Strona 31 z 40 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 392

Wątek: Co będzie po Warhammer?

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Mogli wg mnie trochę to przepleść - historyczny i W na przemian. Po co już rok temu zapowiadali, że mają team, ktory osbno pracuje nad historycznym. Jeśli go zapwiedzą to za pewne w roku wydania W3, czyli 4 lata po wydaniu Attili, chyba że zrobią to między w2 i W3, w co trochę wątpię. W ogole wydaje mi się, że gadka o rownoległej pracy nad historycznym przed wydaniem W1 to jednak był fake.
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Nie mogli. Warhammer 1 osiągnął sukces, a żeby przytrzymać graczy i zarobić więcej (swoją drogą kto by nie kupił gry na znanej licencji? Pomijam tradycjonalistów, dla których TW to tylko historia) trzeba było coś zrobić. Nowy Świat tj. Warhammer 2 jest idealnym kąskiem, bo mnóstwo równie ciekawych ras, co w podstawce się pojawia.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Konny falangita rakietowy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    231
    Otrzymał 168 podziękowań w 115 postach
    Ja nie jestem tradycjonalistą i warha chciałem kupić jakiś czas po premierze ale mechanika bitew mi się nie podoba. We wszystkich nowych TW robią krótkie zręcznościowe bitwy i tylko przy Rome 2 ugięli się pod naciskami graczy i bitwy w Rome 2 w moim odczuciu są bardzo satysfakcjonujące i nie są tak długie jak w starej generacji TW bo trwają około 10 min.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Bo ja wiem czy tak sukces ? No w porownaniu do Attylli to jest wiecej graczy dziennie ale peak graczy w liczny 25 tys to nie jakis sukces

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Chodzi o to, jak się gra przyjęła. Nie licząc niestety trolli (bo jak mam inaczej nazwać ludzi, co na recenzjach na Steamie przewijają się z co drugim słowem wulgarnym - psując przy tym społeczność graczy Total War z całego świata niestety) to w miarę dobrze wygląda sprawa z cyklem Warhammerowym.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Megas Basileus / Młoda Gwardia Awatar Polemajos
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    251
    Otrzymał 374 podziękowań w 290 postach
    Artykuł dla osób wyczekujących nowego historycznego TW: http://wiki.totalwar.com/w/Quick_Wor...torical_Titles

Według mnie najważniejsze rzeczy w tym tekście, już pomijając wiadomość o burzy mózgów w studiu nad nową zawartością do Attyli i Rome 2, to informacje o tym że CA nawiązało współpracę z jakimś doradcą/ historykiem i opracowało kilka animacji walki oraz grafik koncepcyjnych dla pewnej kluczowej postaci swoich czasów i mapy kampanii nowego historycznego TW. Trochę zachwiało to moją pewność o wydaniu Renesans: Total War, bo wygląda na to że CA nie czuje się pewnie przy przenoszeniu nowego okresu do rozgrywki, a przy Renatio i tak najpierw muszą zająć się mapą Europy, która jest, powiedzmy, oklepana i to 6-krotnie.
    ,,Vae Victis"

7. Użytkownicy którzy uznali post Polemajos za przydatny:

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Niestety mam podobne odczucia a bardzo liczyłem na XVI-XVII wiek... Oby tylko to nie były Chiny,w końcu mają doświadczenie z azjatyckimi klimatami . Niepokojący jest także brak jakichkolwiek sugestii co do tego czy kolejny historyczny tytuł będzie na nowym silniku co umacnia mnie w przekonaniu,że dostaniemy kolejną grę na nieszczęsnym,wyeksploatowanym do granic możliwości warscape.
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Asuryan
    Gość
    Nic jeszcze przesądzonego wg mnie:

We have seen some particularly jaw-dropping character and campaign map concepts that have really pushed the strong visual design of this release
    To równie dobrze może być Karol X Gustaw, jak i Czyngis-Chan.

We have also been collaborating with our first historical advisor, pre-eminent in his field and already bringing that world-leading expertise to bear on our designs and extensive research so far – don’t forget, it’s an era that we haven’t tackled yet, so we want to make sure we get it right.
    Nowa era.

The game retains a strong focus on character design that we have pursued in previous major releases, with the key personalities of the period in particular being an early priority.
    Karol X Gustaw, Jan Karol Chodkiewicz, Stefan Czarniecki herbu Łodzia, Kara Mustafa, Krzysztof Radziwiłł, Janusz Radziwiłł, Bohdan Zenobi Chmielnicki, Tuhaj-bej, Dymitr Samozwaniec, nawet Aleksander Józef Lisowski - to wszystko słynne postacie XVII wieku. A znalazło by się ich o wiele więcej.

Co do silnika gry niestety możecie mieć rację.

Sara Temer
    Gość
    Też podejrzewam, że w nowym TW dalej będzie ten nieszczęsny warscape, nawet było o tym w wywiadzie naszym z Alem sprzed półtora roku, gdzie powiedział, że nie zamierzają wymieniać silnika, bo ten według nich spełnia swoje zadanie :/

Podczaszy Awatar Memnon[pl]
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 85 podziękowań w 52 postach
    Artykul nie napawa optymizem.Zero mowy o nowym silniku-czyli pewno znwou bedzie stary i beznadziejny warscape.Po co sie trudzic jak nie ma konkurencji.Jednak najgorsze dla mnie jest to iz nad nowym histroycznym tytulem pracuje znwou najwiekszy ingnorant,len i partacz w CA-czyli Lusted.Znowu dostaniemy hitoryczny TW na miare Rome II?Czyli kupowac po 1,5 roku i po 15 patchach?
    Kiedy życie Cię nie pieści,podnieś głowę w górę i zaciśnij pięści

Strona 31 z 40 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów