Strona 142 z 368 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192242 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 411 do 1 420 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Podczaszy Awatar SaperHeart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 140 podziękowań w 92 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Saper, przeoczyłeś właśnie Engrimma van Horstmanna u Chaosu. Z dawnych typów był jeszcze Nagash dla trupów.
    W ogóle nie biorę pod uwagę VC i WoChu, ponieważ nie pasuję mi to w żadnym wypadku do "An Old Friend". VC już dostały LL w postaci Izabelli. Jeżeli już mieliby dostać coś jeszcze to bardziej bym był skłonny powiedzieć, że to będzie Krell. Wracając do WoChu, Tzeentch ma swojego przedstawiciela w postaci Wrony oraz jestem tego samego zdania co Ty, że jak Demony wyjdą to Chaos dostani aktualizacje jednostek. Wpadłem jeszcze na taki pomysł, że jak Imperium dostanie Middenland to VC dostaną Red Diuka z Mousilloniem.

Typy aktualizuję o te pozycje ;P

1. LL Imperium - Kurt Helborg, Ludwig Schwarzhelm, Marius Leitdorf, Valten, Markus Wulfhart, Elspeth, Luthor Huss.
    2. Kislev
    3. Middenland
    4. LL Dwarf - Bugman (mój typ) lub inny Lord dla Krasnoludów
    5. LL WoCh - Engrimm van Horstman
    6. LL VC - Nagash, Krell (mój typ)
    7. LL VC - Red Diuk + Mousillon

p.s. jestem ciekaw czyja propozycja okaże się trafna. Mi osobiście udało się trafić w Vlada, Skarsnika, Wurrzaga i White Dwarfa z LL.

Szambelan Awatar Turek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    323
    Otrzymał 525 podziękowań w 321 postach
    Moim zdaniem albo jakiś LL do Imperium albo Nagash. Słyszałem od kolegi, że to właśnie ma być event z Nagashem, że respi się w jakimś miejscu na mapie kampanii z armią nieumarłych.
    Coś się kończy, coś się zaczyna.

Podczaszy Awatar SaperHeart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 140 podziękowań w 92 postach
    Cytat Zamieszczone przez Turek Zobacz posta
    Moim zdaniem albo jakiś LL do Imperium albo Nagash. Słyszałem od kolegi, że to właśnie ma być event z Nagashem, że respi się w jakimś miejscu na mapie kampanii z armią nieumarłych.
    Brzmi fajnie i logicznie. Czyli kolega sugeruje coś w stylu inwazji Chaosu tylko, że w tym przypadku Nagash pojawiłby się w południowej części mapy. Pytanie pozostaje następujące: czy w taki przypadku Nagasha by zrobili na wzór Chaosu i Beastmenów, czy raczej ulokowaliby go z czarną piramidą na złych ziemiach i w końcu by pozwolili zajmować miasta Krasnoludów/Orków. IMO, jest to zbyt skomplikowane do wykonania. Uważam, że Nagash może się pojawić wraz z TK i rozszerzeniem mapy o Południe. Poza tym CA musiałoby całkowicie zmienić mechanikę gry samym Nagashem i VC, no chyba, że dadzą mu jakąś lokacje niedaleko Imperium, co byłoby to zły pomysłem, ponieważ w centrum mapy i na północy zrobiłoby się za gęsto od najazdów i wydarzeń.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 17 podziękowań w 8 postach
    Misie drogie, a Nagash to przypadkiem nie korzysta z rosteru Tomb Kings?

Zakładając moją teorię, że to dopiero "3 część" będzie połączonym dużym światem, to Nagasha umieściłbym właśnie tam dopiero. Wspaniały materiał na DLC.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Nagash, jeśli spojrzy się na "End Times - Nagash" to tak naprawdę korzysta z rosteru połączonego od Królów Grobowców i Wampirów, czyli ogólnie znanych Nieumarłych.
    Co do Czarnej Piramidy - o ile wiem to ona jedynie w Nehekharze jest (krainie od Królów Grobowców). A co do Pana Zmian, jakim jest Sarthorael to też możliwe jest, że dostanie go Chaos jako LL'a do kampanii.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    W sumie Sarthorael z Chaosu może mieć sens jako old friend. Jakby nie patrzeć to towarzyszy nam w każdej kampanii od premiery gry. W dodatku mógłby wyjść jako sub-frakcja Chaosu z innymi celami niż Archaon.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
    Tylko, że FLC do DLC nie są w żaden sposób uwzględnione w rozpisce. Ani jednostki dla chaosu ani Morghur z harpiami się na niej nie znajdowały.

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    A by Nagash się odrodził czasem nie musi umrzeć ktoś ważny ? Jako naczynie ? Przecież pojawienie się Nagasha oznacza że Volkmar żegna się ze światem. Przynajmniej w czasach bliskich End Times. Jakoś on mnie nie przekonuje bez armii Tomb Kings.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 17 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez ares354 Zobacz posta
    A by Nagash się odrodził czasem nie musi umrzeć ktoś ważny ? Jako naczynie ? Przecież pojawienie się Nagasha oznacza że Volkmar żegna się ze światem. Przynajmniej w czasach bliskich End Times. Jakoś on mnie nie przekonuje bez armii Tomb Kings.
    Dali Vlada, dali Izabelę, więc nie przejmuj się szczegółami

Niemniej tak na "zdrowy rozum" to coś do Imperium powinno być.
    Może nawet nas zaskoczą i dostaniemy kilku LL do kilku frakcji z specjalnymi pozycjami startowymi.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Wiadomo coś kiedy można spodziewac się drugiej części

Strona 142 z 368 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192242 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów