Strona 198 z 205 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 971 do 1 980 z 2047

Wątek: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna

Moderatorzy Globalni Awatar tuff_gru
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Otrzymał 439 podziękowań w 227 postach
    KAM mam do ciebie pytanko. Troche nie natemat DEI, ale po czesci odnosi sie to do moda zwiazanego z dei.

Chodzi mi o mody zwiekszajace ilosc ludzi w oddziale naprzyklad 2x. O ile te mody bez problemu dzialaja na gry multi to z kampaniami jest juz problem.
    Zauwazylem ze ilosc ludzi w startowych armiach w kampaniach jest tam wpisana na sztywno (gratulacje dla pana z CA ktry to wymyslil) czyli mody zwiekszajace ilosc ludzi w oddziale nie dzialaja na te armie.
    Oczywiscie mozna zmodyfikowac startposy i armie w nich ale jest to pracochlonne...

Zauwazylem tez jeden szczegol. Przeciez ustawienia gry odnosnie wielkosci oddzialow zmieniaja wszytsko jak trzeba. Czyli tak naprawde mody nie powinny zmieniac liczebnosci oddzialow w tabelach jendostek tylko zmienic ustawienie gry I wtedy powinno to zadzialac na na wszytsko tak jak trzeba. CZyli tak jakby zmnienic ze multiplayer w settingsach w grze ma inna wartosc.

Dodatkowo zauwazylem tez ze jak sie pogrzenie w wartosci tego mnoznika w preferences.script.txt i na przyklad da wartosc dla gfx_unit_size 3; nie 3 (czyli ultra - czyli 160 ludzi w oddziale piechoty) tylko 4. To faktycznie te mnoznik dziala tylko wartosci sa chore... Dla 4 to oddzial piechoty mial chyba 65000 ludzi... Chyba w miare sensowna ilosc byla dla -3 czyli 600 ludzi w oddziale. Niestety wpisanie -4 powoduje ze wielkosc oddzialu to 0...

Jak ty to obszedles w dei?

Szambelan Awatar K A M 2150
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 52 podziękowań w 45 postach
    Wszystko ręcznie edytowane przez Dresdena w startpos, nie ma innej możliwości. Dobrze wykonany mod na zwiększenie oddziałów powinien także posiadać te zmiany.

Z ostatnich TW, dopiero w Warhammerze to poprawili i zmiany w main_units są od razu w kampanii.

Moderatorzy Globalni Awatar tuff_gru
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Otrzymał 439 podziękowań w 227 postach
    Cytat Zamieszczone przez K A M 2150 Zobacz posta
    Wszystko ręcznie edytowane przez Dresdena w startpos, nie ma innej możliwości. Dobrze wykonany mod na zwiększenie oddziałów powinien także posiadać te zmiany.

Z ostatnich TW, dopiero w Warhammerze to poprawili i zmiany w main_units są od razu w kampanii.
    No to przynajmniej dobrze ze poprawili beznadziejny pomysl...

Podstoli Awatar GRUHA
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    15
    Otrzymał 6 podziękowań w 6 postach
    czy najnowsza wersja jest na steam? i samo mi sie juz zaaktualizowalo czy cos trzeba dograc?

bo pamietam ze cos tam w pewnym momencie sie dogrywało i sam teraz nie wiem ~~
    - Jesteś.. - Tak szaleńcem -Więc.. -Nie, nie zabije cie, tylko bede się tobą bawił jak dziecko zabawką odrywając każdą cześć i czerpał z tego wielką przyjemność

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius
    Arnaud Amaury

Podczaszy Awatar Kyuzo
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 4 podziękowań w 3 postach
    Niestety na tę chwile wersja 1.2 czyli najnowsza jest traktowana jako beta i wymaga ściągnięcia dwóch plików part1 i part2 z poza steam i wrzucenia ich do katalogu -> \SteamApps\common\Total War Rome II\data Potem oczywiście trzeba je jeszcze zaznaczyć w menu modów, ale tylko te dwa.

6. Użytkownicy którzy uznali post Kyuzo za przydatny:

Podstoli Awatar GRUHA
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    15
    Otrzymał 6 podziękowań w 6 postach
    a to nie bylo wersji 1.3 w takiej opcji ?XD chyba cos bralem albo nie wiem
    - Jesteś.. - Tak szaleńcem -Więc.. -Nie, nie zabije cie, tylko bede się tobą bawił jak dziecko zabawką odrywając każdą cześć i czerpał z tego wielką przyjemność

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius
    Arnaud Amaury

Podczaszy Awatar Kyuzo
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Aktualna wersja na steamie to 1.1, a 1.3 to wciąż jeszcze odległa przyszłość. Jeśli w ogóle się kiedyś pojawi.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Witam

Mam problem z modem pobrałem oba party do wersji 1.2.09b i wrzuciłem do folderu data, po uruchomieniu menadźera aktualizacji 1 part mogę zaznaczyć ale pokazuje się opcja aktualizacji grafiki ui itp. odnośnie 2 partu jest informacja że mod stworzono z myślą o starszej wersji gry oraz opcja udostępnij z możliwością wyboru grafiki itp.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Podczaszy Awatar Kyuzo
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Pytanie brzmi skąd pobrałeś pliki? Aktualnie gram na tym modzie i nie mam żadnych problemów z plikami w menadżerze. Nie powinno być żadnych komunikatów przy wyborze części moda.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Strona 198 z 205 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200 ... OstatniOstatni