Strona 16 z 37 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 365

Wątek: Skargi i zażalenia

Wielki Kuń Awatar Lwie Serce
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Otrzymał 326 podziękowań w 212 postach
    Z całym szacunkiem ale wygląda to na żart. Idąc tym tropem ja również powinienem mieć kilka ostrzeżeń (a co dopiero pełnić funkcję na forum) jako katolik. Romanrozynski, Twoje ostrzeżenia są uzasadnione przez Asuryana, tylko jakby na siłę wmawiasz, że to wina Twojej wiary.

Niech żyje Gwardia!

Agent Mossadu Awatar Marat
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 89 podziękowań w 43 postach
    Dostał osta, bo skomentował decyzję na czacie i napisał, że ktoś go atakuje? Mocne.
    Ksiądz Dominik, hetmanem będąc, uciekł w trawę
    I ze strachu nasrał w portki, osrał i buławę...

"Paszkwil od chłopiąt dworskich" o księciu Dominiku Zasławskim.

3. Użytkownicy którzy uznali post Marat za przydatny:

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    Sprawa zamknięta od samego początku, nie ma co się tym przejmować. Jakby co Asuryan, możemy powołać komisję składającą się z byłych adminów, którzy wydadzą obiektywny werdykt w tej sprawie. Posmarujesz nam, przestawisz wynik głosowania i będzie dobrze.

Wskażę za to o wiele poważniejszy problem, który rzeczywiście wpływa na funkcjonowanie orga i załogi:
    Dlaczego Lew dostał medal zasłużonego admina?
    Taki medal dostaje się w chwili odejścia do cywila, a Lew dalej nosi zielone skarpetki i udaje PSLowca! Na czas piastowania funkcji należy mu ten medal odebrać.

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 19 podziękowań w 15 postach
    Faktem jest że zostałem perfidnie zaatakowany za wiarę a nie za zbaczanie z wątku, gdyż pisałem dokładnie na temat, co zresztą wyjaśniłem, i nie tylko ja w tamtym wątku zauważyłem że tolerowanie lub nie sodomitów zależy od wyznawanej religii (zauważyła to osoba, która się ze mną nie zgadzała).
    Skoro admin jest wrogiem wiary katolickiej dobrze by było gdyby w regulaminie zamieścił punkt, że powoływanie się na naukę Kościoła w sprawach obyczajowo -moralnych (może jeszcze politycznych) może poskutkować ostrzeżeniem i sprawa byłaby przynajmniej jasna, choć dalej świadczyłoby to o nietolerowaniu poglądów katolickich na tym forum.
    Idąc tym tropem ja również powinienem mieć kilka ostrzeżeń (a co dopiero pełnić funkcję na forum) jako katolik.
    Mogę tylko odpowiedzieć, że nie każdy kto uważa się za katolika jest nim w istocie. Przykładowo były przeprowadzane badania z których wynikało , że niektórzy "katolicy" są za aborcją. W istocie byli oni zatem heretykami. Z innych wynikało, że część "katolików" toleruje sodomitów, czy nieograniczoną wolność słowa. Nie wiem czy jesteś katolikiem czy "katolikiem" , a zatem różnice w tolerowaniu ciebie i mnie mogą być dramatyczne. O ile mi wiadomo liberalni katolicy czyli heretycy cieszą się dużą tolerancją.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Ciężko oczekiwać tolerancji jeżeli samemu utkwiło się mentalnie w czasach średniowiecza i tej tolerancji nie ma się w sobie za grosz,nieprawdaż? . Chcesz tolerancji? To zacznij od siebie,albo skończ oczekiwać czegoś czego sam nie dajesz.

PS: Nie można nikogo dyskryminować za jego poglądy,nieważne czy jest ateistą,katolikiem,homoseksualistą czy kimkolwiek innym. Po prostu śmieszne jest to,że taki raban podnosi jedna z najmniej tolerancyjnych osób na forum,która chyba sama chciała by wrócić do czasów inkwizycji i stosów(albo udaje i nas trolluje)...Tak czy inaczej jak dla mnie sprawa zakończona.
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez romanrozynski Zobacz posta
    Faktem jest że zostałem perfidnie zaatakowany za wiarę a nie za zbaczanie z wątku, gdyż pisałem dokładnie na temat, co zresztą wyjaśniłem, i nie tylko ja w tamtym wątku zauważyłem że tolerowanie lub nie sodomitów zależy od wyznawanej religii (zauważyła to osoba, która się ze mną nie zgadzała).
    Skoro admin jest wrogiem wiary katolickiej dobrze by było gdyby w regulaminie zamieścił punkt, że powoływanie się na naukę Kościoła w sprawach obyczajowo -moralnych (może jeszcze politycznych) może poskutkować ostrzeżeniem i sprawa byłaby przynajmniej jasna, choć dalej świadczyłoby to o nietolerowaniu poglądów katolickich na tym forum.

