Strona 565 z 636 PierwszyPierwszy ... 65465515555563564565566567575615 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 641 do 5 650 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Widzę że ubodło

Program Program to może mieć pralka i zwykle się go trzyma chyba, że jest popsuta... Można mieć strategię działania http://ruchkukiza.pl/klub-poselski/strategia-zmiany/ i dążyć do jej wypełnienia.
    Ojej, mimo to partia polityczna powinna mieć program, bez względu na to co Ty sobie tam wymyślisz. Ktoś sobie wymyśli, że partia powinna mieć hymn - spoko. Ktoś sobie wymyśli, że partia powinna mieć strategię - spoko. Ale nadal powinna mieć program. A Kukiz programu nie ma. Albo w sumie ma, nazywa się "przybudówka" PiS Ktoś miał być opozycją, miał rozwalać to koryto, a na razie to wspiera PiS i wygląda na to, że do koryta się tylko pcha.

Co do zdania o celebrytach, pieniaczach i ludziach bez szkoły to szkoda słów. Najwięksi celebryci w Sejmie zwą się Nowoczesną, z opłaconymi mediami, posłami bez elementarnej wiedzy oraz wodzem, który powinien wrócić do podstawówki.
    Mhm... mam rozumieć że Liroy i Kukiz to nie celebryci? Nowoczesna to właściwie tylko Petru, a te opłacone media. Proszę, jesteśmy dorosłymi ludźmi. Braki elementarnej wiedzy? A Kukiz to ma niby? A antyszczepionkowcy? To warchoł i tyle. Wystarczy poczytać jego wpisy na facebooku żeby to zobaczyć. I serio, wypominanie Petru że był w Rosji za dziecka, to wieśniactwo. Po prostu.

Nasz muzyk wprowadził do Sejmu mase merytorycznie przygotowanych ludzi.
    Raczej bezkształtną masę przypadkowych osób. Od oszołomów, przez celebrytów na jakichś tam ogarniętych osobach. Chociaż te parę ogarniętych osób musi mieć świadomość że Kukiz15 to syf i są tam tylko dla siebie. Bo z tego "ruchu społecznego" to nic konkretnego nie będzie.

Ludzi, którym się chce coś zrobić dla Polski a nie czerpać tylko korzyści. Może nie jest najwybitniejszą postacią ale jest kimś komu leży na sercu los Polski.
    szczególnie Kukizowi jak podwyższał ceny biletów po wyborach prezydenckich Im pewnie w jakimś stopniu na Polsce zależy ale jest to tak samo szczere i skuteczne jak u posłów PiS, PO, Nowoczesnej itd.

W przeciwieństwie do reszty sejmowego warcholstwa pracują a nie zajmują się jedynie robieniem burd na ulicach.
    A kto robi burdy? Że KOD niby? Bez względu na to co się myśli o KODzie to w sumie nic złego nie robią, ot tak se protestują, a że jednostki z partii się podłączają to co zrobić.

Poza tym gadanie o kwotach wolnych od podatków i innych pierdołach to ja słyszę od 12 lat. O marihuanie też. Żadna nowość, a Kukiz i jego partia pokazują jedynie że są Samoobroną v2 i PiS v0.5

Pan Koala Awatar Shay Ruan
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Otrzymał 126 podziękowań w 91 postach
    Nie ubodło, po prostu nie masz żadnych argumentów. Zresztą jak zwykle.

"Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami, nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 24 podziękowań w 19 postach
    Reasumując i tak żle i tak niedobrze ale tylko PO jest słusznym wyborem i lekarstwem dla tego kraju
    Mógłbyś wyjaśnić o co Ci chodzi?

Serio? PiS i Nowoczesna odpada całkowicie. PO i Kukiz tak samo - nie będę robił dwa razy tego samego błędu. Wykreśl SLD, to co zostaje? Nie licząc całkowitego planktonu politycznego nie przypadkiem tylko Korwin, Razem i PSL?
    Tyle, że te trzy partie które wymieniłeś są KOMPLETNIE z innej bajki. Wybacz, ale jeżeli ktoś zastanawia się na kogo glosować biorąc pod uwagę takie kandydatury, to oznacza, że kompletnie nie ma pojęcia co robić i idąc na wybory gra w ruletkę. Tu już nawet trudno sensownie dyskutować, bo dyskutować można z kimś kto ma takie czy inne poglądy - tu można odnieść wrażenie, że poglądów po prostu nie masz (bez obrazy).

