Strona 22 z 35 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 345

Wątek: Gwint (gra karciana)

Podczaszy Awatar Nikczemnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    280
    Otrzymał 109 podziękowań w 70 postach
    Wie ktoś dokładnie jak będzie wyglądał wipe kont w gwincie ? Bo widziałem artykuł ( aktualnie nie mogę go znaleźć, więc to co napiszę najprawdopodobniej nie będzie prawdą ) na jakiejś fanowskiej stronce, mówiący o tym że po wipi'e kont starzy gracze otrzymają beczki - 2 za każdą rangę i 1 za co drugi level. Jeżeli to prawda to i tak gracze tacy jak Zachar nie mają szans. Dla przykładu ja : 8 ranga i 26 lv. Po wipi'e dostanę w sumie 16 beczek z rangi i 13 z levelu. Plus doświadczenie jakie mają gracze grający już jakiś czas,

Oczywiście jak wspominałem, nie jestem pewny tych informacji w 100% .

@Andrij - dokładnie. Najlepszym tego przykładem było zwycięstwo Andrija, gdy pokonał mnie grając pogodynką bez wielu złotych kart.

Pampa
    Gość
    Nie ma żadnego wzdrygania, ale warto poczekać na lepszy balans.

Marat podawał stronkę. Wraz z otwartą betą usunięte będą wszystkie karty i tak: Za każde 5 lvl będą 2 beczki i za każdy poziom rangi 2 beczeki. Oprócz tego ci co kupili beczki otrzymają ich taką samą ilość. Czyli ja mam 60 beczek na starcie.

3. Użytkownicy którzy uznali post Pampa za przydatny:

Agent Mossadu Awatar Marat
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 89 podziękowań w 43 postach
    Andrij, owszem, że można, tak jak Legia mogła zremisować z Realem Madryt Natomiast jak często to się wydarzy, 1-2 razy na 10?

Ja bym ten turniej w formie ligi rozegrał jeszcze teraz, każdy na 3 taliach za maksymalnie 2 tys skrawków. Tak tylko dla zabawy, jak ktoś nie będzie miał tańsze decki, to trudno i tak nie gramy o nagrody. Jak się wciągniemy, to w przyszłości można pomyśleć nad czymś bardziej rozbudowanym ( zobaczymy ilu ludzi dojdzie w OB, gdzie pewnie ruszy cała machina marketingowo-reklamowa ). Zaraz zrobię osobny temat i podyskutujemy.

Nikczemnik, tu masz dokładny opis:

Ksiądz Dominik, hetmanem będąc, uciekł w trawę
    I ze strachu nasrał w portki, osrał i buławę...

"Paszkwil od chłopiąt dworskich" o księciu Dominiku Zasławskim.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    14 ranga.jpg

Udało się wbić kolejną rangę, a już w to zwątpiłem, bo jak dwa tygodnie temu zrobiłem 3350 mmr, to od tego czasu spadłem poniżej 3k, a w najgorszym momencie nawet poniżej 2,6k mmr. W dwa dni odrobiłem tysiąc punktów z wr rzędu 75% ( 24-8 ) na tej konkretnej talii:

http://www.gwentdb.com/decks/12870-g...hewps-monsters

Mocno polecam, jak się człowiek nauczy to obsługiwać, to jest to wręcz samograj, choć mimo schematyczności, trzeba się trochę nakombinować momentami i pograć na prawdę pomysłowo.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Ja mam fajna talie na pozeranie Nikczemnik sie juz przekonal jak talia sie sprawuje choc oczywiscie przegralem z Nilfgardem jak dobrze pamietam.. Krowie truchlo to naprawde upierdliwa karta

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Meh, korzystanie z decków innych jest dla mnie trochę słabe.
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Cytat Zamieszczone przez Wonsz Zobacz posta
    Meh, korzystanie z decków innych jest dla mnie trochę słabe.
    Co nie?
    A tak na prawdę, to kwadratowych jaj nie wymyślisz w tej grze, ostatecznie i tak dojdziesz do takiego rozwiązania, jakim gra się w topce.
    Zresztą ci wszyscy "podawacze decków" to często też kopiują pomysły anonimów z którymi grali i dostali baty, a zauważyli ciekawe rozwiązanie. Potem lata po necie "deck Swima", "deck kogośtam" - zwłaszcza ten pierwszy robi krecią robotę, jak ostatnio z deckiem który miał być zaskakujący, bo grało się Królem Żebraków w Scoia i tak się konstruowało talie, żeby to Torouviel była najniższą jednostką - przeciwnik miał w założeniu pomyśleć, że to Ciaran ( 1 pkt, wraca do ręki po przegranej rundzie ) - no ale typ gdzieś to podpatrzył i zaraz wrzucił na gwentdb i całe zaskoczenie szlag trafił ( choć wielkiej kariery by ta talia nie zrobiła, ale zawsze, przez te kilka dni byłoby wyższe wr ).
    To samo było z C:Szarża, zagrałem raz przeciwko temu i postanowiłem sam coś złożyć, początkowo sporo się to różniło od tej najpopularniejszej wersji, ale w trakcie testów doszedłem do konfiguracji, która różniła się tylko jedną kartą od wersji Swima - jak typ to dał, to oczywiście 3/4 ludzi w top tysiąc grało tym prawie miesiąc - niektórzy już gg nie dawali takim

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    271
    Otrzymał 153 podziękowań w 108 postach
    Pomyślałem pogram rankedy.

6 razy Dagon

Ranga 6 także nie jakieś tanie pogodynki z niższych...

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Ale jaki konkretnie Dagon? Na pogodzie, czy pożeranie nekkerów? To drugie jak pisałem wyżej, jest na dzień dzisiejszy OP. W poniedziałek wbiłem na tym najwyżej na 101 miejsce w rankingu.
    Natomiast zaczynają się pojawiać kontry, choć na razie nie potrafią zneutralizować tej talii całkowicie, raczej wyrównują szansę - głównie Pavetta w KP, Sweers w Nilfgardzie, jakieś epidemie mi się zdarzyło spotykać oraz grzybki.

W środę stream dot. nadchodzącego dużego patcha ( w wersji angielskiej już we wtorek )

http://forums.cdprojektred.com/forum...C5%BC-15-marca

Będzie omówiona nowa mechanika pozycjonowania. O co chodzi? Teraz będziemy decydować w którym miejscu w rzędzie kładziemy kartę - najprawdopodobniej zmian doczekają się takie karty jak rozdarcie ( każdej kolejnej jednostce ma zadawać o 1 mniej obrażeń - aż do zera ) i wiele, wiele innych.
    Możliwe są też duże zmiany w KP, bo REDzi nie są zadowoleni z tej frakcji, która zatraciła unikatowość posiadaną przez inne talie. Ozłacanie na wyższych poziomach nie jest skuteczne, głównie pojawia się tam kontrolny Radovid grany od wejścia rankingów ( a nawet wcześniej ). Możliwe, że medycy KP zostaną całkowicie zmienieni, tak by wskrzeszanie było unikatowe tylko dla Skellige.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    271
    Otrzymał 153 podziękowań w 108 postach
    Dagon różniasty bo z tego co zauważyłem to na 6-10 jest niezły rozjazd. Były mglaki, pogodynki i nekkery

Wieczorem zrobiłem drugą sesyjkę - tym razem 6 Eithne

Strona 22 z 35 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów