Strona 198 z 368 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208248298 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 971 do 1 980 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    A skąd możesz wiedzieć, że nie dostanie jedna rasa 2 DLC'ków? Byłeś w biurze CA i widziałeś ich jakieś plany? Ja podałem jedynie możliwość, która jest możliwa, jak wszystko. Tym bardziej, że jak sam podałeś "Żadna rasa z pierwszego Warhammera nie dostała 2 dlc z jednostkami jeśli dobrze pamiętam." - znając życie i to, że jest to osobna część, która będzie się potem łączyć, to plany wydawnicze mogą być inne.
    Za to już mogę powiedzieć, że w końcowym produkcie wszystkie rasy będą raczej pełne pod kątem jednostek (nie licząc LL'ów). Takie jest moje zdanie
    Mogę Ci zadać to samo pytanie, skąd pewność że tak będzie. Z wieloma rzeczami się myliłeś w swoich domysłach. Jeśli 3 powstanie Kislev dojdzie wtedy dopiero, ciekawe.

Po prostu sugeruje się tym jak CA wydawało DLC do jedynki i raczej w dwójce zrobią tak samo. Bo z punktu właściciela jedynki czuł bym się oszukany gdyby rasy 2 dostawały więcej DLC i jednostek niż rasy jedynki. Chyba że w planach 2 są DLC do ras jedynki wtedy na twój wariant bym się zgodził.

Czyli do jedynki dojdzie nowa rasa ludzi ale nie będzie to Kislev więc Norska, Estalia ,Tilea, BP? A które z nich miały AB? Swoją drogą dziwie że nie Kislev, do 3 daleko.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Tilea miała AB. Zwał się Dogs of War. Polecam sobie poczytać, nim wysuniesz taki wniosek
    A co do Norski, Estalii i Księstw Granicznych (wolę polskie nazwy królestw) to CA ma też swoje 3 grosze do dodania, więc wszystkiego się można spodziewać. W trzeciej edycji mieli jakieś tam marginalne jednostki, ale bez władców. Dodajmy do tego jeden szczegół - na necie krążą fanowskie AB (nie będę ich oceniał, czy są dobre, czy złe), więc to też możliwe. Z kolei co do Norski... pamiętam, że w White Dwarfie był artykuł poświęcony armii ze Skeggi. Musiałbym sobie numer tego czasopisma przypomnieć, ale na pewno były tam jednostki od tej norskańskiej kolonii.

Co do Kislevu... może to i dobrze? Jeśli Kislev będzie cudną nacją w tej trylogii to będzie miło. Znając mnie i tak kupię (jak wszystkie gry sygnowane tytułem Warhammer... no może poza tym niedorobionym plagiatem Plants vs Zombies z W40K)

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Tilea miała AB. Zwał się Dogs of War. Polecam sobie poczytać, nim wysuniesz taki wniosek
    A co do Norski, Estalii i Księstw Granicznych (wolę polskie nazwy królestw) to CA ma też swoje 3 grosze do dodania, więc wszystkiego się można spodziewać. W trzeciej edycji mieli jakieś tam marginalne jednostki, ale bez władców. Dodajmy do tego jeden szczegół - na necie krążą fanowskie AB (nie będę ich oceniał, czy są dobre, czy złe), więc to też możliwe. Z kolei co do Norski... pamiętam, że w White Dwarfie był artykuł poświęcony armii ze Skeggi. Musiałbym sobie numer tego czasopisma przypomnieć, ale na pewno były tam jednostki od tej norskańskiej kolonii.

Co do Kislevu... może to i dobrze? Jeśli Kislev będzie cudną nacją w tej trylogii to będzie miło. Znając mnie i tak kupię (jak wszystkie gry sygnowane tytułem Warhammer... no może poza tym niedorobionym plagiatem Plants vs Zombies z W40K)
    Nie wnioskowałem, po to umieściłem znak zapytania. AB Psów Wojny, spoko. Mieli by unikalną mechanikę najemników, więc prócz Norski która pasuje też do dwójki są najbardziej sensownym wyborem do jedynki. W sumie nie będę narzekał na nową nację, jak największy plus. Czyli do jedynki jeśli się nie mylę, mamy dostać Old Friend oraz nową nację. Fajna sprawa.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Tak, będzie Old Friend i nowa nacja. A skoro Old Friend ma być wielkości Krwawych Rycerzy to zostają 2 możliwości: Krell lub Białe Wilki i/lub Pantery.
    Co do Psów Wojny, w ogóle Tilei, to byłoby ok, pod warunkiem, że w podstawie byliby Borgio Oblężyciel, Lukrecja Belladonna, Midas albo ten ostatni (nie mam na myśli Leonardo da Miragliano), a w Nowym Świecie dodatkowy, może Pirazzo - ten od zaginionego legionu.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Co do starego przyjaciela to mam nadzieje że nie będzie to imperialny smok. W sumie teraz CA pisze że to chyba nawet nie będzie jednostka.

Co do nowego raso paka. To moje typy są dwa: Norska lub TEB (głównie Tilea). Rasy takie jak szczurki, TK, Demony czy Ogry odrzucam bo one będą zarezerwowane do następnych części lub dlc do nich.
    Sub rasy takie jak Karak Kadrin, Middenland, czy Mousillon, też odrzucam bo to są sub rasy, a nie całe nowe.

Tylko co to da do gry.

- Norska - Przede wszystkim, co najmniej 1 pozycje startową na górze mapy. Możliwość grania tymi złymi ale jako nacja osiadła. Teoretyczne flc po jakimś czasie z nową pozycją w nowym świecie. Teoretyczne dodanie czegoś do chaosu. Ciekawsze armie norski atakujące zwykłe. Minusy? Jeszcze silniejsze zniszczenia poczynione wśród nacji zwykłych.
    Unikalna mechanika? Zajmowanie miast z portami (znaczy częściowo zdjęto by im ograniczenia podbojów), co mogło by nawet wyjść grze na dobre, bo Norska naprawdę szybko odbudowuje swoje spalone osady.

- TEB - Tu mamy kilka opcji. Ogólnie były byto jednostki najemnicze z tego Psów wojny.
    a) Sama Tilea - byłaby zmieniona. Estalia i Księstwa dalej byłyby klonami imperium (Estalia mogła by się doczekać osobnej paczki przy okazji młota2).
    b) Grywalna stała by się sama Tilea, ale Estalia i Księstwa zostały by jej klonami. Co byłoby chyba dużo lepsze niż bycie kalką imperium.
    c) Zmiany dotknęłyby całego TEBu, i każdej z tych nacji daliby LL, znaczy każda stałaby się grywalna. Raczej nie realne, ale bardzo bym chciał.

Potencjalny minus? Brak jednostek z ras jeszcze nie obecnych np. Ogrów itd.

To zapowiedziane flc przy okazji tego raso paka.
    - W przypadku Norski - doładowane jednostki do chaosu, zwierzaków i może imperium.
    - W przypadku Psów wojny - prze kolorowane jednostki najemników dodane do macierzystych nacji.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Co do starego przyjaciela to mam nadzieje że nie będzie to imperialny smok. W sumie teraz CA pisze że to chyba nawet nie będzie jednostka.

A skąd ta informacja? O ile wiem to ma być wielkości Krwawych Rycerzy, a więc jednostka.

Co do natomiast tego:
    To zapowiedziane flc przy okazji tego raso paka.
    - W przypadku Norski - doładowane jednostki do chaosu, zwierzaków i może imperium.
    - W przypadku Psów wojny - prze kolorowane jednostki najemników dodane do macierzystych nacji.

Jakoś w to wątpię. Każdy z regimentów najemników (a przynajmniej ludzkich) powiązany jest ściśle z danym miastem. Tak Strzelcy z Miragliano występują jedynie w Miragliano, ale dostęp do nich niekiedy (nie zawsze) mają niektórzy z przywódców innych miast. Wątpię więc w zabawę z kolorowankami tutaj. Tym bardziej ma to miejsce przy Niedźwiedzioludziach z Urslo czy Pustynnych Psach z Arabii. Nie mówiąc już o zaginionym legionie od Pirazza.

Asuryan
    Gość
    Old Friend ma być wielkości Krwawych Rycerzy, ale niekoniecznie jednostka. Czyli może być jednostką, ale nie musi. W takim razie równie dobrze to mogą być dwie jednostki (Białe Wilki i Pantery) jak i jakiś LL czy nawet zwykły lord/bohater dla jednej frakcji.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Dobry wujek Arroyo przypomina, że dziś zaczną się targi E3 dla Creative Assembly, zatem ciekawe, czy pokażą datę premiery Warhammer 2 i cenę.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Dzisiaj jest EA,jutro Microsoft. Najwięcej wydarzy się w poniedziałek i to wtedy właśnie będzie pokaz CA. Pisali nawet o tym na swojej stronie na fejsie.
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

10. Użytkownicy którzy uznali post Il Duce za przydatny:

Podczaszy Awatar Memnon[pl]
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 85 podziękowań w 52 postach
    Dokladnie CA bedzie mialo pokazy w poniedzialek ok godz 18/19 czasu europejskiego.
    Kiedy życie Cię nie pieści,podnieś głowę w górę i zaciśnij pięści

Strona 198 z 368 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208248298 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów