nigdy więcej na PO nie głosować (nawet jeśli ma to oznaczać kolejnych 20 lat tragicznych rządów PiS-u). A jest to tylko jeden z wielu powodów. Dla mnie wizja wspólnej waluty (a co za tym idzie wspólnych cen), wspólnego rządu (może i nawet wspólnej armii), a różnych płac - to po prostu chora wizja, która oby się nigdy nie spełniła.

8. Następujących 3 użytkowników podziękowało Asuryan za ten post:

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Jakbyś przeczytał zalinkowany artykuł, to byś się dowiedział że nie tylko Grecji, ale także Cypru, Hiszpanii, Włoch i Portugalii również się tyczy.
    Czyli w zasadzie tych krajów, które nadmiernie się zadłużyły.

Dla Ciebie są to może i bzdury, dla mnie wystarczający powód by nigdy więcej na PO nie głosować
    Bzdurą są dla mnie tłumaczenia, że problemy tych krajów wzięły się z przyjęcia euro jako waluty. A o tym była tu mowa.
    Na PO i tak głosować zapewne nie będziesz, bo nawet podświadomie nie będziesz się chciał przyznać do błędu jaki popełniłeś wiążąc nadzieję z antysystemowcami. Więc następnym razem zagłosujesz albo na kogoś bardziej radykalnego (po czym za chwilę znów przekonasz się że popełniłeś błąd) albo na kogoś sensownego ale nie PO - np. na N, co jest do wybaczenia. Biorąc jednak twoje poglądy w kwestii euro to jednak w to ostatnie rozwiązanie wątpię - niestety.
    Reasumując - sam problem bzdurny nie jest. Bzdurne są przytoczone tłumaczenia jego przyczyn.

Dla mnie wizja wspólnej waluty (a co za tym idzie wspólnych cen), wspólnego rządu (może i nawet wspólnej armii), a różnych płac - to po prostu chora wizja, która oby się nigdy nie spełniła
    1. Wspólna waluta - KAŻDY projekt powołania wspólnego rynku prędzej czy później generuje projekt wspólnej waluty. To naturalne. Na co w historii przykładów można znaleźć mnóstwo.
    2. Wspólny rząd - z tych historycznych przykładów wynika jasny wniosek, że nie ma możliwości powołania trwałego wspólnego rynku bez nadbudowy politycznej. To też są doświadczenia historyczne. Jaka będzie ta nadbudowa to kwestia otwarta. Patrząc realistycznie to trudno sobie wyobrazić coś poza jakąś formą konfederacji ze wspólnym rządem ale ograniczonymi kompetencjami poprzez autonomie państw. I tu nawet nie chodzi o to, że każde inne rozwiązanie będzie złe ale po prostu będzie jeszcze bardzo długo nierealne.
    3. A co do "chorej wizji"... Dla mnie chorą wizją (bez cudzysłowu) jest wizja Europy sprzed kilkudziesięciu czy stu-kilkudziesięciu lat. Europy wstrząsanej konfliktami i wojnami generującymi miliony trupów i potworne zniszczenia. Uważasz, że to nie był efekt istnienia państw narodowych i powstałych na tej bazie nacjonalizmów (także gospodarczych)? Do tego mamy wracać? Boimy się imigrantów i terrorystów. OK, to jest problem, nie przeczę. Ale do licha dlaczego nie boimy się wojen, nacjonalizmów, prześladowań mniejszości itp. - ? Uważasz, że to nie jest "chore"?

Żyjemy już chyba za długo w spokojnej i dostatniej Europie. Za dobrze nam jest - nie cenimy tego co mamy. Zapomnieliśmy co to wojny i zniszczenia i zaczynamy za tym "tęsknić". Mam nadzieję, że nie dożyję tych czasów gdy to wszystko, nie daj Boże, wróci.

Pampa
    Gość
    Uwaga informacje z ostatniej chwili - UE nie zapobiega wojnom (przykład Ukrainy i słynnych tweetów), nie jest lekarstwem na problemy gospodarcze, ani na żadne inne. Może conajwyżej pomagać w rozwoju. Wspólna waluta z naszymi realnymi zarobkami sproawdziłaby nas w rolę niewolników całej UE. Bo jak równać się z Niemcami czy Francuzami zarabiającymi średnio kilka tysięcy Euro, a z Polakami którzy zarabiają ich ŁOLABOGA coś koło 350-400 (przy dobrych wiatrach, bo nieraz jest to 200). Gratuluję wspaniałej wizji Polski Niewolniczej. No ale PO już coś ma w tym względzie do zaooferowania, czym się tak chwaliło - emigrację i szukanie lepszego bytu za granicą.

Zresztą co Ty, Nostradamus jesteś? Wojna nie musi wcale wybuchnąć a może też być ona jutro. Tutaj nie ma reguły. BTW państwa narodowe = wojny? Nawet mimo dwóch bloków wschodu i zachodu nie doszło do niej, to co dopiero teraz w pojedynkę?

11. Użytkownicy którzy uznali post Pampa za przydatny:

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    Przeczytaj sobie posty poprzedzające tę wypowiedź to może zrozumiesz.
    Nadal nie widzę związku.
    Czyli w zasadzie tych krajów, które nadmiernie się zadłużyły.
    Oprócz tego nie mogły zmieniać polityki monetarnej bo to już nie było w gestii tych państw.
    Bzdurą są dla mnie tłumaczenia, że problemy tych krajów wzięły się z przyjęcia euro jako waluty. A o tym była tu mowa.
    Na PO i tak głosować zapewne nie będziesz, bo nawet podświadomie nie będziesz się chciał przyznać do błędu jaki popełniłeś wiążąc nadzieję z antysystemowcami. Więc następnym razem zagłosujesz albo na kogoś bardziej radykalnego (po czym za chwilę znów przekonasz się że popełniłeś błąd) albo na kogoś sensownego ale nie PO - np. na N, co jest do wybaczenia. Biorąc jednak twoje poglądy w kwestii euro to jednak w to ostatnie rozwiązanie wątpię - niestety.
    Reasumując - sam problem bzdurny nie jest. Bzdurne są przytoczone tłumaczenia jego przyczyn.
    Coś sensownego. PO lub .Nowoczesna
    A antysystemowcy są jak na razie jedyną konstruktywną opozycją.
    Żyjemy już chyba za długo w spokojnej i dostatniej Europie. Za dobrze nam jest - nie cenimy tego co mamy. Zapomnieliśmy co to wojny i zniszczenia i zaczynamy za tym "tęsknić". Mam nadzieję, że nie dożyję tych czasów gdy to wszystko, nie daj Boże, wróci.
    A może nie chcemy, żeby politycy zabierali nam ciężko zarobione pieniądze na swoje chore wizje.

Stary nick:kujon333

Strona 562 z 636 PierwszyPierwszy ... 62462512552560561562563564572612 ... OstatniOstatni