Problem jest taki że na razie CA nie puszcza pary z ust. I wszystko staje się niewiadomą. Nie ma informacji o dalszych planach flc.
Co do wersji OWE.
To moje typy się nie zmieniły i poza bretką dostaniemy nowego LL wampirów (stawiam na Red Diuk) i Middenland (stary przyjaciel) bo obrazek naprawdę przypomina to miasto. Lub ewentualnie inne pod frakcja ludzi. Bo stawiam na to że CA będzie chciała dać każdej rasie 2 darmowe lokacje startowe.
Co do przyszłości to wszystko zależy od planów CA. Bo np. taki Kislev może czekać aż do 3 części (według starych informacji miała ona skopiąc się na chaosie).
Podobnie może wyglądać sprawa z Norską. Choć ona może być dana wcześniej by nie tworzyć tłoku przy (3 części).
Na razie wiadomo tylko że w drugiej części mają być elfy i jaszczurki. Ale kiedy by to miało być to nie wiadoma. Ja stawiam co najmniej pół roku do premiery i wierzyć mi się nie chce że nie planują dlc przez ten czas.
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Pewnych trudności w interpretacji dostarcza też informacja że OWE ma być finalną postacią młota1. Co zamyka raczej drogę dla dużych ras (typu Skaweni, Królowie grobowców), ale co z minorami czy mniejszymi ludzkimi np. Kislev. Czy Lord paki?