Strona 49 z 61 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 608

Wątek: Divide and Conquer - Wersja 2.2 wydana!

Podstoli Awatar GRUHA
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    15
    Otrzymał 6 podziękowań w 6 postach
    ten patch był ratujacy dla mnie z wyjatkowej sytuacji.
    co do Ciebie to wlacz sobie toggle_fow i zobacz na czym Ci sie crashuje

Edit.

Czy tylko mnie irytuje ten spam jednostek wroga? rhun majac podobna ilosc miast do mnie, prowadzac wojne z 4 frakcjami, ciagle spamuje jednostakmi, odechciewa mi sie grac jak co ture robie 2-3 bitwy i to nie jest przesadzone. ledwie moje zrobic poltorej flagi i zaraz jest podniszczona manewruje czekajac na wsparcie i znow to samo bo ida od niego 2 flagi a pozniej po kilka mniejszych, szalone

oraz głupota AI w bitwach, jakies 90% idze zawsze na wzgorze i biega po nim, rozumiem przewaga wysokosci. no ale jak jest 2 odzialy na 2 czy sytuacja ktora wgl nie zmieni to czyjest czy nie ma wzgorza robi sie top irytujace, szczegolnie gdy i tak pozwala nam takze na nie wejscz innej strony czekajac ....

co do czekania, czesto w bitwie czy oblezeniu wiosek armie po prostu stoja i czekaja az zuzyje cala amunicje i kazde wejscie obstawie jednostkami... zero reakcji na to ze umiera
    Ostatnio edytowane przez GRUHA ; 18-01-2017 o 21:36
    - Jesteś.. - Tak szaleńcem -Więc.. -Nie, nie zabije cie, tylko bede się tobą bawił jak dziecko zabawką odrywając każdą cześć i czerpał z tego wielką przyjemność

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius
    Arnaud Amaury

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez GRUHA Zobacz posta
    ten patch był ratujacy dla mnie z wyjatkowej sytuacji.
    co do Ciebie to wlacz sobie toggle_fow i zobacz na czym Ci sie crashuje
    niestety nie dowiedziałem się - w sensie podczas przewijania tury najeżdża na barad dur i wtedy crashuje...

Podstoli Awatar GRUHA
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    15
    próbowałeś robić inne ruchy? mi kiedyś to pomagało.
    nie ma tam żadnych jednostek wokół, które by coś robiły ?
    - Jesteś.. - Tak szaleńcem -Więc.. -Nie, nie zabije cie, tylko bede się tobą bawił jak dziecko zabawką odrywając każdą cześć i czerpał z tego wielką przyjemność

Arnaud Amaury

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Cytat Zamieszczone przez GRUHA Zobacz posta
    próbowałeś robić inne ruchy? mi kiedyś to pomagało.
    nie ma tam żadnych jednostek wokół, które by coś robiły ?
    nic z tego. stan gry wczytuję z autosave'a, więc za dużo możliwości zrobienia ,,innych ruchów" to nie mam zbytnio. a wokół barad dur ani żywej duszy.

Podstoli Awatar GRUHA
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    15
    cofnij się do poprzedniego save, i rozegraj trochę inaczej. innego wyjścia nie widzę ;/ i zapisuje sobie co kilka tur właśnie w razie takich wypadków

Arnaud Amaury

Chłop Awatar stachomacho
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 3 podziękowań w 2 postach
    @copperek Spróbuj może wykasować plik map.rwm z folderu data/world/maps moda. Araven kiedyś pisał, że czasami pomaga.

@GRUHA A jaką frakcją grasz? Bo jeżeli twoje jednostki w statystykach są zbliżone do tych z Rhun, no to rzeczywiście może się odechciewać. Ja do tej pory grałem tylko Dunedainami (niedawno zacząłem sobie nową kampanię krasnoludami Khazad-dum). Spam armiami orków był wybitnie irytujący, ale z drugiej strony, patrząc na różnicę w jakości podstawowych jednostek, zrozumiały. AI czasami rzeczywiście głupieje - tak jak mówisz, kompletnie nie radzi sobie z obroną wiosek, czasami zdarzało się też, że i w zwykłej bitwie robił jakieś dziwne manewry i kiedy moi łucznicy dziesiątkowali oddziały wroga, ten jakoś wcale nie kwapił się do ataku. Ale co by nie było, bywało i tak, że zdarzało mu się robić naprawdę interesujące ruchy (zwłaszcza atakowanie z flanki jazdą, częste ponawianie szarży czy w czasie walki tratowanie pierwszej linii trollami i atakowanie łuczników w drugiej linii). Niestety, z tego co kojarzę to kwestia AI to taka pięta achillesowa Medka 2. Na tyle na ile się da niektórzy moderzy starają się je ulepszać, ale ze względu na samą, nazwijmy to architekturę gry, możliwości są strasznie ograniczone...

Podstoli Awatar GRUHA
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    15
    Lorien, tak różnica jest potężna w jakości jednostek,jednakowoż ja gdy zrobię armię pełną ew w drodze mam pół lub ćwierć flagi by już mieć na uzupełnienia, to dobrze nawet ich nie zastąpię bo zaraz ponownie jest pełna flaga wroga a za nią następna, wiec się cofam tracę miasto, dostaje posiłki idę o dwa miasta i znów się cofam bo historia ponownie się powtarza , nie dobrze mi się już robi jak widzę te mikro bitwy gdzie wróg tylko ucieka na wzgórze ... A on walczy jeszcze z 4-5 innymi frakcjami XD coś tu serio jest nie tak. szczególnie, że handel to tylko wewnętrzny, skąd on ma kasę i ten spawn jednostek. To już wykracza poza kosmos

Dzień w dzień podchodzę do tej kampanii by ją wreszcie przejść ;/ dawno nie miałem takiej irytacji

EDIT

Co tu się właśnie stało ? Sytuacja sprzed chwili, oni zaatakowali mojego generała, ciała pokazują ich ruch xd

http://imgur.com/a/Iv0Zr
    Ostatnio edytowane przez GRUHA ; 19-01-2017 o 21:04

Arnaud Amaury

Chłop Awatar stachomacho
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 3 podziękowań w 2 postach
    Ja pograłem trochę tymi krasnoludami ale strasznie ciężko mi się gra. Kompletny brak jazdy (co boli mnie tym bardziej, że uwielbiam wykorzystywać ciężką jazdę do miażdżącej szarży lub żeby wymanewrować przeciwnika), brak dobrych łuczników... Może i piechota jest wyjątkowo silna, ale za to równie powolna, co strasznie utrudnia manewrowanie czy szybkie reagowanie.

Póki co dałem sobie spokój i wróciłem do swojej niedokończonej kampanii Dunedainami. Krótko podsumowując stan rozgrywki - Angmar dawno zniszczony, Góry Mgliste jedna twierdza, Dunland ostatnie miasto (wkrótce zajęte przez moje oddziały). A teraz w sumie to śmieszna rzecz się stała. Kompletnie niespodziewanie Sauron zwołał inwazję na zajęty przeze mnie Goblin-town. Niewielki garnizon tam stacjonuje a doprowadzenie jakiś posiłków na pewno zajęło by mi znacznie dłużej niż przybycie oddziałów wroga. Nawet jeżeli udałoby mi się obronić lokację, to naprawdę nie chciało mi się prowadzić heroicznej obrony mało istotnego dla mnie miasta (wartościowe wyłącznie ze względu na wysokie przychody) przez kolejne wiele tur. Tak więc postanowiłem zrobić wrogów w konia i sprzedałem miasto krasnoludom z Khazad-dum w zamian za sojusz, dostęp wojsk i 50 000 (pewnie i dałoby radę wycisnąć więcej, ale tyle mnie w zupełności zadowalało). A ponieważ Mordor nie był z nimi w stanie wojny, Sauron musiał odwołać inwazję, haha. Poza tym uzyskałem i wzmocniłem wartościowych sojuszników, bo z tego miasta krasnoludy mogą szkolić swoje specjalne oddziały, a są bardzo agresywni w swoich poczynaniach (w porównaniu np. do Imladris albo Lothlorien...).

Podstoli Awatar GRUHA
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    15
    Ja grałem teraz Khandem, 50 tura i stweirdzilem ze zaczne sie ruszac, po trwajacej tyle tur rozbudowie. a tu minas tirith padło, helmowy jar takze xd inwazja na lorien, lesne elfy deorwinion krasnoludy w resztkach, masakra jakas xd co ja mam tam robic ~~

Arnaud Amaury

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    6
    siemka podesli mi ktos plik z usnietym garnizon skryptem w DaC prosze bardzo!!! ps.nie mówcie mi jak usunac bo itak nie umiem dlatego was o to prosze POZDRO!!

Strona 49 z 61 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni