Słuchajcie, jest dobrze!!
Cytując wielką wolnomyślicielkę i przedstawicielkę ideologii lewicowych
#byloaledobre #klasykagatunku
![]()
Słuchajcie, jest dobrze!!
Cytując wielką wolnomyślicielkę i przedstawicielkę ideologii lewicowych
#byloaledobre #klasykagatunku
![]()
Ostatnio media "huczo" znowu o Kukizie. I nawet nie chodzi mi o wykup mieszkania - bo to się odbyło zgonie z prawe, bez względu jakie by ono było. Chodzi mi o raczej o antysystemowe korzystanie z dobrodziejstw bycia przy korycie. Pan Kukiz, posiadając mieszkanie w Warszawie, korzysta sobie z hotelu - oczywiście w ramach przywileju bycia posłem. Kwota niby nie duża bo 70 zł za noc. Chociaż jakby tak pozbierać do kupy te sumki oraz fakt, że szary obywatel o takim luksusie może zapomnieć to mamy piękny obraz antysystemowca rozwalającego elytyBTW. Kukiz tłumaczy się, że z mieszkania nie skorzysta bo mieszka tam jego studiująca córka z chłopakiem. Urzekające, szkoda tylko, że inni obywatele nie mogli by z takiego zabiegu skorzystać.
Tak, wiem, że to pierdoła ale dla mnie to kolejna mała cegiełka, która układa mi się na obraz Kukiza i jego partii. Szkoda że fani tej partii nic nie widzą i są chyba największymi krzykaczami. Dobrze, że ja nie popieram żadnej partii to mogę narzekać na wszystkich
I kolejna sprawa, czyli ujednolicenie cen książek. WTF?! Zawsze twierdziłem, że PiS to po prostu post-komuna. I nawet nie chodzi o dzielnych działaczy komunistycznych w tej partii ale o mentalność. Czemu ma to służyć? Zabiciu małych księgarni? Odstręczeniu, już i tak małej ilości czytelników? Podobno ma to służyć wszystkim, a książka nie jest kiełbasą żeby być w promocji...
Tez o tym słyszałem i zastanawiam się co stoi za tym ,,genialnym'' pomysłem. Oczywiście sam korzystać zacząłem z księgarni internetowej bo zwyczajnie jest bardziej opłacalna dla moich finansów. Wśród moich znajomych poszła wieść iż pomysł ten miał forsować Empik. Ile w tym prawdy nie wiem, ale nawet jeśli taka ustawa wejdzie w życie to cześć księgarń ( przynajmniej internetowych) może przenieść się za granicę i dalej działać.
Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)
- Czy to wystarczy?
- Nie. Ale widok jest wspaniały.- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.
Polska Izba Książki która już od drugiej połowy 2014 roku stara się wprowadzić w życie tą ustawę i jak widać wreszcie trafiła na podatny grunt bo chociaż minister Piotr Gliński deklaruje iż MKiDN nie planuje wprowadzenia owego projektu w życie to jednocześnie informuje że są prowadzone w tej sprawie konsultacje:
http://wgospodarce.pl/informacje/345...tro-protestuje
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Lubię, jak Niemcy podpowiadają Polakom co robić...
![]()
"A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".
Mu'ammar al - Kaddafi
Taj z ciekawości Szwejku, dlaczego "wiadomości" upubliczniły tylko fragment notatki , a nie jej całość ?
Tak z innej beczki, Rober Makłowicz nie pozwolił na manipulacje swymi wypowiedziami i używanie ich w oderwaniu od kontekstu. Co robi telewizja? Ona w nagrodę za takie zachowanie zdejmuje jego program z anteny. Osobiście wobec telewizji publicznej mam dziwne deja vu. To wszystko już było, tylko że w latach 80-tych,które z racji swego wieku całkiem nieźle pamiętam. Jedyna słuszna partia, jedynie słuszna prawda itd. Doskonale zdaję sobie sprawę, że w obecnym świecie wszyscy manipulują, starając się przekonać społeczeństwo do swego punktu widzenia. Tylko dlaczego usiłuje się zwykłego obywatela zmuszać do płacenia za tę propagandę ?
Si vis pacem, para bellum
"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Odpowiedź Towarzystwa Dziennikarskiego ( Żakowski, Maziarski, Blumsztajn, Lis et consortes...) na list Dekana
http://towarzystwodziennikarskie.org/?s=start;TD23
Tylko tak dalej...
Drodzy niemieccy Przyjaciele,wiemy, jak bolesne i krzywdzące są wszystkie te kłamstwa i oszczerstwa padające pod Waszym adresem. Zapewniamy, że są one tak samo bolesne dla nas, obrońców polskiego państwa prawa i polskiej demokracji.Choć nie jesteśmy osobiście odpowiedzialni za tę nikczemną kampanię propagandową, której ofiarą padamy także my, kierujemy do Was słowa przeprosin i ubolewania.
"A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".
Mu'ammar al - Kaddafi
Jako że Szwejk nie raczył odpowiedzieć, poniżej pełna treść przekazu Dekana:
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on..._campaign=info
Ciekawe swoją drogą jak "wyglądają przekazy" dnia dla dziennikarzy "wiadomości" i innych "mediów niezłomnych" od prezesa Kurskiego![]()
Si vis pacem, para bellum
"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Szwejku upominam że dyskusja nie polega na wklejaniu jakiś tekstów, tylko na rozmowie. Polecam 6 pkt wewnętrznego regulaminu Agory.