No ja wiem, że Ty chcesz żebyśmy głosowali na PO ale wiesz, to kiepski wybór.
    1. To nie jest wcale "kiepski wybór".
    2. Wiem, że na PO nie zagłosujesz. Z przyczyn o których tu wielokrotnie wspominałem. Więc jak mogę Cię do czegoś takiego namawiać?

PiS - wiadomo, kapota na każdej linii
    PO - dwie kadencje i w sumie żadnej poprawy losu Polaków
    Kukuz15 - pieniacze, narodowcy i celebryci, zdecydowanie nie
    Nowoczesna - POv2
    Korwin - coś tam niby oferują, ale jednak masa absurdów i rządy jeszcze większego celebryty Korwina
    Razem - w kwestiach społecznych są najbardziej merytoryczni, w kwestiach gospodarczych to kiła
    SLD - oni tylko krzyczą o kościołach, aborcjach a i tak młoda lewica ma ich w pompie. Nie dziwi mnie to
    PSL - najbardziej "przeźroczysta" partia. Dogadają sie z każdym, ale to że reprezentują interesy polskich rolników mnie całkowicie od nich odstrasza
    PiS - Co to znaczy "kapota"? PiS to dla mnie ugrupowanie autorytarne i już przez to szkodliwe. Dodatkowo oni nie mają pomysłu na państwo o czym świadczy to jak traktują prawo. Formują je w zależności od doraźnych potrzeb co jest po prostu szkodliwe. Zależy im tylko na władzy którą póki co kupują - ale tak się nie da. A koszty tego kupowania nas zrujnują.
    PO - żadnej poprawy?! Poczytaj: http://www.diagnoza.com/pliki/raport...aport_2015.pdf
    To jest nie tylko zasługa PO, ale w sporej części.
    Kukiz - zgodzę się, ale podstawowym problemem tego ugrupowania jest to, że nie wiadomo co to jest. A to oznacza, że ci ludzie są nieobliczalni (biorąc pod uwagę skład i głoszone hasła - raczej w sensie negatywnym).
    Nowoczesna - rozsądna alternatywa dla PO
    Korwin - brak realizmu i populizm nie ustępujący PiS
    SLD - jak ktoś ma poglądy lewicowe, to czemu nie.
    RAZEM - rozsądna alternatywa dla SLD.
    PSL - ugrupowanie pragmatyczne i "klasowe". Z tego ostatniego powodu dla mnie niestrawne, ale jeżeli ktoś już nie ma pomysłu...

Jest prawdą, że nie ma tu rozsądnej alternatywy dla osób o poglądach prawicowych. Ale tylko dla takich.

To na kogo głosować, żeby nie było to mniejsze zło?
    Zacznij sam działać. Nie stać Cię?

Program to może mieć pralka i zwykle się go trzyma chyba, że jest popsuta... Można mieć strategię działania
    Strategię można mieć jak się ma program. On może być bardzo ogólny, ale musi być - musi dać odpowiedź choćby na podstawowe kwestie: czy jesteś za demokracją, państwem prawa, przynależnością do UE, gospodarką wolnorynkową, za państwem opiekuńczym itd. Strategia bowiem to wcielanie w życie lub konserwowanie/obrona tych kwestii. To zaś co zdążyłem przeczytać w owej "strategi" to czyste brednie pełne populistycznych sloganów.

Nasz muzyk wprowadził do Sejmu mase merytorycznie przygotowanych ludzi.
    Którzy mają wzajemnie sprzeczne i wykluczające się poglądy. Może dlatego ruch Kukiza programu nie ma? W każdym razie taki skład tej partii wyklucza w praktyce jakiekolwiek rozsądne działanie. Nawet nie ze złej woli - z niemożności uzgodnienia jakichś sensownych konsensusów w większości wypadków.

Może nie jest najwybitniejszą postacią ale jest kimś komu leży na sercu los Polski.
    Bardzo wielu politykom, wbrew pozorom, leży dobro Polski na sercu. Tyle, że dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane.

Owszem zdarzało się, zagłosować Kukizowi podobnie jak to zrobił Pis
    Miarą rozsądku jest nie to czy się głosuje tak jak PiS czy nie. Tylko czy się głosuje rozsądnie czy nie. Przynajmniej w najważniejszych sprawach. Oczywiście pojęcie "rozsądne" może być traktowane względnie. Tyle, że w tym przypadku Kukiz jest w zasadzie przystawką PiS. Pojęcie to bowiem rozumie w dużym stopniu tak jak partia Kaczyńskiego.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Ojej! Czyli jednak ubodło skoro musisz zaspamować nieprzemyślaną i błędną odpowiedz Także fakty mówią coś innego, ale pewnie Kukizowcy nimi się nie przejmują.

W ogóle debaty z Kukizowcami są dużo śmieszniejsze niż takich PiSowców. To święte oburzenie, że ktoś śmie wątpić w ich słuszne idee! Te same teksty... To o tym, że zależy im na dobru Polski, normalnie słyszę to od każdego Kukizowca. W tej samej formie. Same robociki Jeszcze tylko czekam na stwierdzenie że Kukiz patriota i nagrywa dobrą muzykę! hi hi hi

PiS - Co to znaczy "kapota"? PiS to dla mnie ugrupowanie autorytarne i już przez to szkodliwe. Dodatkowo oni nie mają pomysłu na państwo o czym świadczy to jak traktują prawo. Formują je w zależności od doraźnych potrzeb co jest po prostu szkodliwe. Zależy im tylko na władzy którą póki co kupują - ale tak się nie da. A koszty tego kupowania nas zrujnują.
    Kapota czyli tragedia

PO - żadnej poprawy?! Poczytaj: http://www.diagnoza.com/pliki/raport...aport_2015.pdf
    To jest nie tylko zasługa PO, ale w sporej części.
    Zasługa afer, podwyżek podatków czy wchodzenie w pupę Merkel?

Zacznij sam działać. Nie stać Cię?
    Niech pomyślę... nie mam zaplecza. Nie mam sponsorów. Nie mam własnych pieniędzy. Nie mam czasu. I chyba najważniejsze - nie mam ochoty. Serio, teksty w stylu: "narzekasz to zrób lepsze" to możesz w piaskownicy rzucać.

Którzy mają wzajemnie sprzeczne i wykluczające się poglądy. Może dlatego ruch Kukiza programu nie ma? W każdym razie taki skład tej partii wyklucza w praktyce jakiekolwiek rozsądne działanie. Nawet nie ze złej woli - z niemożności uzgodnienia jakichś sensownych konsensusów w większości wypadków.
    To piękna idea! Ruch społeczny, dać każdemu możliwość posiadania władzy i inne blebroły. Ale jest to niewykonalne. Hipotetycznie jakbym miał głosować na Kukiza to na co niby miałbym głosować? Masa ludzi o skrajnie różnych poglądach. Każdy na swój sposób rozumie ważne zmiany, patriotyzm, dobro kraju itd. To jest takie wielkie nic. Glosując na Kukiza chciałbym że zaczęto wprowadzać proste zmiany, dające ludziom więcej wolności w życiu, w gospodarce itd. Ale od Kukiza tego nie dostanę. Dostanę za to wiele "twarzy" których wolałbym nie oglądać, a na pewno nie chciałbym słuchać.

No ale Kukiz to patriota i on nami pokieruje ku szczęściu! Ahoj przygodo! Idę budować własne szczęście, we własnym domu, walcząc o każdy grosz z naszym państwem przy dzwiękach punk rocka by odtruć się od Kukizowego popu politycznego.

Pan Koala Awatar Shay Ruan
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Otrzymał 126 podziękowań w 91 postach
    Miarą rozsądku jest nie to czy się głosuje tak jak PiS czy nie. Tylko czy się głosuje rozsądnie czy nie. Przynajmniej w najważniejszych sprawach. Oczywiście pojęcie "rozsądne" może być traktowane względnie. Tyle, że w tym przypadku Kukiz jest w zasadzie przystawką PiS. Pojęcie to bowiem rozumie w dużym stopniu tak jak partia Kaczyńskiego.
    No fakt, rozsądne jest jedynie przyznawanie sobie premii i obciążanie Polaków kolejnymi coraz wyższymi podatkami. Nie masz nic sensownego do powiedzenia więc jak zwykle starasz się wypluwać z siebie wyszukane zwroty o pojęciach i ich zrozumieniu. Może w gimnazjum się nabiorą na tak tandetne frazesy.

Ojej! Czyli jednak ubodło skoro musisz zaspamować nieprzemyślaną i błędną odpowiedz Także fakty mówią coś innego, ale pewnie Kukizowcy nimi się nie przejmują.

W ogóle debaty z Kukizowcami są dużo śmieszniejsze niż takich PiSowców. To święte oburzenie, że ktoś śmie wątpić w ich słuszne idee! Te same teksty... To o tym, że zależy im na dobru Polski, normalnie słyszę to od każdego Kukizowca. W tej samej formie. Same robociki Jeszcze tylko czekam na stwierdzenie że Kukiz patriota i nagrywa dobrą muzykę! hi hi hi
    Nie wiem kto tu spamuje. Ja ograniczam swoje wypowiedzi w tej wylęgarni głupoty do minimum. A co do muzyki Kukiza to nie wiem,nigdy nie słuchałem żadnego kawałka.

"Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami, nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

Pampa
    Gość
    Spusccie z tonu, bo teraz to sie robi piaskownica.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Zasługa afer, podwyżek podatków czy wchodzenie w pupę Merkel?
    Po raz n-ty mogę zapytać jakich afer? Bo nie znam żadnych. Jedyna afera która dotyczy PO ale i WSZYSTKICH pozostałych rządów (łącznie z PiS - i to podwójnie bo Kaczyński był też prezydentem Warszawy) to afera reprywatyzacyjna, która wynika z zaniechania stosownych (trudnych politycznie) działań a nie z tego, że takie czy inne ugrupowanie coś kombinowało. I żeby było ciekawiej, to afera ta wyszła po wyborach i nagłośniła ją GW. Innych nie było.
    Podwyżka podatków - to efekt kryzysu. Ale, co ja piszę, przecież powtarzanie o kryzysie jest nudne (a o aferach których nie było nie jest?)...
    Tak nawiasem mówiąc, to chętnie posłuchałbym propozycji co rządzący (jacykolwiek) powinni zrobić w sytuacji gdy na świecie dochodzi do kryzysu (nie przez nas zawinionego) i PKB leci w dół?
    A co do polityki zagranicznej, to jak rozumiem obecnie nikomu "w pupę" nie wchodzimy i wstaliśmy z kolan? Powtarzasz slogany od których słuchania bolą zęby. Nie stać Cię na nic lepszego? Bo to jest żenujące.

Niech pomyślę... nie mam zaplecza. Nie mam sponsorów. Nie mam własnych pieniędzy. Nie mam czasu. I chyba najważniejsze - nie mam ochoty.
    To ostatnie wystarczy. I wynika z tego, że nie masz ochoty na robienie czegokolwiek, ale na narzekanie jak najbardziej. Czy tu trzeba jakiegoś komentarza?

No fakt, rozsądne jest jedynie przyznawanie sobie premii i obciążanie Polaków kolejnymi coraz wyższymi podatkami.
    Przecież Kukizowcy głosują za pomysłami PiS, które te podatki MUSZĄ zwiększyć. A co do premii to nie za bardzo wiem o co Ci chodzi.
    Po prostu nie jestem w stanie zrozumieć jak można wiązać z kimś takim jak Kukiz jakiekolwiek nadzieje polityczne?! Ja jeszcze jestem w stanie zrozumieć (co nie znaczy akceptację) tego, że na Kukiza głosuje się ze złości (by "odmrozić sobie uszy"). Ale z jakąś nadzieją? Jaką?

Pampa
    Gość
    Nie znasz afer? do potęgi n-tej. Co Ty w stodole mieszkałeś? Czy w lesie z partyzantami? Wysyłałem link gdzie afer było na dobre 4 strony A4. XD Nabieram przekonania że to jednak faktycznie troll.

Podaję link w celu ponownego uświadomienia http://markd.pl/afery-po-0-748-i-kadencja-rzadow/

ale jest też krótsza lista.
    http://witamy-w-polsce.pl/1684/Kr

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Presidente Zobacz posta
    Doczytaj jeszcze co powiedział poseł z Kukiz'15
    Pomimo iż projekt ma pełno błędów to i tak go poprzemy - tak można podsumować jego wypowiedź. To nazywasz konstruktywną krytyką ze strony opozycji?

Może widzę co innego niż Ty o Kukiz'15, ale o kimś antyszczepionkowym pierwszy raz słyszę. To samo narodowcy - niby są, ale jakby ich nie było.
    Parlamentarny Zespół ds. Bezpieczeństwa Programu Szczepień Ochronnych Dzieci i Dorosłych, jak brzmi jego pełna nazwa, działa od pierwszych dni lutego. Na razie na papierze, bo grupa nie miała jeszcze żadnego posiedzenia. Zrzesza czterech posłów ruchu Kukiza: Pawła Skuteckiego, Jerzego Kozłowskiego, Piotra "Liroya" Marca oraz Wojciecha Bakuna. W najbliższą środę posłowie wybiorą prezydium i zaplanują pracę zespołu.

http://wyborcza.pl/1,75398,19599598,...#ixzz4S2sLco2S

Taaa, programyy, a potem zdarzają się kwiatki, że dziennikarz czyta program partii jakiemuś posłowi a ten myśląc, że to program partii przeciwnej mówi o nim negatywnie.
    W tym przypadku dziennikarzowi pójdzie łatwiej, bo ten punkt będzie mógł ominąć. Tylko głosując na to ugrupowanie głosuje się za jakimi postulatami? JOW-ami i antysytemem dzięki, którym wbili się na Wiejską?

Cytat Zamieszczone przez Shay Ruan Zobacz posta
    Zacznę od tyłu, aby było ciekawiej
    Samo stwierdzenie czegoś nie jest prawdą, bo najpierw trzeba dowieść, że się ją ma.

Program Program to może mieć pralka i zwykle się go trzyma chyba, że jest popsuta... Można mieć strategię działania http://ruchkukiza.pl/klub-poselski/strategia-zmiany/ i dążyć do jej wypełnienia. Tzw. programy, na które się tu powołują ignoranci to nic innego jak stek bzdur rzucanych naiwniakom, mających na celu przyciąganie poparcia w okresie wyborów. Po wyborach jak zawsze następuje szukanie wymówek czemu co nie zostanie spełnione .
    Czym będzie się różniła strategia od programu wyborczego, gdy nie zostanie ona wypełniona?
    Czytam w każdym razie tą strategię i sztandarowym punktem są JOW-y jako panaceum na wszytko. Prezydent głową rządu, bez inicjatywy ustawodawczej? Czemu? Nie zostało to wyjaśnione.
    Sądy - rozprawy dzień po dniu aż zapadnie wyrok. A, co jeżeli na jaw wyjdą nowe dowody? Tego nie wiadomo.
    Oświadczenia majątkowe sędziów i publikowanie wyroków. Co to zmieni?
    Obywatele wybiorą wyborach sędziego pokoju. Ta funkcja może to i nie głupi pomysł, ale (zawsze jest jakieś) mamy marnować środki publiczne na kolejne wybory, kolejną kampanię skoro i tak nie będę miał zielonego pojęcia o osobie na, którą zagłosuję. A i większość oleje wybory, jak zawsze.
    W punkcie przejrzystość i jawność wydatków środków publicznych to jedno lanie wody, bez konkretów.
    Kasa na partie polityczne... zmusiliśmy prezydenta do tego, aby uwzględnił to w referendum. Jak to pięknie brzmi. A w jaki sposób to zrobili? Hę? Dalej to piękne zapowiedzi, że nie zgadza się z finansowanie partii z budżetu państwa, ale(!) - http://www.gazetakrakowska.pl/polska...zetu,10648370/ zwrot środków za kampanie wziął.
    Przełamanie prymatu Warszawy poprzez przeniesienie części instytucji po za nią. oczywiście zapłaci za to podatnik. Może jeszcze ogłośmy jeszcze, że Polska otrzyma kilka zapasowych stolic?
    Ograniczenie zadłużenia diagnoza? Wprowadźmy posłów Kukiz do parlamentu. Oni zobaczą, co i jak i uzdrowią... Wprowadźmy zapis do konstytucji na temat zrównoważonego budżetu i stanie się cud. A dziurę załatają zagraniczne koncerny, które zapłacą podatki. Dobierzemy się bankom do tyłka!
    Kukiz twierdzi, że nie istnieją globalne spółki polskie. Taaa - http://www.pb.pl/3162780,5229,5-glob...polek-z-polski
    Postulaty gospodarcze - postulował on kiedyś podniesienie każdemu pensji o 2 tys złotych, więc te potraktuje podobnie
    Na stronie 22 - na jesieni tamtego roku mieli przedstawić pod obrady nową Ustawę Wilczka. Nic na ten temat nie znalazłem. To, jak z nią jest?
    Wojsko - stworzymy OT i to coś na kształt tego, co robi teraz szef MON-u. W podanych przykładach strategii tamte formacje mogą zostać włączone w skład normalnego wojska, a nie są formacja paramilitarną.
    Polityka zagraniczna - co z tego, że nas nie chcą, ale i tak się wbijemy. Plus ściągniemy Polaków ze wschodu, bo są zapomniani. Tia....
    Złotówka gwarantem naszej suwerenności, bo jak wprowadzimy euro to ją utracimy. Tylko, że w przypadku Euro o jego kursie nie decyduje stan jednej gospodarki.
    Wypowiemy pakiet klimatyczny, co z tego, że nałożą na nas karę lub zwiększymy smog. Węgiel jest najważniejszy!
    Zlikwidujemy Komendę Główną Policji. Policja bliżej ludzi! Zlikwidujemy SOK, straż leśną, rybacką, ale czemu nie graniczną?

Oczywiście można też zawsze jak PiS rzucić jakiś ochłap ludziom przez, który budżet padnie a oni będą mieli spokój i wysokie poparcie.
    Czytając tą strategię miałem poczucie zmarnowanego czasu.

Co do zdania o celebrytach, pieniaczach i ludziach bez szkoły to szkoda słów. Najwięksi celebryci w Sejmie zwą się Nowoczesną, z opłaconymi mediami, posłami bez elementarnej wiedzy oraz wodzem, który powinien wrócić do podstawówki.
    A, które to media opłaciła Nowoczesna?
    Chciałbym też poznać nazwiska tych fachowców, których wprowadził Kukiz.

Rozumiem, że piosenkarz jest kimś gorszym od elektryka trafiającego ciągle 6 w lotku a nie potrafiącego się podpisać lub kontrowersyjnej motorniczej. O piłkarzach, agentach, kominiarzach, owadoznawcach i innych nie wspomnę. Same kierunki niezbędne do kierowania państwem. Nasz muzyk wprowadził do Sejmu mase merytorycznie przygotowanych ludzi. Ludzi, którym się chce coś zrobić dla Polski a nie czerpać tylko korzyści.
    Z nim na czele, bo innych nie wymieniłeś, bo po,co?

Nie bede gadał o tzw. dyscyplinie partyjnej i jej szkodliwości bo mi sie nie chce, wspomnę za to o wynikach głosowań. Owszem zdarzało się, zagłosować Kukizowi podobnie jak to zrobił Pis lecz nieporównywalnie więcej głosowań ważniejszych dla Polaków zostało zostało przeprowadzone w opozycji do Pisu czego nie można powiedzieć o PO czy Nowoczesnej. Gdy chodzi o korzyści materialne posłów lub blokowanie ustaw pro-obywatelskich to dziwnym trafem Nowoczesna, PO i Pis stają się trzema muszkieterami walczącymi ze złym Kardynałem Kukizem
    Poproszę o udowodnienie tej tezy.

Cytat Zamieszczone przez Pampa Zobacz posta
    Spusccie z tonu, bo teraz to sie robi piaskownica.
    To chyba dobrze, bo się osuszyło trochę
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 06-12-2016 o 10:57
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

10. Użytkownicy którzy uznali post chochlik20 za przydatny:

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Wysyłałem link gdzie afer było na dobre 4 strony A4.
    Wysyłasz link propagandowej sieczki. Gdyby 10 % z tego miało jakiekolwiek uzasadnienie to prokuratura miałaby pełne ręce roboty. A nie ma. Wytłumaczysz to?
    Afer nie było. Może to dla ciebie przykre (bo burzy ci pewien czarno-biały obraz świata), ale prawdziwe. Natomiast ja chętnie usłyszałbym odpowiedź na postawione pytanie co rządzący mieli zrobić w sytuacji, gdy na świcie pojawił się kryzys i PKB, a za nim dochody państwa, zaczęły lecieć na łeb na szyję. Tylko proszę - nie piszcie że powinni obniżyć podatki...

Strona 565 z 636 PierwszyPierwszy ... 65465515555563564565566567575615 ... OstatniOstatni