Strona 566 z 636 PierwszyPierwszy ... 66466516556564565566567568576616 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 651 do 5 660 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Napoleon7 Zobacz posta
    Tu już nawet trudno sensownie dyskutować, bo dyskutować można z kimś kto ma takie czy inne poglądy - tu można odnieść wrażenie, że poglądów po prostu nie masz (bez obrazy).
    Ależ jak najbardziej mam swoje poglądy, tylko że żadna z obecnych partii ich nie reprezentuje. Między innymi jestem za:
    - trójpodziałem władzy.
    - podatkami 3 x 15 (nigdy nie zrealizowane hasło wyborcze PO).
    - faktycznym rozdziałem kościoła od państwa, włącznie z wywaleniem lekcji religii ze szkół i utrzymywaniem kleru z podatku na wiarę (który jednak można by było odliczyć od dochodu).
    - brakiem darmowej opieki lekarskiej (ale za refundowaną w 90%). Gdyby za wizytę u lekarza trzeba było zapłacić 10 zł, znacznie by to przetrzebiło kolejki.

2. Użytkownicy którzy uznali post Asuryan za przydatny:

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 24 podziękowań w 19 postach
    Asuryan, więc powiem szczerze, że ci się trochę dziwię. Bo tak "na oko" to masz poglądy liberalne i do wyboru PO i N. Jestem w sanie zrozumieć, że z takich czy innych powodów zraziłeś się do PO (mniejsza z tym czy słusznie czy nie - nie o to tu chodzi), ale jako alternatywę masz N, która do tego co napisałeś pasuje nawet bardziej. Więc w czym rzecz? Przyznam, że nie wiem. Razem jest takim samym nowicjuszem na scenie politycznej jak N (na dodatek zaś nie ma swych posłów, więc wciąż nie do końca można mieć pewność co się po niej można spodziewać). Korwin jest jaki jest - ma pomysły nierealne a od pewnego czasu dodatkowo idzie w populizm (osobiście kiedyś jeszcze miałem do niego pewien szacunek i sympatię za stałość poglądów i ich swoistą logikę, gdy zaczął się radykalizować i zbaczać w populizm tą sympatię straciłem całkowicie), PSL - jakie jest każdy widzi, ale nie sądzę by ktokolwiek miał złudzenia że ta partia może poprowadzić Polskę wobec wyzwań jakie ją czekają w najbliższym czasie. Patrząc na te alternatywy dziwię Ci się, że nie rozważasz choć trochę glosowania na N, co biorąc pod uwagę to co napisałeś, miałoby swą logikę.
    Wybacz, że tak "głośno" rozważam na temat twych poglądów.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Sąd Najwyższy o ustawie o zgromadzeniach:

Sąd Najwyższy uznał projekt ustawy za niekonstytucyjny i sprzeczny z zasadami prawa międzynarodowego. W 18-stronicowej opinii przedstawiono wiele argumentów przeciwko projektowi. Zdaniem sędziów "ma on wszelkie cechy stanu wyjątkowego" i zasadniczo ogranicza prawa jednostki. Stan wyjątkowy zgodnie z art. 228 Konstytucji może zostać wprowadzony tylko w "sytuacjach szczególnych zagrożeń, jeżeli zwykłe środki konstytucyjne są niewystarczające". Sędziowie zwrócili uwagę, że w Polsce jeszcze nigdy nie podjęto decyzji o wprowadzeniu stanu wyjątkowego.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxNewsImg

Jak to podkreśla PiS? Mamy demokrację... powinni mówić macie demokrację, bo na nią pozwalamy. Ale do pewnego stopnia.

Nie spełniasz wymagań? Nie takie problemy się obchodziło. Chcą Cię zaciągnąć do sądu też nie ma problemu.
    Proponujesz pracę w zamian za koalicję? Nie czynisz nic złego.
    http://fakty.interia.pl/polska/news-...cz,nId,2317849

Kto ma chody i parasol ochronny nad sobą?
    Kto to taki?
    Bartłomiej Misiewicz.

Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Asuryan
    Gość
    Od Nowoczesnej odpycha mnie przede wszystkim jej lider.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Cytat Zamieszczone przez Napoleon7 Zobacz posta
    Asuryan, więc powiem szczerze, że ci się trochę dziwię. Bo tak "na oko" to masz poglądy liberalne i do wyboru PO i N. Jestem w sanie zrozumieć, że z takich czy innych powodów zraziłeś się do PO (mniejsza z tym czy słusznie czy nie - nie o to tu chodzi), ale jako alternatywę masz N, która do tego co napisałeś pasuje nawet bardziej. Więc w czym rzecz? Przyznam, że nie wiem. Razem jest takim samym nowicjuszem na scenie politycznej jak N (na dodatek zaś nie ma swych posłów, więc wciąż nie do końca można mieć pewność co się po niej można spodziewać). Korwin jest jaki jest - ma pomysły nierealne a od pewnego czasu dodatkowo idzie w populizm (osobiście kiedyś jeszcze miałem do niego pewien szacunek i sympatię za stałość poglądów i ich swoistą logikę, gdy zaczął się radykalizować i zbaczać w populizm tą sympatię straciłem całkowicie), PSL - jakie jest każdy widzi, ale nie sądzę by ktokolwiek miał złudzenia że ta partia może poprowadzić Polskę wobec wyzwań jakie ją czekają w najbliższym czasie. Patrząc na te alternatywy dziwię Ci się, że nie rozważasz choć trochę glosowania na N, co biorąc pod uwagę to co napisałeś, miałoby swą logikę.
    Wybacz, że tak "głośno" rozważam na temat twych poglądów.
    Ała! A co ma PO i N wspólnego z liberalizmem? W obecnej chwili nic. To żaden wybór dla kogoś takiego jak Asuryan, ja czy ktokolwiek inny o zbliżonych poglądach. Przyznam PO MIAŁO spoko program chyba w pierwszych przegranych wyborach z PiSem. Ale potem doszli do władzy i nic z tego nie zrealizowali - pamiętny wywiad Tuska, który mówił, że wywali z partii każdego kto bedzie chciał podwyżki podatków. Jak to potem było to chyba każdy wie.

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    PO miało swoją szansę coś zmienić. Czy to zrobili, oceniły wybory. Dziwne jest równorzędne stawianie Nowoczesnej obok PO przy jednoczesnym twierdzeniu o ,,zbyt nowym'' Razem, skoro zarówno Nowoczesna i Razem powstały w tym samym czasie, i właściwie nie mają doświadczeń jako partie.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    Pomimo iż projekt ma pełno błędów to i tak go poprzemy - tak można podsumować jego wypowiedź. To nazywasz konstruktywną krytyką ze strony opozycji?
    Pewnie zostanie skierowany do komisji. Tam będzie miejsce na konstruktywną krytykę i poprawki. Nawet reszta partii będzie mogła coś dodać.
    W tym przypadku dziennikarzowi pójdzie łatwiej, bo ten punkt będzie mógł ominąć. Tylko głosując na to ugrupowanie głosuje się za jakimi postulatami? JOW-ami i antysytemem dzięki, którym wbili się na Wiejską?
    Ja głosowałem głównie za kwotą wolną od podatku.

Stary nick:kujon333

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 24 podziękowań w 19 postach
    Od Nowoczesnej odpycha mnie przede wszystkim jej lider.
    Ludzie dziś są, jutro ich nie ma. Za dużą uwagę przywiązujemy do konkretnych osób. Bardziej liczy się firma i jej ideologia (lub jak kto woli odwrotnie: ideologia i firma która pozwala ją mniej lub bardziej wcielać w życie). Więc wybacz, ale tak czy inaczej dziwię ci się.

A co ma PO i N wspólnego z liberalizmem? W obecnej chwili nic.
    Tylko w twoich oczach Volomirze. Obiektywnie N to ugrupowanie liberalne, PO umiarkowanie liberalne. Nie oceniaj to czy ktoś jest liberałem czy nie według dogmatów takich jak obniżanie podatków.

Przyznam PO MIAŁO spoko program chyba w pierwszych przegranych wyborach z PiSem. Ale potem doszli do władzy i nic z tego nie zrealizowali - pamiętny wywiad Tuska, który mówił, że wywali z partii każdego kto bedzie chciał podwyżki podatków. Jak to potem było to chyba każdy wie.
    2-3 posty temu zapytałem co w takim razie winni robić rządzący (jacykolwiek) którym w 2008 roku przyszło sprawować władzę w Polsce? Zaczyna się kryzys, PKB maleje, dochody budżetowe też. Napiszesz co w takiej sytuacji należało robić? Tylko proszę, nie pisz że cię temat kryzysu nudzi - bo to jest fakt, który uwzględnić trzeba.

Czy to zrobili, oceniły wybory.
    Chciałbym zwrócić uwagę, że ten komentarz miałby sens gdyby PO rządziła jedną kadencję. Ale ona rządziła DWIE kadencje - wygrała wybory dwa razy z rzędu. Drugi raz już po tym gdy podatków nie obniżyła.

Dziwne jest równorzędne stawianie Nowoczesnej obok PO przy jednoczesnym twierdzeniu o ,,zbyt nowym'' Razem, skoro zarówno Nowoczesna i Razem powstały w tym samym czasie, i właściwie nie mają doświadczeń jako partie.
    Zaznaczyłem, że N ma posłów i ich działania w jakiś sposób pozwalają ocenić to ugrupowanie "dokładniej" niż Razem, które posłów nie ma. Ale tak jak N traktuję jako potencjalną alternatywę dla PO, tak Razem jako potencjalną alternatywę dla SLD - w gruncie rzeczy oba ugrupowania oceniam podobnie.

Pewnie zostanie skierowany do komisji. Tam będzie miejsce na konstruktywną krytykę i poprawki. Nawet reszta partii będzie mogła coś dodać.
    To żarty? Projekt pewno zostanie skierowany do komisji. Ale nikt, poza PiS, nic nie doda, bo PiS tego dopilnuje. Tak jak zawsze.

Ja głosowałem głównie za kwotą wolną od podatku
    No to już jej nie masz. A prawdopodobne, że nawet zapłacisz więcej. W czym nie będzie nic dziwnego, bo jak się realizuje takie projekty jak 500+ to na nic innego już pieniędzy być nie może - to kwestia wykonania kilku prostych rachunków.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez Presidente Zobacz posta
    Czytając ten kabaretowo-humorystyczny wpis kończę na dziś swój pobyt na forum. Zawsze można coś znaleźć co rozbawi do łez mimo ze tyczy polityki.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Presidente Zobacz posta
    Taa, ustawa o zgromadzeniach przeszła, jak burza przez Senat, a teraz czeka na ostateczny podpis. Zresztą był czas, aby wytknąć błędy, który już minął.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Strona 566 z 636 PierwszyPierwszy ... 66466516556564565566567568576616 ... OstatniOstatni