Arroyo, nie uważasz, że z LLów dla beastmanów oprócz Gorthora mogliby dać jeszcze Tauroxa? Minotaury są bardzo fajne, więc byłoby miło gdyby był jakiś LL minosek.
Arroyo, nie uważasz, że z LLów dla beastmanów oprócz Gorthora mogliby dać jeszcze Tauroxa? Minotaury są bardzo fajne, więc byłoby miło gdyby był jakiś LL minosek.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Gwoli ścisłości. Nikt nigdzie nie powiedział, że CA nie wykorzysta jednostek i motywów z End Times.
Może ja czegoś nie wiem, ale licencja na bitewniaka raczej obejmuje też materiał End Times.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Według mnie realne jest założenie, że Demony będą obecne w II, jako niegrywalny, okrojony wróg pojawiający się przy misjach związanych z wirem. Nie będzie to jednak grywalna i kompletna nacja.
Ktoś tutaj przywołał fanbojów Warhammera. Osobiście wolę dostać 3 samodzielne gry, które można połączyć, za circa 450 zł (bez DLC) niż jedną grę obejmującą cały świat za 150 zł. Podzielenie tego na 3 gry gwarantuje większy budżet, dłuższy okres wsparcia i większe dopracowanie szczegółów. No, a za to mogę zapłacić. Jeśli chodzi o inne gry to raczej nie płacę za nie więcej niż 50-70 zł, ale w przypadku Warhammera cena nie gra aż takiej roli - podstawą jest to, aby był długo wspierany i dopracowany. Rozwój tej gry to jeszcze co najmniej 2 lata. Przez ten czas możemy się doczekać nie tylko uzupełnienia samego kontentu, nowych kampanii DLC, ale także usprawnień mechanicznych. Mam nadzieję, że z premierą III części doczekamy się jeszcze liftingu mechaniki.
Należy pamiętać o tym, że fani battla wtapiali w to hobby co najmniej po parę tysięcy złotych, a nierzadko były to sumy rzędu 10 000 zł. Stąd wrażliwość na cenę nie jest w tej grupie zbyt dużaJeden pojedynczy regiment do battla albo duża figurka smoka czy hydry to był koszt rzędu 150-300 zł. Czyli w porywach tyle co dwie części Warhammera. Załóżmy, że koszt trzech części i kilku wybranych DLC, które nas interesują kupionych w trakcie przeceny to będzie z 600 zł. Dla fana gry figurkowej nie jest to wygórowana cena za możliwość zagrania wszystkimi armiami, w czasie rzeczywistym, w tym także kampanii online.
Nigdy nie mów nigdy, bo jeśli się pojawi realna możliwość zarobienia na End Times to mogą szybko zmienić zdanie, szczególnie po premierze 3 części gdzie to ma największy sens. Wielokrotnie już firmy pokazywały że obiecują jedno, a robią drugie.
Pamiętasz jak Mi pisałeś o tym że Rycerze Zakony Morra nie dojdą do gry nie mają figurek z bitewniaka ? Jakoś to nie przeszkodziło CA by jako legendarnego Lorda dodać Alberic de Bordeaux który figurki w bitewniaku nie miał a Bretonnia mogła mieć na jego miejscu innego Lorda który dużo walczył z Kemmlerem bodaj Tancred of Quenelles się nazywa. Wiele osób się dziwi decyzji CA.
Dlatego osobiście nie przekreślałbym End Times bo mimo wszystko jeśli miałyby się okazać finansowym hitem wtedy na pewno były by brane pod uwagę jako zawartość do dodania.
Pytanie w takim razie, kim jest ta większość?
Ja wiem, że na pewno nie dadzą End Times, nawet nie liczmy na to paskudztwo.
Co do Alberyka (te nazwy angielskie mnie wykańczają) to akurat LL, a nie jednostka jak Zakon Morra - cały czas brniesz w przekonaniu, że będzie ta jednostka podczas, gdy w ogóle nie pojawia się ona w bitewniaku, więc w TW: Warhammer jej na pewno nie ujrzymy. Poza tym dodam, że Imperium to nie wszystko, masz też inne rasy i frakcje, które są dużo ciekawsze od Karla i jego zgrai.
Tylko pokazuje jak bardzo dużo wyjątków robi CA. Poza tym tak mówią fani Bretonni, są inni kandydaci na jego miejsce jako Legendarnego Lorda i oni mieli w bitewniaku figurki. To LL który nie ma figurki i jest wątpliwym wyborem, ale to miało tylko pokazać że CA może robić wyjątki. Nie napisałem że mają ich dać tylko dałem przykład dodania z poza bitewniaka jednostki i to dość istotnej.
Z co do End Time, wszystkich denerwuje zakończenie End Times, bo gdyby nie rozwalili starego świata to inaczej by ludzie do tego podchodzili. Zresztą nie wyobrażam sobie by Nagash był Lordem, bo jest zbyt potężny. Ale scenariusz End Times z nim to już zupełnie inaczej wygląda.
Zresztą jak Ci pisałem, oni na pewno teraz mają inne plany bo pierwsza część tej gry okazała się sukcesem finansowym i apetyt rośnie w miarę jedzenia. Było by fajnie moim zdanie grać w scenariusz w którym jako Ci "dobrzy" za wszelką cenę musisz pokonać inwazje Chaosu i innego plugastwa, albo zjednoczyć Zielonoskórych, i pokonać Krasie Chaosu. Pewne wydarzenia naprawdę nie są aż tak tragiczne jak by na nie, nie patrzeć.
P.S A ile miłości otrzymały Wampiry od CA?, a Imperium z Karlem na czele nawet grywalnej sub frakcji nie mają.
P.S 2. Czy kto to umie wytłumaczyć :https://us.v-cdn.net/5022456/uploads...5rv1m51myq.jpg przeczytajcie ten fragment of Kislevie. W skrócie mówi on o tym że Kawalerzyści Kislevu(elitarni) mają na swoje rozkazy zakute w blachy niedźwiedzie. Jest to fragment oryginalnego rulebook z 8 edycji. To może spokojnie usankcjonować Kawalerię dla Kislevu na niedźwiedziach.
Ostatnio edytowane przez ares354 ; 08-04-2017 o 22:12
Przypadkiem nie sprawdzasz w jakiejś starej kampanii z przed patcha? Aby zmiany z patcha weszły w życie w kampanii musi to być nowa kampania. Na przyszłość o problemach technicznych pisz w odpowiednim dziale.
Powyższy fragment przedstawia plotkę/legendę o opancerzonych niedźwiedziach używanych jako wierzchowce/towarzysze jakiegoś Kislevitzkiego zakonu rycerskiego. W dalszej części w podobny sposób wymienieni są Jeźdźcy Demigryfów, więc chodzi tu o podobny oddział. Moim zdaniem jest to jak najbardziej wystarczająca podstawa by CA zrobiło z tego oddział jeśli kiedykolwiek zdecydują się na zrobienie Kislevu.