No i jest DLC z Bretonnią i są dorobione jednostki, czyż by się Lore nie liczyło?
Błogosławiony Trebusz ? Piechota z bronią dwuręczną ? Skoro Bretonia może dostać takie jednostki to CA ma spore pole do popisu jeśli chodzi o inne nację.
Ale to DLC pokazuje tylko że Kislev, i inne pomniejsze ludzkie "nacje" nie mają racji bytu w tym Młotku. Kislev ma dwoje Lordów w tym jeden gryzie ziemię. Nie wiem jakich ma bohaterów, jedną jednostkę magiczną i 5 jednostek z samego AB. Może zrobią z nich najemników dla Imperium ?
Po pierwsze FLC, nie DLC, bo będziesz mógł pobrać je za darmo. Sam dopisek "DLC" na logu tej zawartości jest jedynie dodany, by znaleźć się w tej "bibliotece DLC".
Po drugie - to zależy, jak rozumiesz pojęcie lore. Jeśli rozumiesz je jako ściśle połączone tylko z bitewniakiem to masz prawo się wkurzyć. Z drugiej strony jak dla mnie nie wygląda to tragicznie. Powiem nawet, że ten większy podział w tych jednostkach mi się podoba - przede wszystkim ze względu na możliwy balans.
Po trzecie - Kislev akurat może mieć śmiało i Borysa Ursę i Katarinę, bo jakby nie patrzeć to Warhammer TW zaczyna się mniej więcej w 2500 roku KI (interpretacja własna, skoro Karl zaczyna dopiero swe rządy).
Po czwarte - Kislev ma więcej niż te jednostki, co podałeś. Do tej listy dochodzą jednostki z RPG'a, Warmaster Armies i systemu Mordheim.
Po piąte - tu już do wszystkich - ciekawą sprawę odkryłem na FB.
Tak, już nawet miejsce w menu robią. W zakładce Grand Campaigns pewnie będzie do wyboru Stary Świat, Nowy Świat, a jak masz obie części to odblokuje ci się opcja Cały Świat. Będzie ładnie poukładane, tak jak lubię. Jeszcze tylko niech frakcje pogrupują w grupy kulturowe jak w Attyli i Rome II i modderzy będą mogli odblokować wszystkie frakcje, bo te ciągłe przełączanie się między różnymi modami żeby pograć Tileą lub Mosuillonem jest męczące.
![]()
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Po pierwsze i najważniejsze nie wkurzam się. FCL czy darmowe DLC to dla Mnie nie różnica, robią to za darmo chwali im się, w końcu koszt gry w Polsce jak kupujesz samą grę na steam bez przeceny i wszystkie możliwe DLC płatne wynosi prawie 500 zł więc nie mało. Jeśli armie Warhammera mają zyskać to niech śmiało dodają jednostki z RPG, Warmaster, Mordheim tylko do wszystkich![]()
Po drugie nie wiem jakie są kryteria brane pod uwagę jeśli chodzi o to skąd biorą oni jednostki. Warmaster zdaje sobie sprawę ale on doda raptem ze 3 jednostki, system Mordheim co doda? Oraz RPG ? Dla Kislev
Wiesz super że Bretonnia ma więcej jednostek, ale patrząc np. na armię Imperium jest ona na razie mocno związana z AB i wciąż nie pełna, a Bretonnia wygląd na pełną jeśli chodzi o jednostki. Nie wiem jak CA dobiera kryterium która rasa kiedy i co dostaje. Z tego co piszesz śmiało wynika że Imperium może dostać Legendarnego Lorda Kurt Helborg, kilku bohaterów wymienionych imiennie. Spokojnie przy wydaniu DLC o Beatmen mogli uzupełnić Imperium o jednostki związanie z Middenland, a Boris Todbringer zasługuje na coś więcej niż bycie lekko lepszym Generałem Imperium.
Po prostu dziwi Mnie jak mocno dopracowali same jednostki Bretonni(nie mam nic przeciw) a Beastmen wyglądają przy nich trochę słabo.
Wg mnie akurat dodawanie jednostek z RPG'a, Mordheimu i Warmaster zależy nie tylko od licencji na potencjalne produkty, ale również od wyczerpania materiału przez główny czynnik -> Podręczniki Armii.
