Strona 135 z 368 PierwszyPierwszy ... 3585125133134135136137145185235 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 341 do 1 350 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Zgadzam się, dlatego trzeba czekać na oficjalne info od CA. Jeśli dodadzą Demony to wtedy logiczne będzie że Wojownicy Chaosu zostaną rozszerzeni i dwójka będzie pełna i na pewno ciekawa.

Podstoli Awatar Krwawy_Baron
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Otrzymał 50 podziękowań w 43 postach
    Ja się obawiam, że niemożliwym jest dodatnie jednej nacji demonów Chaosu, patrząc z perspektywy lore. Jedni Wojownicy Chaosu? Okej, wszak Archaon Wszechwybraniec prowadzi mniej lub bardziej humanoidalnych wyznawców wszystkich czterech bóstw. Ale coś takiego nie przechodzi w przypadku demonów, wszak wątpię aby ramię w ramię walczyły twory Nurgla i Slaneesha oraz Khorna i Tzeencha. Wiem, że na stole to pewnie nie ma znaczenia, ale TW:Warhammer stara się w jakimś stopniu odwzorować geopolitykę tego uniwersum.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Krwawy_Baron Zobacz posta
    Ja się obawiam, że niemożliwym jest dodatnie jednej nacji demonów Chaosu, patrząc z perspektywy lore. Jedni Wojownicy Chaosu? Okej, wszak Archaon Wszechwybraniec prowadzi mniej lub bardziej humanoidalnych wyznawców wszystkich czterech bóstw. Ale coś takiego nie przechodzi w przypadku demonów, wszak wątpię aby ramię w ramię walczyły twory Nurgla i Slaneesha oraz Khorna i Tzeencha. Wiem, że na stole to pewnie nie ma znaczenia, ale TW:Warhammer stara się w jakimś stopniu odwzorować geopolitykę tego uniwersum.
    Nie zgodzę się z Tobą. Wszak walczą często ze sobą, aczkolwiek jeśli poczytasz sobie wszelkie wydarzenia z kalendarium Demonów to łatwo znajdziesz dużą ilość bitew, gdzie demony poszczególnych bogów Chaosu walczyli ramię w ramię przeciw innym rasom. Mimo wszystko mogą pojawić się jako horda, bo jakby mieli mieć ziemie, to musieliby dać jakąś osobną "planetę" (czyt. Królestwo Chaosu), gdzie masz podział na 4 frakcje Demonów.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

4. Użytkownicy którzy uznali post Arroyo za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Dzięki za ten komentarz, na pewno sprawdzę. Do mnie osobiście bardziej przemawia podział z Call of Warhammer - istnieje osobna nacja pod każde z bóstw. Wiem, że w sumie wszystkim bogom chaosu przyświeca ten sam cel, ale znając choćby zamiłowanie Tzeentcha do zdrady, słabo widzę długofalową współpracę minionów wszystkich mrocznych potęg. No ale to tylko moje zdanie, nie mam praw do marki aby to zmienić

Asuryan
    Gość
    Archaon to nie jedyny Wszechwybraniec. Pierwszym był Morkar - inwazja Chaosu za czasów Sigmara. Vangel, Kharduun, Asavar Kul (zdobywca Praag podczas inwazji Chaosu za czasów Magnusa Pobożnego) to także Wszechwybrańcy.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    To wiadomo, ale w okresie kampanii starsi Wszechwybrańcy są już martwi.

Szambelan Awatar Turek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    323
    Otrzymał 525 podziękowań w 321 postach
    Chcę tylko zwrócić uwagę, że w newsie od CD-ACTION pisze, że dwójka będzie zawierać 4 nowe rasy, tak samo jak 1.

("Kolejne dwie gry mają mieć nowe mapy świata, opisywane jako "przynajmniej tak samo spore, a może nawet większe niż w jedynce", oraz po cztery nowe frakcje (co może sugerować, że wykroczymy poza standardowe piętnaście ras)."
    Wysokie Elfy, Mroczne, Jaszczurki i... ?
    Coś się kończy, coś się zaczyna.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Demony/Skaveni. Przecież to jasne

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Obstawiam szczurki,po pierwsze walczą z jaszczurkami i co jakiś pojawiają się w starym świecie więc byłyby dodatkiem do obu kampanii. Po drugie praktycznie pod każdym newsem CA na fejsie odnośnie DLC były komentarze dopominające się o Skavenów,z rzadka TK,a o demonach nic osobiście nie widziałem. Myślę,że ten głos społeczności też może tu zaważyć,ale to CA więc dopóki nie dadzą oficjalnego info niczego nie można być pewnym.
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Cytat Zamieszczone przez Il Duce Zobacz posta
    Obstawiam szczurki,po pierwsze walczą z jaszczurkami i co jakiś pojawiają się w starym świecie więc byłyby dodatkiem do obu kampanii.
    Z tym, że Demony Chaosu też walczą z Jaszczuroludźmi i od początku istnienia Jaszczurów nienawidzą się ze wzajemnością - w Starym Świecie Demony też się pojawiają jako potężne wsparcie dla obiecującego czempiona jednego z Mrocznych Bogów.
    Po drugie praktycznie pod każdym newsem CA na fejsie odnośnie DLC były komentarze dopominające się o Skavenów,z rzadka TK,a o demonach nic osobiście nie widziałem.

Tutaj nie mam nic do powiedzenia, bo to czysta prawda - dużo bardziej ludzie domagali się dołączenia Skavenów do gry, więc zapewne na Demony czy Królów Grobowców przyjdzie nam jeszcze długo poczekać. Ale kto wie, może nam CA sprawi jeszcze jedną niespodziankę?
    Myślę,że ten głos społeczności też może tu zaważyć,ale to CA więc dopóki nie dadzą oficjalnego info niczego nie można być pewnym.

Dokładnie. Z drugiej strony sądzę, że może być dołączona do grywalnych jakaś mniej znana frakcja, ale znana akurat wszystkim tym trzem - może Norska? W końcu mieszkańcy tej krainy nieraz dali się we znaki Elfom i Jaszczurom (Wysokie Elfy mają z ich korsarzami na pieńku, Mroczne Elfy wykorzystują ich jako najemników, a Jaszczury mają czasem na pieńku z ich osadą w Lustrii - jeśli coś wykradną ważnego dla gospodarzy krainy). Na niekorzyść przemawia jedynie brak army booka dla Norski (co teoretycznie rekompensują podręcznikiem do RPG'a).

Strona 135 z 368 PierwszyPierwszy ... 3585125133134135136137145185235 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów