Strona 585 z 636 PierwszyPierwszy ... 85485535575583584585586587595635 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 841 do 5 850 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Cofnij się w czasie kiedy to te same media były na usługach partii rządzącej.
    No wiesz taki Janek Pospieszalski miał swój program do samego końca rządów PO-PSL.Wskaż mi dziś w TVP program tak krytyczny wzgl obecnej partii rządzącej.
    Prezesa TVP oczywiście poprzednie rządy też wymieniły, ale mnóstwo proPIS'wskich dziennikarzy uchowało się tam dość długo,weźmy na tapetę np taką Joannę Lichocką(obecnie posłankę PIS) która pracowała w TVP do 2010r(3lata pod rządami koalicji PO-PSL) i odeszła sama, podobnie Jacek Karnowski(dziś naczelny Wsieci) jego brat chyba podobnie, ale nie jestem pewien, jedynie z Anitą Gargas i Bronisławem Wildsteinem były jakieś tam zgrzyty o forsowanie tezy o zamachu w Smoleńsku w swoich programach, które później zdjęto, a oni ostatecznie chyba faktycznie zostali zwolnieni.To jest pikuś w porównaniu z tym co zrobiło PIS w przeciągu zaledwie kilku miesięcy-zwolnionych zostało setki ludzi, w tym kilkudziesięciu dziennikarzy.

Na TVP Info możesz spotkać polityków wszystkich obecnych ugrupowań.W TVN przedstawicieli PiS ze świecą szukać.
    Bez przesady, zarówno do TVP są zapraszani goście z opozycji,proopozycyjnych mediów(np Wielowieyska) .... jak i do TVN goście z PIS i propisowskich mediów(np Lisicki)
    i nawołującego do zamachu stanu agitatora są tego potwierdzeniem.
    Jak za rządów poprzedniej ekipy jej przeciwnicy(zarówno dziennikarze jak i politycy) też nawoływali do majdanu,wyjścia na ulicę......... to Cię (i wielu innych tutaj) tak nie drażniło ?

O Korwinie, który coś tam ględził, że ma kolegów wysokich rangą wojskowych z którymi przeprowadzi zamach stanu, to szkoda nawet gadać
    A tutaj "zdrajca,zaprzaniec,Targowiczanin....." Ziemkiewicz "szkalujący" Polskę w PE, HAŃBA !!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=H113...ature=youtu.be
    Cytat Zamieszczone przez Presidente Zobacz posta
    Przecież szczególnie ostatnio były w Wyborczej podawane informacje o pobiciach na tle rasowo-narodowościowym, których nie było.
    Bodajże tylko jedno okazało się nieprawdą(kiedy ktoś ich wkręcił i napisał gdzieś, że był świadkiem takiego zdarzenia po czym przyznał, że wszystko zmyślił, żeby wkręcić GW i się mu udało, bo GW bezmyślnie to powieliła, no i było wielkie hurr durr na prawicy)reszta już nie, zresztą nawet ostatnio RPO mówił, że w 2016r porównaniu z 2015r takich napaści było 3x więcej, a od tragedii w Ełku w całej Polsce zdemolowano już kilka barów z kebabem(w tym jeden prowadzony przez hindusów) a jednym Pakistańczykowi powybijano zęby.
    Ostatnio edytowane przez PaskudnyPludrak ; 04-01-2017 o 18:14
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 24 podziękowań w 19 postach
    Mariusz Max Kolonko ma inne zdanie na ten temat
    On żyje w wolnym kraju i może mieć inne zdanie

Cofnij się w czasie kiedy to te same media były na usługach partii rządzącej.
    A tak dokładniej to kiedy były? Bo sobie nie przypominam. Jakieś przykłady?

Kto czyta GW we Francji lub USA albo Indiach?
    A kto czyta Timesa w Polsce? Natomiast wiadomości czy opinie w nim się ukazujące mają duży wpływ na inne media. Czy Ci się to podoba czy nie, GW (ew. Rzeczpospolita, ale w mniejszym stopniu) jest czymś podobnym w stosunku do Polski - informacje/opinie tego pisma mają wpływ na to co podają inne na temat naszego kraju. A teraz zadaj sobie pytanie dlaczego takiej pozycji nie ma np. któreś z czasopism "pokornych"? Mam przy tym nadzieję, że nie wyjaśnisz to jakimś światowym spiskiem lewactwa, masonerii czy ciemnej strony mocy.

Po drugie przestań kierować się tym co mówią obcy a bardziej się skoncentruj o tym co sądzą autochtoni.
    OK. Co prawda opinie "obcych" będą tu według mnie, wobec zacietrzewienia rodaków, bardziej miarodajne, ale możemy i spojrzeć jak na to patrzą tubylcy. Patrzę więc i widzę, że GW jest nadal najlepiej sprzedającą się gazetą codzienną. A Polityka i Newsweek tygodnikami.

Wrzuciłem cytat, w którym pisałeś, że Tusk nie zablokował Nord Streamu bo to było tylko w naszym interesie.
    I uważasz, że Tusk ma możliwość zablokowania czegokolwiek? Powie veto i już? Boże zmiłuj się!!! Tusk jest kimś w rodzaju koordynatora czy negocjatora mającego pomagać w rozwiązywaniu takich czy innych problemów/spraw. Organizować i koordynowac działania, ewentualnie sugerować rozwiązania które państwa UE byłyby w stanie przyjąc (na podstawie prowadzonych rozmów itd.). Ale to nie jest władca absolutny!!!

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    Bodajże tylko jedno okazało się nieprawdą(kiedy ktoś ich wkręcił i napisał gdzieś, że był świadkiem takiego zdarzenia po czym przyznał, że wszystko zmyślił, żeby wkręcić GW i się mu udało, bo GW bezmyślnie to powieliła, no i było wielkie hurr durr na prawicy)reszta już nie, zresztą nawet ostatnio RPO mówił, że w 2016r porównaniu z 2015r takich napaści było 3x więcej, a od tragedii w Ełku w całej Polsce zdemolowano już kilka barów z kebabem(w tym jeden prowadzony przez hindusów) a jednym Pakistańczykowi powybijano zęby.
    To, że ktoś ich wkręcił to też. Sami też chyba raz wysmarowali podobne kłamstwo.
    A bydło zawsze znajdzie jakiś pretekst do burdy.

Ogólnie to jakoś na początku rządów PiSu w TVP Info była jakaś dyskusja i na początku niej wielce oburzony człowiek z Wyborczej wyszedł ze studia bo ich nie zapraszają

I uważasz, że Tusk ma możliwość zablokowania czegokolwiek? Powie veto i już? Boże zmiłuj się!!! Tusk jest kimś w rodzaju koordynatora czy negocjatora mającego pomagać w rozwiązywaniu takich czy innych problemów/spraw. Organizować i koordynowac działania, ewentualnie sugerować rozwiązania które państwa UE byłyby w stanie przyjąc (na podstawie prowadzonych rozmów itd.). Ale to nie jest władca absolutny!!!
    Ty odleciałeś totalnie? W ogóle czaisz o czym ja mówię? O możliwościach Tuska mówiłem w tonie kpiarskim - bo ani on nic nie mógł, ani rząd PO bo mieli zerowy wpływ. Zresztą i tak w większości robili to co kazała Merkel. Ale wracając do mojego domniemanego kłamstwa. W Twoim zdaniu, które przytoczyłem było, że Tusk nic nie zrobił w sprawie Nord Stream nie dlatego, że nie mógł tylko dlatego, że blokowanie byłoby tylko w interesie naszym.

Stary nick:kujon333

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez Napoleon7 Zobacz posta
    On żyje w wolnym kraju i może mieć inne zdanie
    Według Ciebie Polska nie jest wolnym krajem?

A tak dokładniej to kiedy były? Bo sobie nie przypominam. Jakieś przykłady?
    Aż takie masz problemy z pamięcią że nie sięgasz do ostatnich wyborów parlamentarnych oraz prezydenckich?

Porównaj czas antenowy PO i PiS oraz stosunek antenowy Komorowski vs Duda bo o pozostałych ugrupowaniach/kandydatach lepiej już nie mówić.Wniosek po zapoznaniu się z powyższymi danymi jest zatem bardziej aniżeli oczywisty.

http://datablog.pl/ktory-kandydat-na...tepowal-w-tvp/
    http://telewizjarepublika.pl/byly-pr...uty,19837.html
    etc,etc,...

A kto czyta Timesa w Polsce?
    Na przykład moja skromna osoba chociaż bardziej wolę Daily Mail lub Daily Telegraph.Po drugie porównywanie Times do GW to jak BBC do TVP.Marka światowa do breji o krajowym zasięgu.

Natomiast wiadomości czy opinie w nim się ukazujące mają duży wpływ na inne media.
    Gdyż artykuły się w nim ukazujące stoją na wysokim poziomie i nie mają zbyt wiele wspólnego z agitatorskim stylem którym jest przesiąknięty michnikowski szmatławiec.Dlatego Times ma taką a nie inna pozycję na rynku wydawniczym bez pomocy obowiązkowej prenumeraty w urzędach (co już jest na nieszczęście dla Adasia historią).

Czy Ci się to podoba czy nie, GW (ew. Rzeczpospolita, ale w mniejszym stopniu) jest czymś podobnym w stosunku do Polski - informacje/opinie tego pisma mają wpływ na to co podają inne na temat naszego kraju.
    I dlatego sprzedaż wciąż ma tendencję spadkową ale z chęcią się zapoznam z zachodnimi wydawnictwami które powołują się na michinkowskie androny.

A teraz zadaj sobie pytanie dlaczego takiej pozycji nie ma np. któreś z czasopism "pokornych"? Mam przy tym nadzieję, że nie wyjaśnisz to jakimś światowym spiskiem lewactwa, masonerii czy ciemnej strony mocy.
    A jest takowe które ma problemy chociaż zbliżone do GW?Spisek tutaj nie potrzebny bo to raczej Ty wszędzie i za wszystko co niekorzystne dla PO takowy dostrzegasz.Od kryzysu ekonomicznego po wyborców którzy wybrali nie tak jak powinni a to wszak już jest podejrzane

OK. Co prawda opinie "obcych" będą tu według mnie, wobec zacietrzewienia rodaków, bardziej miarodajne, ale możemy i spojrzeć jak na to patrzą tubylcy. Patrzę więc i widzę, że GW jest nadal najlepiej sprzedającą się gazetą codzienną. A Polityka i Newsweek tygodnikami.
    To jest właśnie ta murzyńskość o której wspominał minister od pizzy bo tylko zachodnie opinie są najbardziej wartościowe.Masz jakiś kompleks wyższości wobec rodaków że olewasz ich opinie oraz gusta które faktycznie pokazują prawdziwe miejsce GW i TVN a nie Twoje partyjne fantazje?

Jeden lekarz jest w moim mieście. Mamy też kebabiarnię prowadzoną przez Turków. I spore centrum handlowe prowadzone przez Chińczyków (ale to Daleki Wschód). Tudzież grupę gości z Bangaladeszu (a może Indii? lub Pakistanu?) pracujących w największym zakładzie przemysłowym. Nie znam zaś nikogo podobnego na zasiłku (poza Romami, którzy są miejscowi lub z Rumunii, choć szczerze mówiąc nie mam pewności że są oni zarejestrowani w UP).
    Co więcej, ów lekarz jest chrześcijaninem, w kościele widzę też tych gości z Bangladeszu (czy skąd tam są) i paru Chińczyków. Stąd mniemam, że jakoś się asymilują. Turcy są muzułmanami, ale wtapiają się w otoczenie.
    Czy ów lekarz przybył wraz z tysiącami innych "uchodzców"?Podobnie rzecz ma się do Turków,Chińczyków oraz obywateli Bangladeszu?Człowieku piszesz totalne bzdury zestawiając ze sobą dwa kompletnie różne rodzaje migracji!Pierwsza zarobkowa ma całkowicie pozytywny skutek dla danego kraju i społeczeństwa w przeciwieństwie do migracji "azylantów" (owszem tacy również się faktycznie znajdą) która jest kompletnie destrukcyjna dla otoczenia.
    Wciąż czekam kiedy raczysz odpowiedzieć jakież to państwa UE przyjęły imigrantów do siebie a może lepiej które rządy i czy odbyło się to przy aprobacie danych społeczeństw?

Cytat Zamieszczone przez PaskudnyPludrak Zobacz posta

Jak za rządów poprzedniej ekipy jej przeciwnicy(zarówno dziennikarze jak i politycy) też nawoływali do majdanu,wyjścia na ulicę......... to Cię (i wielu innych tutaj) tak nie drażniło ?
    Spoiler: 

O Korwinie, który coś tam ględził, że ma kolegów wysokich rangą wojskowych z którymi przeprowadzi zamach stanu, to szkoda nawet gadać
    A tutaj "zdrajca,zaprzaniec,Targowiczanin....." Ziemkiewicz "szkalujący" Polskę w PE, HAŃBA !!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=H113...ature=youtu.be
    Żem wielce ciekaw gdzie i kiedy wyrażałem swoją aprobatę dla rozwiązań siłowych w konfrontacji pomiędzy poszczególnymi ugrupowaniami politycznymi pod obojętnie jakim pretekstem?

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Żem wielce ciekaw gdzie i kiedy wyrażałem swoją aprobatę dla rozwiązań siłowych w konfrontacji pomiędzy poszczególnymi ugrupowaniami politycznymi pod obojętnie jakim pretekstem?
    Nic takiego nie sugerowałem, spytałem jedynie dlaczego nie drażniło Cię to tak(przynajmniej nie pamiętam) kiedy różni proPIS'wscy,prawicowi... dziennikarze,publicyści i politycy za rządów PO-PSL też mówili/pisali o majdanie,wychodzeniu na ulice.. i też skarżyli się w parlamencie europejskim.
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    @Pludraku obydwaj dobrze sobie zdajemy sprawę że media wszędzie są upolitycznione i nic tego stanu rzeczy nie zmieni.Obiektywizm czwartej władzy to mrzonka w którą wierzą jedynie idealiści.Kto jest u koryta ten chwyta je za gardło i robi z nich użytek dla swoich celów.Można jedynie się spierać gdzie są granice dobrego smaku we wzajemnym szkalowaniu i opluwaniu się.Jedni się krzywili na okładki Newsweeka a ktoś inny kręcił nosem na czołówki wSieci itp.
    Jak dla mnie to tylko świadczy o niskim poziomie naszych rodzimych dziennikarzy którym zwyczajnie brakuje odwagi żeby pisać rzetelne artykuły przedstawiające koalicję/opozycję bez zbędnego wazeliniarstwa.Zamiast tego wolą rolę błaznów oraz agitatorów.
    Co do nawoływania przez polityków (obojętnie jakich) do ulicznych rozruchów mających na celu obalenie władzy w celu przejęcia władzy zawsze mam ten luksus pewności oraz wiarę w nasze społeczeństwo że jest (jeszcze) zbyt rozsądne aby uwierzyć takim wichrzycielom i mąciwodom.Gdyż jest zasadnicza różnica pomiędzy ulicznym protestem skierowanym przeciwko prawdziwej (a nie domniemanej) dyktaturze a próbą siłowego przejęcia władzy wybranej w pełni demokratycznych wyborach o czym KOD i "obrońcy demokracji" z sali parlamentarnej kompletnie zapomnieli.
    Chociaż z drugiej strony ich protest jest wypadkową całkowitej indolencji oraz braku werwy twórczej dzięki którym sami i na własne życzenie stali się pośmiewiskiem.Dodatkowym problemem jest fakt iż nie mają niczego do zaoferowania dla potencjalnego wyborcy który za trzy lata wybierze się do lokalu wyborczego.

Reasumując:

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Tymczasem w 3 sile opozycyjnej w kraju, dzieje się...
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Cytat Zamieszczone przez szwejk Zobacz posta
    Tymczasem w 3 sile opozycyjnej w kraju, dzieje się...
    Dajecie tak wiarę Onetowi ? jak to tak przecież to niemiecka antypolska szczujnia ze stajni Axel Springer jak to mówi Maxio
    A tak poważnie, to jak dla mnie już po Kijowskim, totalna kompromitacja.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Zły jestem na Petru i Kijowskiego... Nie popieram ich działań, ani ich partii ale wkurza mnie, że przez nich dostaną właściwie wszyscy przeciwnicy PiSu. BTW, czy nasi politycy muszą się zachowywać jak jakieś jełopy? Osobiście mam w pompie z kim taki Petru jeździ na wakacje ale rozumiem marketingowy strzał w stopę. On chyba tego nie rozumie i myślał że to się nie wyda.

Cóż z taką opozycją to PiS będzie sobie rujnował gospodarkę dalej. W końcu 500+ z nikąd się nie weźmie.

10. Następujących 3 użytkowników podziękowało Volomir za ten post:

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 24 podziękowań w 19 postach
    Według Ciebie Polska nie jest wolnym krajem?
    Już nie. Jesteśmy państwem autorytarnym. Sugeruję zadać sobie samemu pytanie czy w Polsce jest jakaś siła będąca w stanie kontrolować władzę? A w zasadzie Jarosława Kaczyńskiego, gdyż i prezydent i premier to marionetki. Jeżeli stwierdzisz ,że taka siła jest, to nie zapomnij mnie o tym poinformować, bo ja takowej nie widzę.
    Jeżeli jednak zgodzisz się, że nie ma takiej siły w Polsce, która jest w stanie kontrolować Kaczyńskiego (czy jak kto woli rząd PiS), to potwierdzisz to co napisałem. Gdyż nawet jeżeli w kraju działa opozycja, mogą się odbywać manifestacje itd., to dzieje się tak tylko dlatego że władza na to pozwala. Bo gdyby nie pozwoliła, to by tego nie było. A kraj, w którym sfera wolności istnieje tylko z łaski rządzących wolnym krajem nie jest.
    Kiedyś w Prusach, za panowania Fryderyka Wielkiego doszło do niespotykanej sytuacji, że monarcha został pozwany do sądu przez jakiegoś kowala (czy młynarza, nie pamiętam) i sprawę przegrał. Zrobił się koło tego wielki szum tym bardziej, że Fryderyk nagrodził owego bezstronnego sędziego za to, że kierował się tylko prawem. Wszyscy byli zachwyceni. Tylko nikomu do głowy nie przyszło, że działo się tak tylko dlatego, że Fryderyk Wielki miał takie widzi-mi-się. Bo gdyby nie miał, to wszystko zakończyłoby się inaczej. Żadnemu politologowi zaś ani historykowi do głowy nigdy nie przyszło, by z racji tego incydentu nie klasyfikować ustroju pruskiego inaczej niż jako monarchii absolutnej - czyli jako autokracji.

Co do czasu antenowego - zapominasz, że rządzący w naturalny sposób będą go zawsze mieli więcej (licząc tak jak liczono). Gdyż to oni najczęściej występują przy jakichkolwiek oficjalnych wystąpieniach, bieżących komunikatach itd. z kampanią wyborczą nie mających nic wspólnego.

...dobrze sobie zdajemy sprawę że media wszędzie są upolitycznione i nic tego stanu rzeczy nie zmieni
    Ktoś tu myli upolitycznienie i związana z tym stronniczość przekazu z linią polityczną pisma. Fakt posiadania takiej czy innej linii politycznej nie kłóci się z rzetelnym dziennikarstwem. Ktoś tu czego NIE ROZUMIE.

Co do nawoływania przez polityków (obojętnie jakich) do ulicznych rozruchów mających na celu obalenie władzy w celu przejęcia władzy zawsze mam ten luksus pewności oraz wiarę w nasze społeczeństwo że jest (jeszcze) zbyt rozsądne aby uwierzyć takim wichrzycielom i mąciwodom.
    A kto nawołuje?

Zły jestem na Petru i Kijowskiego...
    Między bogiem a prawdą, to to z kim Petru kręci na boku i czy w ogóle z kimś kręci to jest to jego prywatna sprawa. Natomiast dużą niezręcznością było to, że kręci w trakcie protestu.
    Co do Kijowskiego, to znów - nie ma żadnych dowodów że facet popełnił jakieś przestępstwo. Nie ma więc afery. Ale niezręczność popełnił grubą.
    W jednym i drugim przypadku widać coś co bym nazwał "brakiem wyrobienia politycznego" i na swój sposób naiwnością. Oberwie rzeczywiście cała opozycja, ale to tylko pokazuje pewien paradoks związany z zupełnie innym charakterem zaplecza wyborczego opozycji i PiS-u. PiS bowiem może wszystko. Może być bezczelny, może otwarcie łamać konstytucję jednocześnie temu zaprzeczając, może oskarżać przeciwników o popieranie dawnych komunistów mając w swych szeregach takowych (i to o mało chlubnej przeszłości), może mieć niejasne powiązania finansowe z różnymi instytucjami i jawnie zapewniać im parasol ochronny, może mianować na różne stanowiska osoby ewidentnie niekompetentne nie przejmując się żadną krytyką itd. Generalnie może wszystko i nikt ze zwolenników PiS nic nie powie a nawet będzie bronił swej partii do upadłego nawet wtedy, gdyby wszystko wskazywało na winę PiS. W przypadku opozycji najmniejsze potknięcie czy niezręczność odbije się szerokim echem i będzie miało wpływ na notowania.

Cóż z taką opozycją to PiS będzie sobie rujnował gospodarkę dalej.
    A z inną by nie rujnował? Tu problem nie leży w jakiejś jakości tylko w ilości. PiS ma większość. Jak będzie chciał (a chce) to nawet do dyskusji nie dopuści. I wszystko przegłosuje. Jak nie na sali głównej to w sejmowej ubikacji jak będzie trzeba.
    To też jest ciekawe zjawisko. Wszyscy mają do opozycji pretensje, że nic nie robi. Ale po pierwsze, ktoś jednak PiS wybrał. Może i prawda, że całkowitą większość uzyskał w pewnym sensie przypadkowo, ale jednak uzyskał. Duda wygrał już "nieprzypadkowo" a kilku znanych celebrytów już się publicznie przyznało, że na niego glosowało i teraz żałują. Więc w pierwszej kolejności powiedzmy sobie, żeśmy tego chcieli. W drugiej zaś, co niby ma opozycja robić by zatrzymać PiS? Szczególnie, jeżeli nawet do głosu za bardzo nie jest dopuszczana. A jak się nawet uda wygrać jakieś głosowanie (bo których z posłów PiS nieopatrznie sobie wyszedł na papierosa czy do ubikacji) to sobie pan marszałek czy przewodniczący komisji natychmiast zarządzi drugie pod pretekstem przeliczenia głosów? Więc byłbym ciekaw propozycji.

Strona 585 z 636 PierwszyPierwszy ... 85485535575583584585586587595635 ... OstatniOstatni