Strona 595 z 636 PierwszyPierwszy ... 95495545585593594595596597605 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 941 do 5 950 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 32 podziękowań w 23 postach
    Słuchajcie, jest dobrze!!
    Cytując wielką wolnomyślicielkę i przedstawicielkę ideologii lewicowych
    #byloaledobre #klasykagatunku

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Ostatnio media "huczo" znowu o Kukizie. I nawet nie chodzi mi o wykup mieszkania - bo to się odbyło zgonie z prawe, bez względu jakie by ono było. Chodzi mi o raczej o antysystemowe korzystanie z dobrodziejstw bycia przy korycie. Pan Kukiz, posiadając mieszkanie w Warszawie, korzysta sobie z hotelu - oczywiście w ramach przywileju bycia posłem. Kwota niby nie duża bo 70 zł za noc. Chociaż jakby tak pozbierać do kupy te sumki oraz fakt, że szary obywatel o takim luksusie może zapomnieć to mamy piękny obraz antysystemowca rozwalającego elyty BTW. Kukiz tłumaczy się, że z mieszkania nie skorzysta bo mieszka tam jego studiująca córka z chłopakiem. Urzekające, szkoda tylko, że inni obywatele nie mogli by z takiego zabiegu skorzystać.
    Tak, wiem, że to pierdoła ale dla mnie to kolejna mała cegiełka, która układa mi się na obraz Kukiza i jego partii. Szkoda że fani tej partii nic nie widzą i są chyba największymi krzykaczami. Dobrze, że ja nie popieram żadnej partii to mogę narzekać na wszystkich

I kolejna sprawa, czyli ujednolicenie cen książek. WTF?! Zawsze twierdziłem, że PiS to po prostu post-komuna. I nawet nie chodzi o dzielnych działaczy komunistycznych w tej partii ale o mentalność. Czemu ma to służyć? Zabiciu małych księgarni? Odstręczeniu, już i tak małej ilości czytelników? Podobno ma to służyć wszystkim, a książka nie jest kiełbasą żeby być w promocji...

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta

I kolejna sprawa, czyli ujednolicenie cen książek. WTF?! Zawsze twierdziłem, że PiS to po prostu post-komuna. I nawet nie chodzi o dzielnych działaczy komunistycznych w tej partii ale o mentalność. Czemu ma to służyć? Zabiciu małych księgarni? Odstręczeniu, już i tak małej ilości czytelników? Podobno ma to służyć wszystkim, a książka nie jest kiełbasą żeby być w promocji...
    Tez o tym słyszałem i zastanawiam się co stoi za tym ,,genialnym'' pomysłem. Oczywiście sam korzystać zacząłem z księgarni internetowej bo zwyczajnie jest bardziej opłacalna dla moich finansów. Wśród moich znajomych poszła wieść iż pomysł ten miał forsować Empik. Ile w tym prawdy nie wiem, ale nawet jeśli taka ustawa wejdzie w życie to cześć księgarń ( przynajmniej internetowych) może przenieść się za granicę i dalej działać.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez Piner Zobacz posta
    Tez o tym słyszałem i zastanawiam się co stoi za tym ,,genialnym'' pomysłem.
    Polska Izba Książki która już od drugiej połowy 2014 roku stara się wprowadzić w życie tą ustawę i jak widać wreszcie trafiła na podatny grunt bo chociaż minister Piotr Gliński deklaruje iż MKiDN nie planuje wprowadzenia owego projektu w życie to jednocześnie informuje że są prowadzone w tej sprawie konsultacje:

http://wgospodarce.pl/informacje/345...tro-protestuje

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Cytat Zamieszczone przez Piner Zobacz posta
    Tez o tym słyszałem i zastanawiam się co stoi za tym ,,genialnym'' pomysłem. Oczywiście sam korzystać zacząłem z księgarni internetowej bo zwyczajnie jest bardziej opłacalna dla moich finansów. Wśród moich znajomych poszła wieść iż pomysł ten miał forsować Empik. Ile w tym prawdy nie wiem, ale nawet jeśli taka ustawa wejdzie w życie to cześć księgarń ( przynajmniej internetowych) może przenieść się za granicę i dalej działać.
    No właśnie słyszałem, że zdolni Polacy już wymyślili jak ten zakaz obejść. No ale i tak dostanie się najmniejszym czyli małym księgarniom :<

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Lubię, jak Niemcy podpowiadają Polakom co robić...
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Stolnik Awatar marko1805
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    31
    Otrzymał 121 podziękowań w 78 postach
    Taj z ciekawości Szwejku, dlaczego "wiadomości" upubliczniły tylko fragment notatki , a nie jej całość ?
    Tak z innej beczki, Rober Makłowicz nie pozwolił na manipulacje swymi wypowiedziami i używanie ich w oderwaniu od kontekstu. Co robi telewizja? Ona w nagrodę za takie zachowanie zdejmuje jego program z anteny. Osobiście wobec telewizji publicznej mam dziwne deja vu. To wszystko już było, tylko że w latach 80-tych,które z racji swego wieku całkiem nieźle pamiętam. Jedyna słuszna partia, jedynie słuszna prawda itd. Doskonale zdaję sobie sprawę, że w obecnym świecie wszyscy manipulują, starając się przekonać społeczeństwo do swego punktu widzenia. Tylko dlaczego usiłuje się zwykłego obywatela zmuszać do płacenia za tę propagandę ?
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/nozvxNxHhuIVK9-6uWBM2RcxicG_SBK_B29mfu3dapE?feat=directlink

Si vis pacem, para bellum

"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"

8. Użytkownicy którzy uznali post marko1805 za przydatny:

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Odpowiedź Towarzystwa Dziennikarskiego ( Żakowski, Maziarski, Blumsztajn, Lis et consortes...) na list Dekana

http://towarzystwodziennikarskie.org/?s=start;TD23
    Tylko tak dalej...

Drodzy niemieccy Przyjaciele,wiemy, jak bolesne i krzywdzące są wszystkie te kłamstwa i oszczerstwa padające pod Waszym adresem. Zapewniamy, że są one tak samo bolesne dla nas, obrońców polskiego państwa prawa i polskiej demokracji.Choć nie jesteśmy osobiście odpowiedzialni za tę nikczemną kampanię propagandową, której ofiarą padamy także my, kierujemy do Was słowa przeprosin i ubolewania.

"A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Stolnik Awatar marko1805
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    31
    Otrzymał 121 podziękowań w 78 postach
    Jako że Szwejk nie raczył odpowiedzieć, poniżej pełna treść przekazu Dekana:
    http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on..._campaign=info
    Ciekawe swoją drogą jak "wyglądają przekazy" dnia dla dziennikarzy "wiadomości" i innych "mediów niezłomnych" od prezesa Kurskiego
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/nozvxNxHhuIVK9-6uWBM2RcxicG_SBK_B29mfu3dapE?feat=directlink

Si vis pacem, para bellum

"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"

Pampa
    Gość
    Szwejku upominam że dyskusja nie polega na wklejaniu jakiś tekstów, tylko na rozmowie. Polecam 6 pkt wewnętrznego regulaminu Agory.

Strona 595 z 636 PierwszyPierwszy ... 95495545585593594595596597605 ... OstatniOstatni