Piosenka ISISJezus Maria. Warunki zwycięstwa trzeba skasować, wtedy AI lepiej działa.
Piosenka ISISJezus Maria. Warunki zwycięstwa trzeba skasować, wtedy AI lepiej działa.
Co do muzyki to nie jestem w temacie, Muzg pewnie coś pozmienia.Piosenka ISISJezus Maria. Warunki zwycięstwa trzeba skasować, wtedy AI lepiej działa.
Piter jak masz ochotę i czas to może byś pokombinował aby AI lepiej działało?
Jak bot nie ma żadnych bonusów finansowych, a wszystkie frakcje są na początku na minusie to musi mu być ciężko nie wpaść w długi od początkuBot który tonie w długach to na pewno nie jest wyzwanie.
Edit: Cofam, nie wszystkie tylko Polska, co jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe. Przecież Szwecja w 1648 tonęła w długach, a tu ma 50 000 na startPolska była bardzo bogatym krajem w tym okresie, a kryzysy i problemy miał każdy.
W pliku od mechaniki osad zwiększyliście zyski z każdego typu dochodów, a z kopalń dwa razy, plus dodaliście więcej budynków dających zyski i daliście dużo prowincji. Jak to sobie wyobrażacie, bitwy 20 armii kontra 20 armii, bot będzie atakował po jednej, dwie, bo tak jest ta gra zrobiona, a gracz te pojedyncze armie będzie mógł niszczyć 4 swoimi, albo jedną swoją i mieć dużo kasy na rozbudowę. Jaki tu sens? Mechanika moim zdaniem zupełnie nieprzemyślana.
Trzeba te dochody zmniejszyć i pozmniejszać proporcjonalnie armie początkowe i te ze skryptów, to dużo roboty.
Pewnie to też wywoła bunt, bo ludzie są przyzwyczajeni do mnóstwa kasy w medku, a zmiana każdego przyzwyczajenia wkurza ale jeśli chcecie żeby gra nie była dziecinnie prosta to tak trzeba.
Druga sprawa to ustawienie priorytetów rekrutacji, nie wiem czy to tu działa, bo nie przetestowałem ale nie cierpie tego osobiście robić.
Oczywiście ogólnie mod ma wiele plusów i jest bardzo fajny ale ja się tu skupiam na tym co można poprawić. Nie rozumiem czemu z pliku z mechaniką mapy ktoś wywalił rozróżnienie na zamki i miasta, może to z innego moda przekopiowano po prostu.
Można budować kopalnie, które dają 0 dochodu. Usunąłem plik map.rwm żeby się utworzył na nowo, może to po tym się pokazało, nie wiem czy było wcześniej. Sakiewka króla rozdana na prawo i lewo, rozdawanie kasy graczu i botowi ułatwia grę, im więcej kasy do wydania, tym lepiej wyda to gracz i gorzej bot. Nawet bez gry z góry muszę założyć, że granie na tym modzie musi być banalne.
Mam też nadzieje, że generałowie w tym modzie to nie piechota, bo w takim razie nigdy nie uciekną.
Ostatnio edytowane przez Piter ; 23-04-2017 o 11:23
Poza tym, hajducy jak powodowali oczopląs tak wciąż powodują.
Rozwój zamków się buguje (tzn. po osiągnieciu wymaganej populacji, nie pojawia się możliwość upgrade'u), być może z powodu powyżej opisanego przez Pitera
Koszary się bugują, nawet jak mamy zbudowany wyższy lvl, dalej pokazuje nam, że nie mamy tego budynku zbudowanego i można zbudować podstawowe koszary (na szczęście można rekrutować jednostki w zasadzie to po prostu najlepiej jest ten budynek zignorować i nic się nie stanie)
Jak dokładnie działa budynek "reforma wojskowa"?
Rozbicie taranem bramy dużego\olbrzymiego zamku powoduje crash gry
Grałem i faktycznie w każdym mieście można zbudować kopalnie ale tylko w niektórych daje to przychód.
Co do rozdawania kasy, to tak nie zabardzo. Oddziały są drogie, trzeba uważać, żeby nie przeszarżować i rozwijać miasta by pozwolić sobie na więcej. Moim zdaniem całkiem fajnie.
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
Da Ci brylanty i srebro i złoto
Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"
Wystawienie tego moda gdziekolwiek z hymnem ISIS to wielki wstyd. Co do ilości kasy, to ja wiem jak to wygląda całkiem fajnie, w innych modach też jest całkiem fajnie, tylko bot jest głupi. Jeśli całkiem fajnie równa się całkiem łatwo to się z tym zgodze.
Jak jest tyle bugów to nie wiem czy jest sens tak mocno usprawniać AI, bo i tak się będzie źle grało.
Ta muzyczka co jest po zwycięstwie w Turcji to nie jest hymn ISIS. Jest to piosenka/hymn jihadu.
Tutaj macie piosenkę razem z angielskim tłumaczeniem: https://youtu.be/TqDwfhRYOTs
To co udostępniliśmy wam jest głównie wysiłkiem moim i Ordenusa. Udostępniając to liczyliśmy właśnie, że ktoś się tym zainteresuje i pomoże w dalszych pracach.