Ot tresowani niedźwiedzie np. co do RPG'a to masz mnóstwo typów np. Atamanów, Lodowa Dama, Czekistów, Czarownica, Poganiacz, Lodowa Czarodziejka.Po drugie nie wiem jakie są kryteria brane pod uwagę jeśli chodzi o to skąd biorą oni jednostki. Warmaster zdaje sobie sprawę ale on doda raptem ze 3 jednostki, system Mordheim co doda? Oraz RPG ? Dla Kislev
Wiesz super że Bretonnia ma więcej jednostek, ale patrząc np. na armię Imperium jest ona na razie mocno związana z AB i wciąż nie pełna, a Bretonnia wygląd na pełną jeśli chodzi o jednostki. Nie wiem jak CA dobiera kryterium która rasa kiedy i co dostaje. Z tego co piszesz śmiało wynika że Imperium może dostać Legendarnego Lorda Kurt Helborg, kilku bohaterów wymienionych imiennie. Spokojnie przy wydaniu DLC o Beatmen mogli uzupełnić Imperium o jednostki związanie z Middenland, a Boris Todbringer zasługuje na coś więcej niż bycie lekko lepszym Generałem Imperium.
Pod tym względem masz rację, co do Imperium i Middenland.
Po prostu dziwi Mnie jak mocno dopracowali same jednostki Bretonni(nie mam nic przeciw) a Beastmen wyglądają przy nich trochę słabo.
Sęk w tym, że Zwierzoludzie nawet w bitewniaku zostali potraktowani nieco po macoszemu mimo, że ich bardzo lubię.
PS. https://www.twitch.tv/totalwarofficial Alberyk.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Tak ja mówiono na streamie, CA siadło z GW i stwierdzili że Bretonia ma za mało jednostek żeby ją wprowadzić do gry(zresztą dlatego ją wyrzucili z TableTopa) bo w zasadzie wszystko było już wprowadzone, więc wymyślili wspólnie nowe jednostki. Proste i dobre rozwiązanie.
PS FLC to też DLC a właściwie powinno się nazywać FDLC. :]
Boże uchowaj nas przed jednostkami tresowanych niedźwiedzi ruszających do boju niczym sfora psów...Już wolę pomysł z niedźwiedzią kawalerią z COW choć i on wieje absurdem. Jestem za rozszerzaniem rosterów ale w sensowny sposób,tak jak to zrobili przy Bretonni,właściwie nie pasują mi u niej tylko chłopi z trującymi strzałami. Co do Beastmenów to akurat są wybrakowani nawet względem niezbyt obszernego AB,choć jest spora szansa,że będą uzupełniani przy okazji kolejnych dodatków/części tak jak to zrobili przy okazji wydania WE.
Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.
Te trujące strzały też tak średnio mi pasują u nacji która ma hopla na punkcie honoru.
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
Dla Kislevu to wspaniała wiadomość. Możliwe nawet że dojdzie jakiś nowy legendarny lord w miejsce (teoretycznie martwego) cara Borysa. Skoro doszło do czegoś takiego to można mieć nadzieję, że kiedyś pojawią się unikalna Estalia, Norska, Albion i Araby i pewność, że dostaniemy Tileę z najemnikami i jakimś zmyślonym rodzimym mięchem armatnim.
O misiową kawalerię to ty się już nie martw - hype będzie, a każdy niezaznajomiony z lore Warhammera gracz CoWa ma straszne parcie na tą jednostkę - wątpię aby uszło to uwadze speców od marketingu z CA.
Wiesz, szlachetnie urodzeni kierują się honorem i czczą Panią Jeziora - wieśniacy z Bretonni nie muszą kierować się takimi błahostkami![]()
Trochę się rozpędziłeś,najpierw niech chociaż ogłoszą ten Kislev,potem będzie można ewentualnie myśleć o kolejnych ludzkich frakcjach. Chyba,że ludzi wydadzą w formie znanej z wcześniejszych tytułów czyli jedno dlc będzie zawierało kilka frakcji(w co szczerze wątpię).Dla Kislevu to wspaniała wiadomość. Możliwe nawet że dojdzie jakiś nowy legendarny lord w miejsce (teoretycznie martwego) cara Borysa. Skoro doszło do czegoś takiego to można mieć nadzieję, że kiedyś pojawią się unikalna Estalia, Norska, Albion i Araby i pewność, że dostaniemy Tileę z najemnikami i jakimś zmyślonym rodzimym mięchem armatnim.
Kawalerię jakoś zdzierżę,sforę luźno biegających niedźwiedzi z paroma poganiaczami już nieO misiową kawalerię to ty się już nie martw - hype będzie, a każdy niezaznajomiony z lore Warhammera gracz CoWa ma straszne parcie na tą jednostkę - wątpię aby uszło to uwadze speców od marketingu z CA.
Ale taki rycerz raczej nie pozwoliłby "chamowi" na tak niehonorowe praktykiWiesz, szlachetnie urodzeni kierują się honorem i czczą Panią Jeziora - wieśniacy z Bretonni nie muszą kierować się takimi błahostkami![]()
Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.