Mogę tylko odpowiedzieć, że nie każdy kto uważa się za katolika jest nim w istocie. Przykładowo były przeprowadzane badania z których wynikało , że niektórzy "katolicy" są za aborcją. W istocie byli oni zatem heretykami. Z innych wynikało, że część "katolików" toleruje sodomitów, czy nieograniczoną wolność słowa. Nie wiem czy jesteś katolikiem czy "katolikiem" , a zatem różnice w tolerowaniu ciebie i mnie mogą być dramatyczne. O ile mi wiadomo liberalni katolicy czyli heretycy cieszą się dużą tolerancją.
    Po pierwsze to nikt tu nie zakazuje wiary katolickiej. Osta dostałeś za zbaczanie z tematu. Od KK masz osobny temat, a od homoseksualistów masz osobny temat. Naprawdę, jak komuś przeszkadza to, że dostaje osta za offtop, to widocznie nie potrafi poruszać się po forum, bądź czytać uważnie regulaminu.
    Po drugie to wyraźnie pisałem na czacie, że od skarżenia się na adminów/moderację masz ten temat.
    Po trzecie... wybacz, ale przypomina mi to sytuację z gościem i patykiem w kole roweru. Najpierw piszesz nie na temat, potem dostajesz ostrzeżenie (słusznie zresztą), a teraz nakręcasz kabaret... sorry, ale tak to wygląda.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Pampa
    Gość
    A myślałem, że to ja jestem betonem.

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    deus vult
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 19 podziękowań w 15 postach
    Po prostu śmieszne jest to,że taki raban podnosi jedna z najmniej tolerancyjnych osób na forum,która chyba sama chciała by wrócić do czasów inkwizycji i stosów
    Postulatem katolickim jest wolność głoszenia nauki katolickiej, a nie wolność głoszenia każdej religii czy poglądu jaki ktoś uważa za stosowny. Doszukiwanie się zatem w moim "rabanie" czegoś sprzecznego z moim brakiem tolerancji dla niektórych zjawisk jest więc nietrafione.
    Co więcej Polska podobno jest krajem katolickim, więc żądanie uszanowania katolickiego podejścia do wszelkich tematów , czy to politycznych, czy obyczajowych jest jak najbardziej uzasadnione.
    Tolerancyjnego dla błędów nie udawałem nigdy. To liberałowie udają tolerancję a usilnie , pod różnymi wydumanymi pretekstami (w tym przypadku rzekomy of-top) zwalczają katolickie podejście do życia. Nawet mający liberalne poglądy Wonsz zauważył w tamtym wątku , że podejście do sodomii warunkuje to czy się jest czy nie jest katolikiem w poście z 03-07-2017, 13:55. czyli mimo wrogości do mojej wiary przyznał że z off-topem nie mieliśmy do czynienia.
    Co do stosów i inkwizycji - lepiej spalić na stosie jednego heretyka czy 10 niż później żyć np. w tak absurdalnym ustroju jak obecny. Wyobraźmy sobie o ile świat mógłby być pięknięjszy gdyby tacy ludzie jak encyklopedyści, Marks, Engels i wielu innych prekursorów socjalizmu trafiło na stos.
    Co do inkwizycji - również przyczyniała się do zwalczania błędów , w dodatku to inkwizytorzy ucywilizowali postępowanie sądowe wprowadzając np. obrońcę z urzędu.
    Osta dostałeś za zbaczanie z tematu.
    Ciekawe w jaki niby sposób podając katolickie podejście do sprawy sodomii zbaczałem z tematu tolerancji dla sodomii? Już nie udawaj zatem tolerancyjnego tylko napisz uczciwie w regulaminie albo w temacie tamtego wątku, że katolickie czyli tzw. homofobiczne podejście do sodomii jest zakazane. Wtedy wszystko będzie jasne i będziesz miał tam dyskusję w kółeczku wzajemnej adoracji.

Asuryan
    Gość
    Pierwszego osta dostałeś dokładnie za:
    Cytat Zamieszczone przez romanrozynski
    Wreszcie zrozumiałeś, tak właśnie działa religia katolicka, musisz uznać wszystkie jej zakazy, nakazy i wskazówki moralne a ponadto jeszcze i umrzeć bez grzechu ciężkiego. Nie jest to łatwe dlatego Jezus wyraźnie nauczał, że niewielu zostanie zbawionych.
    Jezus był innego zdania, a każdy kto podważa wykładnię Jezusa jest albo fałszywym prorokiem albo heretykiem. Tak po prawdzie sam jestem grzesznikiem i może chciałbym by niektóre grzechy już nimi nie były ale kiedy zacząłem co nieco czytać o religii katolickiej (m. in. fragmenty Biblii) przekonałem się że nie ma tak łatwo.
    Co do niejasnych poglądów - jest to jedna z cech herezji modernizmu, który został potępiony. Cechą nauki katolickiej jest bowiem jednoznaczność. Musi być ona łatwo zrozumiana zarówno przez uczonych jak i prostszych ludzi. Zostało to zresztą sformułowane już w Nowym Testamencie.
    Powyższe fragmenty pasują do tematu o Kościele Katolickim, a nie do tematu o homoseksualistach i ich tolerancji (bądź nietolerencji)

Ten zaś powinien mieć miejsce w temacie o aborcji:
    Przyzwolenie społeczne na aborcję świadczy o tym że sumienie nie jest wyznacznikiem tego co dobre lub złe.
    Wiem że odpowiadałeś na wcześniejsze wypowiedzi, ale po tym jak ostrzegłem że dalszy offtop będzie karany, trzeba było po prostu powstrzymać się przed jego kontynuowaniem.

Swoją drogą Krwawy Baron dostał identycznego osta w tym temacie i ewentualna odpowiedź w tym wątku na Jego pytanie związane ze sklepami sieci Lewiatan też będzie skutkować takimi samymi ostrzeżeniami.

12. Użytkownicy którzy uznali post Asuryan za przydatny:

Strona 16 z 37 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów