Strona 584 z 636 PierwszyPierwszy ... 84484534574582583584585586594634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 831 do 5 840 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    Choćby teza lansowana m.in przez TVP, że KOD składa się przede wszystkim z byłych SB'ków itp i, że opozycja pod sejmem broniła SB'ków, a tak naprawdę protestowano ze "Stowarzyszeniem emerytów i rencistów policyjnych"
    To też jest przykład manipulacji - o SBkach się mówi o reszcie już nie do końca. A to, że protestowało to stowarzyszenie to TVP poinformowało - wprawdzie cicho, ale było. Potem wskoczył Mazguła, zaczął gadać i "dołożył im amunicji".

Stary nick:kujon333

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Cytat Zamieszczone przez Presidente Zobacz posta
    To też jest przykład manipulacji - o SBkach się mówi o reszcie już nie do końca.
    Ale jacy esbecy są w tym KOD'zie ? jakieś nazwiska ?
    Cytat Zamieszczone przez Presidente Zobacz posta
    A to, że protestowało to stowarzyszenie to TVP poinformowało - wprawdzie cicho, ale było.
    Gdzieś tam między wierszami było, a Ziemkiewicz bodajże wTylewizji kpił, że to stowarzyszenie powinno się nazywać nie "SEIRP" a "SIERP" i wiadomo o co mu chodziło, tak to przekaz główny był jaki był, na pasku było jak byk "Opozycja broni esbeków pod sejmem"
    Dodajmy do tego Szczyt Nato kiedy Obama wyraźnie publicznie mówił, że jest zaniepokojony sytuacją w Polsce, a TVP przekaz był, że Obama chwali polską demokrację, czy ŚDM kiedy Papież czarno na białym mówił, że należy przyjmować uchodźców a TVP dwoiło i się troiło, żeby to przedstawić jakoś inaczej, że Papież wcale tak nie mówił i, że można pomagać też tam na miejscu
    Pomijam już fakt jak zakłamywana w TVP i innych proPisowskich mediach jest najnowsza historia, a konkretnie rola braci Kaczyńskich a o gościach TVP pokroju Sumlińskich,Kanii................ nawet nie wspominam bo to nałogowi kłamcy,plagiatorzy........
    Co do pobić obcokrajowców o których wspominałeś bodajże tylko jedno okazało się nieprawdą.
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Cytat Zamieszczone przez PaskudnyPludrak Zobacz posta
    o gościach TVP pokroju Sumlińskich,Kanii................ nawet nie wspominam bo to nałogowi kłamcy,plagiatorzy........
    Tak z ciekawości, to KOGO splagiatowali Kania i Sulmiński? Może parę przykładów ich kłamstw?
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Cytat Zamieszczone przez szwejk Zobacz posta
    Tak z ciekawości, to KOGO splagiatowali Kania i Sulmiński? Może parę przykładów ich kłamstw?
    Sumliński splagiatował wielu autorów światowych bestellerów kryminalnych i political fiction jak np MacLean,Larsson,Chandler..... przepisywał całe akapity, a w rolę czarnych charakterów z książek tychże autorów wstawił Bronka (przypominam, że jego książka "Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego" była bestsellerem i nawet w tym lewackim empiku wszędzie była eksponowana, a jakimś dziwnym trafem ukazała się niedługo przed wyborami prezydenckimi) Oczywiście sam Sumliński dziś twierdzi, że ci autorzy byli dla niego jedynie inspiracją, ale zapewnia, że wszystko co napisał to fakty jakiś czas temu miał też przegraną sprawę z jakimś rodzimym dziennikarzem/dziennikarką(chyba Ewa Winnicka) za plagiat właśnie.
    Kania-w "Resortowych Dzieciach" splagiatowała "Czerwone Dynastię" Jerzego Roberta Nowaka(który notabene ponoć był TW, również wg Kani ) co ten sam jej zarzucił i co zresztą wywołało mini wojenkę między środowiskami PISlamskich mediów Gazety Polskiej i wSieci.Warto też wspomnieć, że ta sama Pani została skazana na 2 lata więzienia za wyłudzenie pieniędzy od pewnego lobbysty i po dziś dzień nawet Zbyszek nie może nic z tym zrobić, została również skazana wyrokiem za kłamstwa nt Marka Siwca i w pewnym sensie sama też jest resortowym dzieckiem, bo bodajże jej matka czy ojciec też był członkiem partii i szychą w regionie za PRL.
    Wiele kłamstw rzeczywiście ciężko im udowodnić, bo bardzo umiejętnie posługują się tzw półprawdami,a szczególnie Kania, bo Sumliński to fantasta.
    Ostatnio edytowane przez PaskudnyPludrak ; 02-01-2017 o 23:18
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 24 podziękowań w 19 postach
    Ehh jak zwykle...
    Jak zwykle rzeczywistość nie jest czarno-biała tylko szara w różnych odcieniach.

