Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Z jednego ze streamów twórców podobno wynika że nowe frakcje\nacje będą pełniejsze niż te w pierwszej części. Nie wiem czy to 1 kwietniowy dowcip bo stream już kilka dni ma, ale takie postępowanie nie jest w porządku. I tu właśnie przechodzę do sedna sprawy, myślałem że prócz trailera dwójki doczekamy się informacji o zawartości Old Friend, ale na razie CA milczy. Najgorsze w dwójce dla Mnie jest to że żadna rasa mnie nie interesuje szczególnie, a wydaje Mi się że będą oni bardziej dopracowani niż rasy w jedynce.
Nie martw się. Cała III część będzie poświęcona tylko chaosowi, co daje gwarancje, że Beastmani i Wojownicy Chaosu zostaną dopracowani i prawdopodobnie chaos zostanoe podzielony na 4 wielkie frakcje obejmujące wyznawców czterech bogów. Dopracowana zostanie też ich mechanika.
Spokojnie do tego czasu uzupełnią też braki u pozostałych nacji I. Pewnie doczekamy się też liftingu mechanik.
A gdzie to niby jest napisane? Ja czytałem, że Ogry mają być i być może Krasie Chaosu. I wg mnie tu nie ma żadnego sensu gadanie, że "kto w ogóle kojarzy Ogry w Warhammerze?"Nadal jednak też czekam na mój upragniony Kislev, a i na Tileę - wariant Dogs of War.
Co do braków i liftingu mechanik... to optymistyczny wariant i osobiście czułbym się bardzo dumny wtedy z posunięć CA. Póki co jednak... średniawo![]()
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
No cóż. Zakład?
Pewien nie jestem tylko tego czy frakcje poszczególnych bogów będą obejmowały tylko Wojowników, czy może Wojowników+Demony, czy też wrzucą wszystko do jednego worka i gracz będzie kontrolował także Beastmanów związanych z danym bogiem.
To co pozostało poza chaosem (przyjmując, ze Skaveni i TK będą DLC) nadaje się już tylko na DLC - zarówno Kislev oraz Ogry jak i Krasnoludy Chaosu.
Rzeczywiście, teraz sobie to pobrałem i całe przejrzałem ^^ aż jestem w szoku. Całkowicie zapomniałem o tym dodatku, a nawet się ośmielę przyznać, że nie miałem pojęcia o jego istnieniu. Niestety takie rarytasy były bardzo trudno dostępne i mało popularne. Wydaje mi się, że jeszcze coś było wydanego co jest związane z Orkami ale co to było to za cholerę sobie nie przypomnę.
Aż mnie ruszyło żeby otworzyć AB do Undeadów z 4ed i zgadnij kogo tam znalazłem ;P Dieter Helsnicht, Doom Lord of Middenheim ^^
O Orkach to masz Idol of Gork. Co do Undeadów - o ile pamiętam, Helsnicht jest zaginiony, więc... możliwe, że dojdzie - że aż wcześniej o tym wielkim nekromancie nie pomyślałemCo do Helsnichta jeszcze to w End Times wraca podobno na łono Nagasha...
Izabelin, zależy od warunków zakładu
Co do Chaosu - zobaczymy. Osobiście cieszyłbym się z możliwie wczesnego pojawienia się Demonów, bo bez nich trochę mniej fajnie by mi się grało Jaszczurami (walczą niby ze Skavenami i Druchii, ale nie jest to coś, czego najbardziej szukam). Skaveni raczej będą w tym rozszerzeniu, bo jak mieliby być dani inaczej. Osobiście się o Kislev, Tileę i Arabię martwię - 3 (dla mnie rasy) frakcje, których mi bardzo brakuje, a fajnie by było nimi pokierować, bo raczej na Fimiry/"Celtów" z Albionu nie mam co liczyć.
Kiedy 2 części można się spodziewać jak myślicie![]()
Jeszcze z 2 lata temu bym Ci odpowiedział na to pytanie ^^ nie chce czegoś pokręcić ale chyba to on stanowi trzon "Lordów" Nagasha w End Times i nie pamiętam do końca ale to chyba on zdradza Nagasha...albo coś w tym stylu. Trudno sobie przypomnieć co się działo w tym szaleństwie...
Grzebiac w pamięci przypomniałem sobie o bardziej Legendarnej postaci niż Helsnicht, Vlad, Neferata i cała ferajna razem wzięta. Constant Drachenfels - tej postaci chyba nie muszę przedstawiać osobą, które zaczynały swoją zabawę WRPG. Nie wiem czy ma swoje statystyki w End Times ale jest to postać tak potężna, że nawet umiała się przeciwstawić bogom Chaosu.
Ostatnio edytowane przez Asuryan ; 03-04-2017 o 13:56
Wiem na pewno, że w tym dziele szaleńca Kemmler został uznany za wybrańca Tzeentcha (a Walach za sługę Khorna) i Kemmler zginął, bo rzucić się chciał bodaj na Arkhana, by Nagasha nie przywołać...