Może zmień typ zabezpieczeń w routerze? Popróbuj różnych WEP, WPA czy jak to tam się nazywa
Może zmień typ zabezpieczeń w routerze? Popróbuj różnych WEP, WPA czy jak to tam się nazywa
Stary nick:kujon333
Nie wiem jak ale samo się unormowało po świętach.
Magia świąt![]()
Na jednym z laptopów mam notoryczne problemy z baterią.
1. Ok. rok temu system (wtedy Windows 8) nie odczytywał mi akumulatora. Dlatego używałem tylko zasilacza. Po najechaniu kursorem na ikonkę ładowania wyświetlał się komunikat, że akumulator jest nieoryginalny. Oczywiście jest to sprzęt kupiony w sklepie. Udałem się wtedy do Euro RTV/AGD z reklamacją. Po 2-3 tygodniach oddali mi komputer. Usterkę naprawili poprzez formata kasując wszelkie dane.
2. Ta sama usterka pojawiła się po czasie nie działa bateria, używam zasilacza. Jednak po paru dniach zainstalowałem Windows 10 i było po problemie. Do czasu...
3. Niedawno problem się znów pojawił. Nie chcę im zanosić bo formata mogę zrobić sam, a wczoraj byłem u nich w salonie i spytałem czy jak przyniosę to spróbują naprawić bez kasowania moich danych. Usłyszałem, że nie. Będzie format wszystkiego. Dlatego wstrzymałem się i pomyślałem, że może po prostu przywrócę system o parę miesięcy wstecz do momentu kiedy akumulator działał po instalacji W10.
Jednak teraz po wejściu w okno okazuje się, że przycisk przywracania systemu jest całkiem wyłączony i nie mogę nic zrobić. Ktoś wyjaśni dlaczego? Czyżby te geniusze z serwisu mi w ustawieniach to zmeiniły? Miałem wcześniej ustawiony punkt. Musieli mi go skasować. Mogę obecnie dodać nowy punkt ale nei wstecz. Da się to zrobić wstecz skoro było to wyłaczone?
Oprócz tego mam jeszcze wątliwosci co do porpawnego działania karty graficznej. Nie mogę w ogóle poprawnie skalibrować kolorów. Ekran jest bardzo jaskrawy. Nawet gdy próbuję zmniejszyć nasycenie, kontrast, jasność do minimum to i tak kolory są zdecydowanie bardziej jaskrawe niż standardowe ustawienia w 2 innych komupterach. Zdjęcia są nienaturalnie jaskrawe, mają fatalny dobór kolorów.
Laptop marki Lenovo, kupiony w 2015 roku.
Chciałbym to skonfigurować wszystko samemu, żeby nie usunęli mi danych. Jednak jeśli nie bedzie wyboru to muszę im zanieść, bo gwarancja jest do końca stycznia.
KLA odnośnie pkt.3 to możesz wrócić tylko do tego punktu kiedy Ty lub system zapisał punkt przywracania.Być może serwisanci wcale go nie zlikwidowali a jeno przez przypadek wyłączyli tą opcję?Z tym problemem może coś tutaj Tobie pomoże:
http://soisk.pl/tworzenie-punktu-prz...mu-windows-10/
http://hackme.pl/articles.html?article_id=210
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Może bateria jest jakaś trefna? Może za bardzo się nagrzewa w czasie pracy i daje inne charakterystyki prądowe i komputer ją czyta jako nieoryginalną.
Na pewno jest jakaś trefna. 3 raz to samo. Jeśli im zawiozę to będę żądał wymiany. Jednak póki jest kilka dni zanim gwarancja się skończy chciałbym to jakoś rozwiązać samemu, zeby nie stracić danych, których nie mozna przenieść na inny nośnik (program ksiegowy). To nie jest tak, że ona raz działa raz nie. Bateria najpierw działała dłuższy czas później przestała i trwało to kilka tygodni aż do momentu naprawy w serwisie. Potem kilka miesięcy działała i znów przestała, do momentu instalacji W10 z W8, zatem musi być to jakaś wada systemowa. Nie padła na amen. Działa długi czas, pada aż do naprawy/reinstalki. Podejrzewam, że restart systemu to naprawi, ale jak jest na gwarancji to chcę przy okazji skorzystać z naprawy karty graficznej.
Niestety lista punktów jest pusta. Może nie oni sami to zrobili lecz przez pełny restart systemu usunęli punkty przywracania albo zrobił to update z 8 na 10.
Ostatnio edytowane przez KLAssurbanipal ; 25-01-2017 o 23:17
Po odberaniu komputera z serwisu okazuje się, że nie naprawili mia karty graficznej. Oprócz tego okazało się, że przywrócili mi Windows z 10 do 8 (fabrycznej). Powiedziałem, że miałem 10. koleś mi powiedział, że w domu mogę ją przywrócić. Z tego co wyczytałem po powrocie to niby nie można z 8 wrócić na 10, a jedynie z 10 wrócić na 8/7 itp. Czy to prawda? Jeśli tak to idę tam z powrotem. Nie godziłem się na usunięcie 10. Jeśli wiecie jak przywrócić 10 będę wdzięczny.
Czy są na forum jacyś specjaliści od smartfonów? Zastanawiam się nad zmianą swojego obecnego ale opcji jest tyle,że naprawdę ciężko się na coś zdecydować.Chciałbym się zamknąć w okolicach 2 tysięcy więc za wszelkie komentarze w stylu - "kup najnowszego iphone'a" od razu podziękuję.
Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.
Słyszałem, że Nokie (czy tam Lumie albo Microsofty) całkiem dobrze się sprawują. Ceny całkiem przystępne chyba. Z egzotycznych to kolega chwali sobie Xiaomi.