Czyżby szykuje się trailer skavenów?!To puste miasto Imperium i Rytuał mocno przypominają mi klimat Warhammer Vermintide.
Czyżby szykuje się trailer skavenów?!To puste miasto Imperium i Rytuał mocno przypominają mi klimat Warhammer Vermintide.
Coś się kończy, coś się zaczyna.
Znaleziono skavena. Główna brama, wyższa wieża.
Na bank skaveny ale to żadne zaskoczenie,prędzej czy później musieli je ujawnić. Na ten moment bardziej mnie ciekawi jaką rasą będą zachęcali do kupna pre-ordera.
Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.
Biorąc pod uwagę, że wszystkie dotychczasowo grywalne nacje w jedynce to 1 region/horda - ciężko wyczuć. Co by to nie było - wymagało by to przeróbki mapy pod względem frakcji.
Bretka i dwie kolejne frakcje z jej rasy to po 2 osady miały. Więc może być Tilea.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Podsumowując: CA zaczyna akcje marketingową z zagadkami gdzie za rozwiązanie zagadek będzie nam płacić w hasłach, które służą do odblokowywania bonusów.
Pierwszą zagadką było zgadnięcie hasła z luki. Odpowiedzią jest MISSING. W nagrodę dostajemy mapę pokazującą Skaveńskie zabudowania. W tym samym poście CA pokazuje nam 360' screen gdzie widnieje puste Imperialne Miasto. Ale nie do końca puste, bo jeśli się dobrze przyjrzymy to nad główną bramą, obok dalszej wieży widać sylwestkę Skavena - Szerokie, barczyste ramiona.
Możemy z tego wnioskować, że skaveni będą jedną z 4 głównych ras w Warhammerze II oraz, że trafią do Warhammera I
Trochę kiepsko jeśli za preorder dwójki będą Skaveni w jedynce, a nie zupełnie nowa frakcja.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Skaveni na bank trafią do Starego Świata. Mamy wolne miejsce na mapie dla nich.
Pytanie tylko w jakiej formie.
Za darmo ich nie dadzą, coś zaś w tego preordera muszą daćBardziej wierzę w to, że pójdą na łatwiznę, niż w to, że dadzą nam coś co wymaga aktualnej pracy (Tilea i tym podobne).
Podejrzewam, że...
Shitstorm is coming.
Oby się lepiej to nie potwierdziło, bo inaczej CA straci u mnie resztki szacunku. Bo jak mam szanować firmę, która zamiast zaoferować coś konkretnego teraz, a Skavenów w Starym Świecie dać miesiąc po premierze darmowo, a TK płatnie, dają nam w pre-orderze Skavenów w Starym Świecie, idąc tak na łatwiznę i pogarszając opinię o sobie?
Sorry, ale czy naprawdę tak trudno jest zrobić pełne odwzorowanie bitewniaka ze wszystkimi jednostkami z edycji 4-8 + dodatków, ze wszystkimi rasami oficjalnymi ze wszystkich edycji?! Mam wrażenie, że w CA pracuje coraz więcej ludzi, którzy winni mieć dożywotni zakaz dotykania czegokolwiek związanego z Warhammerem, bo to, co robią to jakiś ponury żart - przykład? Braki w rosterach, braki tak ważnych ras jak Kislev i Tilea grywalnych, Tilea miała kilka miast, a w grze to 2 miasta na krzyż i na dodatek w jedno złączone... Albion w ogóle niezamieszkały, a w lore jest wyraźnie opisane, że to dom Gigantów i Druidów, a nawet była tam kampania. Od razu mówię - argumenty typu "bo to kosztuje", "nic to nie wnosi do gry" są dla mnie marną wymówką dla lenistwa ze strony twórców gry, a dla lenistwa nie ma usprawiedliwienia.