A co "rzetelności" TVP...
    z21139887V,Wydanie--Wiadomosci--17-grudnia-prowadzil-Michal-A.jpg

To wiadomości bezpośrednio po wydarzeniach w sejmie. Co ciekawe, podpisy na paskach są zbieżne z tzw. "przekazem dnia" jaki sms-ami otrzymali w tym czasie posłowie PiS. Tym samym można z pełnym przekonaniem powiedzieć, że TVP rzetelnie przekazuje posłanie propagandowe PiS. Tylko czy o to w rzetelnym dziennikarstwie chodzi?
    A takie sytuacja, choć może mniej spektakularne zdarzają się CODZIENNIE. O czym tu dyskutować?!

A to, że protestowało to stowarzyszenie to TVP poinformowało - wprawdzie cicho, ale było.
    Manipulacja prawie zawsze polega na tym, że w potoku wiadomości znajdują się wszystkie informacje, eksponowane są jednak tylko te które chce się przekazać (łącznie z komentarzem, który w takich sytuacjach jest zazwyczaj ważniejszy niż sam przekaz - patrz powyższy przykład, gdyż paski na ekranie zawierają nie informacje ale KOMENTARZ stanowiący interpretację wydarzeń tylko jednej ze stron).

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Jak zwykle rzeczywistość nie jest czarno-biała tylko szara w różnych odcieniach.
    To nadal będziesz mówił, że kłamie? Bo jak dla mnie cytat, który wstawiłem jest wystarczającym potwierdzeniem jak dla mnie

A co "rzetelności" TVP...

To wiadomości bezpośrednio po wydarzeniach w sejmie. Co ciekawe, podpisy na paskach są zbieżne z tzw. "przekazem dnia" jaki sms-ami otrzymali w tym czasie posłowie PiS. Tym samym można z pełnym przekonaniem powiedzieć, że TVP rzetelnie przekazuje posłanie propagandowe PiS. Tylko czy o to w rzetelnym dziennikarstwie chodzi?
    A takie sytuacja, choć może mniej spektakularne zdarzają się CODZIENNIE. O czym tu dyskutować?!
    No o rzetelności mediów to ja w TVP nie mówię, bo jej tam nie ma. Zresztą najśmieszniejsze jest to, że największe media ze sobą konkurujące poziom rzetelności mają zatrważająco niski. W TVP przybrało to tylko formę wielkiego kiczu.
    Manipulacja prawie zawsze polega na tym, że w potoku wiadomości znajdują się wszystkie informacje, eksponowane są jednak tylko te które chce się przekazać (łącznie z komentarzem, który w takich sytuacjach jest zazwyczaj ważniejszy niż sam przekaz - patrz powyższy przykład, gdyż paski na ekranie zawierają nie informacje ale KOMENTARZ stanowiący interpretację wydarzeń tylko jednej ze stron).
    No i to właśnie mówię.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 24 podziękowań w 19 postach
    To nadal będziesz mówił, że kłamie?
    Tak. Gdyż nigdy nie powiedziałem słów/zwrotu, który mi przypisałeś. A jeżeli uważasz, że stwierdzenie iż świat nie jest czarno biały potwierdza twoje wywody, to znaczy, że nie rozumiesz tekstu pisanego.
    Dywersyfikacja jest generalnie zawsze korzystna (choć zależy to też od ceny). W przypadku interesów z Rosją w grę wchodzi jeszcze uczciwość kontrahenta. By więc zrozumieć, że dywersyfikacja gazu (czy w ogóle surowców energetycznych) dla Europy jest korzystna, to najpierw niektóre państwa muszą zrozumieć, że do Rosji nie można mieć zbyt dużego zaufania. A nie wszyscy to rozumieją. To raz. Dwa, owa dywersyfikacja częściowo istnieje, w różnym jednak stopniu w różnych państwach (różne państwa różnie też produkują energie potrzebując różnych surowców) - to może powodować różne punkty widzenia na sprawę budowy NS. I na koniec w grę wchodzi cena - doraźne korzyści często zasłaniają potencjalne korzyści długoterminowe. Lub cena po prostu dyskwalifikuje potencjalne źródło innych dostaw surowca dla danego kraju (patrz pomysły nasze na sprowadzanie gazu z Norwegii, czytałem kiedyś analizy, które jednoznacznie stwierdzały iż to po prostu nie ma sensu ze względu na nieopłacalność). Razem biorąc to wszystko to spokojnie można powiedzieć, że "świat nie jest czarno-biały", I co? Czy nadal twierdzisz, że uważam iż Europie nie jest potrzebna wspólna polityka energetyczna? Tudzież dywersyfikacja dostaw surowców energetycznych? To jest po prostu bardzo trudno zgrać - i trzeba mieć tego świadomość. Tu nawet nie chodzi o to, że ktoś che a inny nie, tylko plątanina interesów jest taka, że stworzenie jakiejś wspólnej polityki energetycznej wymaga długich rozmów, ustaleń i kompromisów.
    Ja wiem, że tu na forum wielu ludzi nie rozumie tego, że ktoś może mieć inny interes niż on, tudzież inne zdanie na jakiś temat. Ale tak jest. Dialektyka się kłania. Polityka polega na tym, żeby sobie z takimi problemami radzić. Naiwnym jest jednak ten który sądzi, że poradzić sobie można łatwo i szybko.
    Więc albo ni joty nie rozumiesz co piszę, albo kłamiesz.

No o rzetelności mediów to ja w TVP nie mówię, bo jej tam nie ma.
    W tym co pisałem już nawet nie chodzi o rzetelność. Chodzi o to, że TVP jest tubą propagandową jednej partii. To nie jest "TV narodowa" tylko "TVPiS" - hasła na pasku były dokładnie takie jak hasła przesyłane przez centrum partii swoim posłom.
    Takie przesyłanie "przekazu dnia" nie musi być nawet czymś specjalnie złym - to wewnętrzna sprawa partii podobnie jak i sam przekaz. Tragedią jest to, że ten przekaz partyjny idzie przez publiczne media. To chciałem podkreślić.

Zresztą najśmieszniejsze jest to, że największe media ze sobą konkurujące poziom rzetelności mają zatrważająco niski.
    Nie masz racji. Mamy dobre media. Nie mam tu oczywiście na myśli mediów "pokornych", które w większości zachowują się jak TVP i są tubą PiS (część z nich zresztą jest pośrednio przez PiS lub instytucje z nim współpracujące finansowana). Część z tych, które nie są z PiS powiązane z kolei nie uprawia rzetelnej dziennikarki przedstawiając tylko jedną opcję, nawet nie wysilając się by dać na swych łamach głos myślącym inaczej. Ale kilka dobrych tytułów mamy i to nie jest przypadek, że przekazy TVN, GW, Newsweeka czy Polityki mają posłuch na całym świecie i stanowią źródło informacji dla innych spoza naszego kraju. Są też powszechnie cenione i mają dobrą opinię. Te media mogą ci się nie podobać, ale opinia obcych jest w takich sytuacjach obiektywna.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Cytat Zamieszczone przez Napoleon7 Zobacz posta
    Ale kilka dobrych tytułów mamy i to nie jest przypadek, że przekazy TVN, GW, Newsweeka czy Polityki mają posłuch na całym świecie i stanowią źródło informacji dla innych spoza naszego kraju. Są też powszechnie cenione i mają dobrą opinię. Te media mogą ci się nie podobać, ale opinia obcych jest w takich sytuacjach obiektywna.
    Najlepszy z najlepszych w historii całego polskiego(i nie tylko) dziennikarstwa, niepokorny kałboj, mówiący jak jest prosto z NYC Mariusz Max Kolonko ma inne zdanie na ten temat

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Nie masz racji. Mamy dobre media. Nie mam tu oczywiście na myśli mediów "pokornych", które w większości zachowują się jak TVP i są tubą PiS (część z nich zresztą jest pośrednio przez PiS lub instytucje z nim współpracujące finansowana).
    Cofnij się w czasie kiedy to te same media były na usługach partii rządzącej.

Część z tych, które nie są z PiS powiązane z kolei nie uprawia rzetelnej dziennikarki przedstawiając tylko jedną opcję, nawet nie wysilając się by dać na swych łamach głos myślącym inaczej.
    Na TVP Info możesz spotkać polityków wszystkich obecnych ugrupowań.W TVN przedstawicieli PiS ze świecą szukać.

Ale kilka dobrych tytułów mamy i to nie jest przypadek, że przekazy TVN, GW, Newsweeka czy Polityki mają posłuch na całym świecie
    Żeś odleciał ze swoją propagandą dalej aniżeli Voyagery.Na całym świecie Kto czyta GW we Francji lub USA albo Indiach?Może Schulze i jemu podobni zbierają się o 19:00 żeby oglądać manipulację idealną w wykonaniu TVN a pózniej bredzą i ględzą przy pustej sali w PE jak to w Polsce kwitnie faszyzm.Podobnie pozostałe dwa tytuły które wymieniłeś.Chociaż Polityka z tego grona wygląda na najbardziej rzeczową i konkretną.

(...)i stanowią źródło informacji dla innych spoza naszego kraju. Są też powszechnie cenione i mają dobrą opinię.
    Taaak ten "konający" na ulicy pod sejmem jest dowodem na fachowość tychże mediów a pikujące nakłady dzienników pejsatego redaktora i nawołującego do zamachu stanu agitatora są tego potwierdzeniem.

Te media mogą ci się nie podobać, ale opinia obcych jest w takich sytuacjach obiektywna.
    Czyli kogo?Po drugie przestań kierować się tym co mówią obcy a bardziej się skoncentruj o tym co sądzą autochtoni.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Tak. Gdyż nigdy nie powiedziałem słów/zwrotu, który mi przypisałeś. A jeżeli uważasz, że stwierdzenie iż świat nie jest czarno biały potwierdza twoje wywody, to znaczy, że nie rozumiesz tekstu pisanego.
    Dywersyfikacja jest generalnie zawsze korzystna (choć zależy to też od ceny). W przypadku interesów z Rosją w grę wchodzi jeszcze uczciwość kontrahenta. By więc zrozumieć, że dywersyfikacja gazu (czy w ogóle surowców energetycznych) dla Europy jest korzystna, to najpierw niektóre państwa muszą zrozumieć, że do Rosji nie można mieć zbyt dużego zaufania. A nie wszyscy to rozumieją. To raz. Dwa, owa dywersyfikacja częściowo istnieje, w różnym jednak stopniu w różnych państwach (różne państwa różnie też produkują energie potrzebując różnych surowców) - to może powodować różne punkty widzenia na sprawę budowy NS. I na koniec w grę wchodzi cena - doraźne korzyści często zasłaniają potencjalne korzyści długoterminowe. Lub cena po prostu dyskwalifikuje potencjalne źródło innych dostaw surowca dla danego kraju (patrz pomysły nasze na sprowadzanie gazu z Norwegii, czytałem kiedyś analizy, które jednoznacznie stwierdzały iż to po prostu nie ma sensu ze względu na nieopłacalność). Razem biorąc to wszystko to spokojnie można powiedzieć, że "świat nie jest czarno-biały", I co? Czy nadal twierdzisz, że uważam iż Europie nie jest potrzebna wspólna polityka energetyczna? Tudzież dywersyfikacja dostaw surowców energetycznych? To jest po prostu bardzo trudno zgrać - i trzeba mieć tego świadomość. Tu nawet nie chodzi o to, że ktoś che a inny nie, tylko plątanina interesów jest taka, że stworzenie jakiejś wspólnej polityki energetycznej wymaga długich rozmów, ustaleń i kompromisów.
    Ja wiem, że tu na forum wielu ludzi nie rozumie tego, że ktoś może mieć inny interes niż on, tudzież inne zdanie na jakiś temat. Ale tak jest. Dialektyka się kłania. Polityka polega na tym, żeby sobie z takimi problemami radzić. Naiwnym jest jednak ten który sądzi, że poradzić sobie można łatwo i szybko.
    Więc albo ni joty nie rozumiesz co piszę, albo kłamiesz.
    Wrzuciłem cytat, w którym pisałeś, że Tusk nie zablokował Nord Streamu bo to było tylko w naszym interesie. Jak dla mnie budowa Nord Streamu była jednoznaczna ze złamanie zasady dywersyfikacji. To, że dopiero potem Ty też to zajarzyłeś to nie moja wina.
    Nie masz racji. Mamy dobre media. Nie mam tu oczywiście na myśli mediów "pokornych", które w większości zachowują się jak TVP i są tubą PiS (część z nich zresztą jest pośrednio przez PiS lub instytucje z nim współpracujące finansowana). Część z tych, które nie są z PiS powiązane z kolei nie uprawia rzetelnej dziennikarki przedstawiając tylko jedną opcję, nawet nie wysilając się by dać na swych łamach głos myślącym inaczej. Ale kilka dobrych tytułów mamy i to nie jest przypadek, że przekazy TVN, GW, Newsweeka czy Polityki mają posłuch na całym świecie i stanowią źródło informacji dla innych spoza naszego kraju. Są też powszechnie cenione i mają dobrą opinię. Te media mogą ci się nie podobać, ale opinia obcych jest w takich sytuacjach obiektywna.
    Rzetelność TVN i Wyborczej to jest żart. Przecież szczególnie ostatnio były w Wyborczej podawane informacje o pobiciach na tle rasowo-narodowościowym, których nie było. Opinia obcych? Tutaj też były sytuacje gdzie artykuł zagraniczny był pisany przez człowieka z Wyborczej. Podobnie TVN. Do Newsweeka mam duże uprzedzenie przez Tomasza Lisa. Polityka nawet lubię.

Strona 584 z 636 PierwszyPierwszy ... 84484534574582583584585586594634 ... OstatniOstatni