Strona 34 z 40 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 392

Wątek: Co będzie po Warhammer?

Podczaszy Awatar Memnon[pl]
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 85 podziękowań w 52 postach
    Oczywiscie panowie ze macie duzo racji.Zwlaszcza Ty Nagool.Nie oczekuje niczego za darmo-po prostu oczekuje cany adekwantnej do ilosci pracy.

P.S.1-faktycznie pochrzanily mi sie kierunki geograficzne...
    P.S.2-nie musze prosic rodzicow o kieszonkowe-nie mieszkam w polsce i nie pracuje w polsce-i jak dla mnie zakup Warhammera to kwestia niecalej dniowki w pracy...Jestem tak stary ze pogrywalem w Shoguna I w czasach mojej mlodosci.

Pozrawiam i proponuje zakonczyc ten dziwny offtop.
    Kiedy życie Cię nie pieści,podnieś głowę w górę i zaciśnij pięści

Pampa
    Gość
    Bezczelne gadki o kieszonkowym od rodziców zostaw dla siebie. Może komuś powinni założyć szlaban na kompa żeby nie gadał jak potłuczony?

Tu chodzi o szacunek dla pieniądze, i wartość contentu. To nie będzie gra robiona od podstaw jakby nie patrzeć. Dlatego w mojej opinii nie będzie zasługiwała na pełną cenę. Myślę że jeżeli dadzą uczciwie około 100 zł, to nie będzie problemu (chociaż to i tak dalej sporo).

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pampa Zobacz posta
    Bezczelne gadki o kieszonkowym od rodziców zostaw dla siebie. Może komuś powinni założyć szlaban na kompa żeby nie gadał jak potłuczony?

Tu chodzi o szacunek dla pieniądze, i wartość contentu. To nie będzie gra robiona od podstaw jakby nie patrzeć. Dlatego w mojej opinii nie będzie zasługiwała na pełną cenę. Myślę że jeżeli dadzą uczciwie około 100 zł, to nie będzie problemu (chociaż to i tak dalej sporo).
    Skoro DLC z jedną rasą i mini-kampanią kosztuję 17,49€, to szanse że Warhammer 2 z czterema rasami i nową mapą, będzie kosztował mniej niż 59,99€ są naprawdę niewielkie. Ilość kontentu będzie bardzo podobna do Warhammera 1, a to że oszczędzą na silniku i ogólnie pojętej technologi to już nie do końca sprawa graczy. W końcu nie płacimy za silnik tylko za to co nam ten silnik umożliwia. Skoro CA udało się stworzyć na tyle dobrą technologię, że mogą na jej podstawie wydać kilka gier to według mnie jak najbardziej mają na niej prawo zarabiać.

Pampa
    Gość
    Może zawsze kosztować 40 ojro, czy też steamowe 39,99 (co wtedy na allegro równałoby się około 100 zł). Co by miało sens. Marzenia ściętej głowy, no ale według mnie tak byłoby najuczciwiej.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Z całym szacunkiem ale Warhammer total war 2 bardziej zasługuje na miano nowej gry niż większość Fif, Pesów, call of duty czy football managerów mimo to spora cześć tych gier wydawana jest co roku za 150-200 zeta. Sądzę, że licencja na młotka jest droga lub bardzo droga(i sprzedawana na każdą rasę oddzielnie lub kontynent) mam rozumieć, że CA robi gry charytatywnie? Każdy chce zarobić. A praca nad nacjami z nowymi jednostkami chyba jest trudniejsza niz nad piłkarzami .

Pampa
    Gość
    Sugerujesz że licencja np FIFA oraz wyłączność do ligi angielskiej to darmoszka? Z FIFĄ jest taki problem, że ona tylko w ten sposób może na siebie zarabiać, że jest wydawana co roku (jako raczej okienka transferowe). Bo kto by kupował, gdyby np fifa 2010 była aktualizowana do tej pory o nowe składy? CoD? Błagam, tutaj masz zupełnie nowe skrypty, nowy scenariusz, nowe modele, nowe realia, nowe bronie... nijak to się ma do 4 ras i nowej mapki.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 16 podziękowań w 11 postach
    Mamy wolny rynek. Producent ustala cenę, która pozwoli mu na największy zarobek, a konsument decyduje czy kupi, czy też nie. Nikt nie zmusza nikogo do kupowania gier. Nie jest to towar pierwszej potrzeby. Przecież nie trzeba tej gry kupować od razu - można poczekać na przeceny. Rok po premierze będzie okazja, aby kupić grę za 100, a 2 lata po premierze za 70 zł.

W czym problem? Jak dla mnie mogą sobie zawołać za grę czy samodzielny dodatek nawet 1000 zł. No i co? Po prostu jej wtedy nie kupię, czekając na obniżkę.

Pampa
    Gość
    Boże, czy tak ciężko zrozumieć, że nie chodzi mi o pieniądze? Tylko o tendencję do dawanie coraz mnie za coraz więcej przy ogólnym aplauzie niewidomych.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pampa Zobacz posta
    Sugerujesz że licencja np FIFA oraz wyłączność do ligi angielskiej to darmoszka? Z FIFĄ jest taki problem, że ona tylko w ten sposób może na siebie zarabiać, że jest wydawana co roku (jako raczej okienka transferowe). Bo kto by kupował, gdyby np fifa 2010 była aktualizowana do tej pory o nowe składy? CoD? Błagam, tutaj masz zupełnie nowe skrypty, nowy scenariusz, nowe modele, nowe realia, nowe bronie... nijak to się ma do 4 ras i nowej mapki.
    Nie sugeruję tego tylko pokazuje nielogiczność twojego argumentu co do tego, że warhammer 2 nie jest nową grą. Uważasz, że wydawcy Fify mogą robić nas w bambuko wydając jedną i tą samą grę przez lata, a wydawcy warhammera dużo bardziej pracując nie mogą wydać tego jako nowej gry? Licencja na młotka też jest droga, pewnie nie można porównać jej do fifowej, ale kto każe kupować licencje Fify do tworzenia kolejnej gry o piłce kopanej? Można wydawać nową Fife co 3-4 lata czyż nie? Zamiast co roku.
    W warhammerze 2 też będą nowe skrypty dla nowych nacji plus modyfikacja dla starych nacji. Nowe scenariusze dla misji qestowych oraz 50-70 nowych modeli jednostek. Jesteś uprzedzony do wydawcy? Nie lubisz Warhammera?

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Cała ta dyskusja ma sens,jeżeli ktoś zakłada,że tylko Warhammer za 200 zł jest "be". Osobiście uważam,że większość gier, która obecnie wychodzi w dniu premiery jest dużo za droga biorąc pod uwagę zawartość jaką oferują(często celowo pociętą,nie tylko CA tak lubi robić) i fakt,że najczęściej dostajemy wersję beta,która wymaga tony patchów i poprawek. Czy CA ma prawo zażądać 200 zł za kolejną część? Jak najbardziej,i nawet szczególnie mocno mnie to nie zdziwi,inna sprawa,że mi się to nie spodoba ale taki mamy obecnie rynek i nic się na to nie poradzi poza ewentualnym wstrzymaniem się z zakupem.

Żeby nie było całkiem nie na temat to sądzę,że poznamy historyczny tytuł albo przynajmniej dodatki do poprzednich tytułów na przestrzeni najbliższego miesiąca,moim zdaniem zbyt wielu ludzi się tego domaga żeby zwlekali ponad ten termin.

11. Użytkownicy którzy uznali post Il Duce za przydatny:

Strona 34 z 40 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów