Pomidor.
Pomidor.
Dobra Pampa, czaje że Napoleon gada głupoty ale weź się trochę pohamuj! Jesteś moderatorem :/
"Albo którzy swą bezmyślnością i cynizmem przyczynili się do tego, że wygrywa zło?"
" I nie widziałbym nic dziwnego ani złego w tym, gdyby PO władzę straciła"
Czyli rozdwojenie jaźni?
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
Da Ci brylanty i srebro i złoto
Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"
Nie wiem co Cię bawi w trafianiu do więzienia i laniu się krwi. Ale powinieneś się już martwić póki Antoni jest MO. Trochę o tym cicho ale najważniejsi generałowie składają dymisje. Jawny sprzeciw dla pomysłów cywilnego kierownictwa to bunt więc jedno im zostaje. Pytanie - co spowodowało takie kroki? A OT jeszcze w powijakach które czarno na białym wbrew bzdurom ministerstwa nie przetrwałoby 5 min ze specnazem do jednego celu ma być stworzone i nieprzypadkowo podporządkowane bezpośrednio ministrowi...
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Gdzie i kiedy gadam "głupoty"? Czy wtedy gdy pisałem o tym, że PiS zrujnuje Polskę czy teraz, że może być jeszcze gorzej nie wykluczając tego że może polać się krew? A może gdy piszę, że nie ma rozsądnej alternatywy dla liberalnej demokracji (zresztą, aktualnie nie ma inne demokracji niż liberalna)? Albo gdy twierdzę, że politycy są tacy jak ich wyborcy. I jeżeli ktoś ma pretensje do polityków to powinien najpierw przyjrzeć się sobie? To są "głupoty"? To gratuluję "mądrości".Dobra Pampa, czaje że Napoleon gada głupoty ale weź się trochę pohamuj! Jesteś moderatorem
Cały czas masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Każde decyzje polityczne o znaczeniu strategicznym będą kontrowersyjne - jednym będą się podobać innym nie. Nie ma decyzji, które podobać będą się wszystkim. Ponieważ każda istotna decyzja naruszy czyjeś interesy lub przekonania. Zmiana wieku emerytalnego czy wysłanie 6-latków do szkół (i inne) mają taki charakter. Mają swoje uzasadnienie ale nie każdemu muszą się podobać. Więc ja jestem w stanie zrozumieć, że ktoś głosował przeciw tym, którzy takie zmiany wprowadzali. Ale w tej chwili nie o to idzie spór. Spór idzie o to, czy odkręcenie tych zmian, tudzież wprowadzenie innych, odbywać się będzie zgodnie z prawem i obowiązującymi zasadami czy nie - i zmiany będą wprowadzane prawem kaduka. Także, czy ci, którzy z tymi nowymi zmianami się nie zgadzają będą mogli o nich dyskutować, jawnie je krytykować by przekonać do swych racji innych, konkurować z rządzącymi nawet jeżeli ci mają bezwzględną przewagę, czy tego robić nie będą mogli. Bo jeżeli robić tego nie będą mogli to rodzą się wątpliwości czy za 3 lata, gdy przyjdzie czas wyborów, będą mogli w nich uczestniczyć na równych prawach.Czyli rozdwojenie jaźni?
Co byś powiedział o PO czy innych rządzących wcześniej ugrupowaniach, to podstawowe zasady demokracji były przestrzegane. Teraz przestają być. I w tej chwili to staje się głównym przedmiotem sporu. Jeżeli ktoś tego nie rozumie i to co się dzieje jest mu obojętne, to świadomie lub nie przyczynia się do zwycięstwa tych, którzy chcą zniszczyć obecny system i wprowadzić rządy autorytarne. Ja je nazywam złem - ty możesz nazwać jak chcesz.
To wszystko co masz do powiedzenia?!Pomidor.
Osobiście odnoszę wrażenie, że Napoleon jako jedyny w tym temacie pisze z sensem.
I dobrze. Być może przemówi komuś do rozsądku.
Przeraża mnie postawa dzisiejszego pokolenia 18-25, chociaż z drugiej strony staram się je zrozumieć, bo jeszcze kilkanaście lat temu sam wypisywałem takie głupoty, jak większość użytkowników w tym temacie na tym forum.
Tak, to wszystko co mam do powiedzenia na te partyjniackie broszurki.
Co do genków - jakoś wcale mi ich nie szkoda. Mamy ich i tak nieproporcjonalnie wielu, może czas na zmianę warty, tego nie wiemy. W zasadzie nikt nie wie. Raczej bym nie próbował tutaj dochodzić o co poszło, dlaczego itd bo wszystko to jest nadinterpretacja.
Proszę mi tu bez majaków. Ilość generałów się nie zmieni. Rzecz w tym że od roku ludzie pokroju tych którzy zginęli w katastrofie smoleńskiej a których PiS oficjalnie tak rzewnie na każdym kroku opłakuje mają mniej do powiedzenia niż chłopaczki pokroju
a że Ci nie szkoda PMW, floty średnich śmigłowców i wszystkiego co tracimy za panowania Antoniego to już się przyzwyczaiłem. I na takich wujek Antoni stawia w armii.
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
"Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "
Generalizujesz, ale akurat w Twoim wypadku Gajuszu to jest normalka. Przyzwyczaiłem się.![]()