Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 166

Wątek: Hearts of Iron IV

Pampa
    Gość
    Ilość dywizji dla mnie też porażająca. Skoro Niemcami żeby fabryki mi wyrobiły miałem w szczytowym okresie ich koło 150-160, a i tak były braki w zaopatrzeniu. Z tymi siłami udało się podbić cały świat.

Stolnik Awatar Idill`a (MZ)
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Otrzymał 81 podziękowań w 58 postach
    Armia składająca się ze 118 dywizji, to w zdecydowanej większości Konne Wojska Milicyjne służące trzymaniu za mordę lokalnych partyzantów. Każda z tych dywizji to pojedyncza brygada kawalerii. Utrzymuję politykę maksymalnej eksploatacji okupowanych terytoriów. Dzięki funkcjonującej na zapleczu żandarmerii, nie mam jakichkolwiek problemów z ruchami oporu. Część dywizji to regularne wojsko stanowiące obronę prowincji nadmorskich, zagrożonych desantem.
    Jako państwo komunistyczne prowadzę wojnę z aliantami od `38 roku. Mam za sobą niezwykle wymagającą kampanie w Jugosławii i Grecji, gdzie alianci skoncentrowali wielkie siły, w celu powstrzymania mojej ekspansji.
    Spoiler: 
    Wcześniej wypowiedziałem wojnę Czechom. Nie mając przewagi strategicznej, chciałem uprzedzić za wszelką cenę Niemcy - co się nie udało - Sudety przypadły Hitlerowi. Druga wojna światowa wybuchła w 1940, po uznaniu przeze mnie roszczeń do Gdańska.
    Do Kominternu dołączyłem tylko z powodów politycznych, jak słusznie zauważyłeś wisiała nade mną groźba konfliktu z wszystkimi frakcjami. Komintern nie jest wplątany w jakąkolwiek wojnę.
    Kampania jest nieukończona, jak wszystkie zaprezentowane na screenach.

Spoiler: 
    Ostatnio edytowane przez Idill`a (MZ) ; 13-01-2017 o 15:56

Pampa
    Gość
    A czyli to po prostu kwestia doboru strategii, ja stawiałem na szybkie zwycięstwa z jak najmniejszą liczbą przeciwników.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Chciałbym poruszyć bardzo ważną kwestię z naszego punktu widzenia. W dodatku The Great War traktującym o IWŚ nie ma Polski, co oczywiste. Można byłoby natomiast zagrać np. Rosją i wchodząc w zakładkę (z głowy) "zarządzanie poddanymi" wyzwolić Polskę zaznaczając jednocześnie "graj jako". Problem w tym, że nie ma Polski! Jest Litwa, Łotwa, Finlandia i wszystkie okupowane wtedy przez nich państwa, a nie ma Polski. To samo jest u naszych pozostałych zaborców. Mógłby ktoś potwierdzić, że też tak ma?

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Otrzymał 35 podziękowań w 30 postach
    Cytat Zamieszczone przez zal4 Zobacz posta
    Chciałbym poruszyć bardzo ważną kwestię z naszego punktu widzenia. W dodatku The Great War traktującym o IWŚ nie ma Polski, co oczywiste. Można byłoby natomiast zagrać np. Rosją i wchodząc w zakładkę (z głowy) "zarządzanie poddanymi" wyzwolić Polskę zaznaczając jednocześnie "graj jako". Problem w tym, że nie ma Polski! Jest Litwa, Łotwa, Finlandia i wszystkie okupowane wtedy przez nich państwa, a nie ma Polski. To samo jest u naszych pozostałych zaborców. Mógłby ktoś potwierdzić, że też tak ma?
    Brak Polski jest historycznie poprawny, jakby coś miało być to Kraj Nadwiślański.

Sent from my SM-T815 using Tapatalk
    Stary nick: Drakensang

Pan Koala Awatar Shay Ruan
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Otrzymał 126 podziękowań w 91 postach
    Koledze zal4 chodziło raczej o to, że nie można wyzwolić Polski Drakenie.

"Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami, nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

Pampa
    Gość
    To też słusznie. Primo Rosjanie bardzo szybko tracili ziemie w dawnym Królestwie, dwa wcale nie byli chętni obiecywal nam niepodległości. No i trzy, już prędzej Prusy albo Austria powinny miec taka możliwość. I najważniejsza rzecz - to tylko mod.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda aktualnie sprawa z ai w tej grze? Grałem zaraz po wydaniu gry no i ai było trochę słabowite. Jest aktualnie lepiej w tej materii?

"Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami, nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

Pampa
    Gość
    Zalezy o co pytasz?

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    O pasywność komputera i niewykorzystywanie okazji do ataku Pamiętam, że jak grałem zaraz po premierze to strasznie mnie to denerwowało.

Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni