Strona 253 z 267 PierwszyPierwszy ... 153203243251252253254255263 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 521 do 2 530 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Czy CA czasem nie przesadza z tym co zrobili z Bretonni ? Ja rozumiem zamysł że najlepsza Kawaleria i tak dalej. Ale śmiesznym się wydaje by Bretonnia miała tak łatwy dostęp do czegoś na wzór War Altar jako zwykłą jednostkę a by Imperium coś takiego mogło mięć muszą brać Volkmara. Dzięki temu zabiegowi piechota Bretonni jest lepsza bo w przeliczeniu na koszty jej efektywność w walce wręcz jest skuteczniejsza niż Imperium jeśli mowa o piechocie.

To samo z kawalerią. Jak nie bardzo rozumiem, co ma na celu dawanie kawalerii Bretonni lepszy umiejętności a kawalerii Imperium gorszych ? Po co 3 jednostkom kawaleryjskim imperium te same umiejętności ? Skoro bonus przeciw dużym\monstra jest znacznie lepszy niż przeciw piechocie ? Wszyscy nadużywają Półgryfów w Imperium z Halabardami bo jako jedyni dostają to co średnia kawaleria z Bretonni...

Multi wygląda zabawnie na ten moment.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Zakładam, że i tak wydadzą patcha jeszcze, który to wyreguluje.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Tylko może zamiast nerfić Bretonnie należało by zmienić pewne rzeczy. Centigors kawaleria z AP w przypadku Bestman świetnie się sprawują z niszczeniu Kawalerii zarówno Imperium jak i Bretonni. Łącząc ze psami chosu z trucizną nie mają sobie równych. Balans Bretonni będzie trudny.

Problem Bretonni leży w tym że bez Relikwi Grala będą niszczenie przez takie jednostki które mają spory atak i AP bo ich piechota szybko ucieknie, a sama jazda nie wygra. Oglądałem kilka streamów i walki w Multi i tak się właśnie kończy. Z drugiej strony Bretonnia dobrze sobie radzi z Imperium Bo kawaleria ma lepsze umiejętności.

Zobaczymy ja CA to rozwiążę. Buff Beastman jest znaczący.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Nie do końca wiem czy to dobry temat, ale jest on najbardziej ogólny. Na humble mogę do dzisiaj kupić Młotka za 12$, zastanawiałem się też nad edycją Total War: Warhammer Old World Edition, ale jak dobrze rozumiem Bretonia jest darmowym DLC i jak kupię wersję podstawową to i tak będzie ona dla mnie dostępna? Nie chcę przepłacać bo i tak wydam jeszcze kupę kasy na dlc.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Jak kupujesz Old World Edition to masz tak czy siak tą samą grę, ale wszelkie FLC masz na płycie i nie musisz ich dodatkowo pobierać. Z kolei zwykła edycja na Hundle Bundle to podstawka + patche. Potem wchodzisz w DLC i stamtąd pobierasz darmowe dodatki do gry. Bretonnia jest FLC, więc nie trzeba go kupować.
    Jeśli masz dobry internet, który szybko pobierze tę grę to zdecydowanie polecam wersję z Hundle Bundle.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

6. Użytkownicy którzy uznali post Arroyo za przydatny:

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 11 podziękowań w 7 postach
    Cytat Zamieszczone przez Iras_Argor Zobacz posta
    Nie do końca wiem czy to dobry temat, ale jest on najbardziej ogólny. Na humble mogę do dzisiaj kupić Młotka za 12$, zastanawiałem się też nad edycją Total War: Warhammer Old World Edition, ale jak dobrze rozumiem Bretonia jest darmowym DLC i jak kupię wersję podstawową to i tak będzie ona dla mnie dostępna? Nie chcę przepłacać bo i tak wydam jeszcze kupę kasy na dlc.
    Spokojnie możesz kupić. Darmowe DLC (FLC) Bretonia, Issabela (Vlad był z patchu za darmo ) Wurrzag, Czarodzieje dla imperium oraz Grombrindal są darmowe.

Edit: Widzę Arroyo mnie ubiegł.

8. Użytkownicy którzy uznali post Neton za przydatny:

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Jak kupujesz Old World Edition to masz tak czy siak tą samą grę, ale wszelkie FLC masz na płycie i nie musisz ich dodatkowo pobierać. Z kolei zwykła edycja na Hundle Bundle to podstawka + patche. Potem wchodzisz w DLC i stamtąd pobierasz darmowe dodatki do gry. Bretonnia jest FLC, więc nie trzeba go kupować.
    Jeśli masz dobry internet, który szybko pobierze tę grę to zdecydowanie polecam wersję z Hundle Bundle.
    Dzięki Neton i Arroyo za odpowiedź. Mam światłowód 100 mb więc nie powinno być problemu z bardzo długim ściąganiem, nawet jeśli to chwilę potrwa to zaoszczędzona kasa to jakieś 70 zł czyli duży dlc.

10. Użytkownicy którzy uznali post Iras_Argor za przydatny:

Stolnik Awatar ( ͡º ͜ʖ ͡º)
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    96
    Otrzymał 47 podziękowań w 34 postach
    Orientuje się ktoś czy możliwy jest handel z elfami, podczas gry inną frakcją?

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Powinien być normalnie dostępny. Znaczy poza zielomoskrymi,chaosem i zwierzakami reszta nacji może normalnie handlować. Wcześniej się na pewno dało, bo pamiętam że imperium to z nimi robiłem.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Stolnik Awatar ( ͡º ͜ʖ ͡º)
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    96
    Otrzymał 47 podziękowań w 34 postach
    Gram Bretonnią i nie mogę z nimi handlować. Może trzeba poczekać aż zbudują specjalny budynek i nadadzą któremuś lordowi urząd pozwalający handlować, o ile AI w ogóle nadaje urzędy.

Strona 253 z 267 PierwszyPierwszy ... 153203243251252253254255263 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów