Strona 212 z 368 PierwszyPierwszy ... 112162202210211212213214222262312 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 111 do 2 120 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez TypowyNoob Zobacz posta
    Tymczasem rytuał będzie sobie trwał aż do oczywistego ogłoszenia Niziołków.
    Dlaczego Niziołków? Skoro to rasa, która zamieszkuje ziemie Stirlandu i ma główną siedzibę w Krainie Zgromadzenia, na granicy z Wampirami? Prędzej Skavenów...

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
    No ja nawet nie wiem jak komentować te absurdalne bajki o dwunożnych szczurach. CA jest zobowiązane trzymać się jako tako kanonu, więc nie dodadzą rasy, która nie istnieje w lore. GW na to nie pozwoli.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Moment, czyli wg Ciebie Skaveni nie istnieją w Warhammerze? To dziwne, albo po prostu piszesz zupełnie niezwiązane z tematem informacje. Oficjalnie są i Skaveni i Niziołki, ale Niziołki mają jedną/dwie jednostki: Gorący Kocioł i Waleczne Koguty Lumpina Croopa.

EDIT: Prima Aprilis był 3 miesiące temu

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 6 podziękowań w 4 postach
    https://pbs.twimg.com/media/DEddnkjXcAE9NLa.jpg:large

Czyli czekamy na Mroczne Elfy? A już myślałem, że w związku z postępami w rytuale następni będą Skaveni.

A jak oceniacie - kiedy udostępnią zawartość dodatkową z WTW II do WTW I? Dwa tygodnie przed premierą?

Asuryan
    Gość
    Według Łowców Czarownic Skaveni nie istnieją, a każdy kto twierdzi inaczej to heretyk. Oczywiście Skavenom taka oficjalna wersja jest bardzo na łapę

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    No i mieliśmy pseudo bitwę wysokich elfów.
    Mi podobały się tam tylko 3 rzeczy.
    - Balista ze zmiennym trybem strzelania.
    - Lodowy feniks (czy jak to się tam nazywało)
    - tarcze elfów (ten moment w którym w dodatkowym widoku pojawiły się chyba wszystkie warianty wzorów dla tych tarcz).

To co mi się nie podobało to:
    - Oczywista szybkość starcia.
    - Tyrion? Choć przyznaję że model wygląda lepiej niż grafika promująca.
    - Jazda książąt? Ta najlepsza jazda elfów (chyba też w całym uniwersum?).
    Ostatnio edytowane przez Ituriel32 ; 12-07-2017 o 09:43

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    - Jazda książąt? Ta najlepsza jazda w grze (chyba też w całym uniwersum?).
    Tak właściwie to jedna z najlepszych, obok niej masz Rycerzy Graala i Krwawych Rycerzy.
    Trzecia zagadka: https://www.totalwar.com/ritual/

Podczaszy Awatar SaperHeart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 140 podziękowań w 92 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Tak właściwie to jedna z najlepszych, obok niej masz Rycerzy Graala i Krwawych Rycerzy.[/url]
    Dla mnie jedna ze średnich i rzadko widywana na stołach, ponieważ jazda która ma podstawową siłę na 3 (5 z lancami) nie radzi sobie z twardszymi celami. Dodatkowo w sekcji jednostek specjalnych mamy lepszy wybór nich Jazda Książąt. Już bardziej się opłacało brać Silver Helmów którzy byli tańsi oraz zapychali punkty w core.

Bitwa fajna ale szczerze powiem, że w ogóle mi się nie podobają Lizardmeni. Poza tym brakowało mi White Lionów.
    Na "+"
    - Jednostki podstawowe Elfów
    - Dynamika bitwy
    - Wygląd wizualny obu Feniksów
    - Tło graficzne pola bitewnego
    - Możliwość przełączenia BT w trybach strzału. Już wiem jak będzie wyglądała opcja multi-shoot u DE.
    - Wygląd wizualny Dragon Princów

Na "-"
    - Cała Armia Lizardmenów
    - SMasterzy mają 36 dmg, a PG 35. IMO ta różnica powinna być bardziej zauważalna. Oby to zmienili

Uważam, że na tym etapie Armia HE jest o wiele lepiej dopracowana graficznie niż Lizardmenów.

BTW, Panowie co to jest Skaven ? Co wy za herezje prawicie i głupoty opowiadacie ;P Nie ma czegoś takie

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Cytat Zamieszczone przez SaperHeart Zobacz posta
    Dla mnie jedna ze średnich i rzadko widywana na stołach, ponieważ jazda która ma podstawową siłę na 3 (5 z lancami) nie radzi sobie z twardszymi celami. Dodatkowo w sekcji jednostek specjalnych mamy lepszy wybór nich Jazda Książąt. Już bardziej się opłacało brać Silver Helmów którzy byli tańsi oraz zapychali punkty w core.
    Tu raczej chodzi mi o opis z lore'a, nie o balans w bitewniaku

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Ja to już chciałbym jakieś filmiki z mapy kampanii, gdzie pokazane byłyby chociaż pierwsze 5 tur dla głów ras, czyli pana ognistego (tfuuu) miecza i płaza na tarczy. Tak by zerknąć choć odrobinkę na mechanikę ras.

Bo dla mnie te super szybkie bitwy są tylko dodatkiem do kampanii.

- - - - - - - - - - -

A co do siły, to balans i stosunek ceny do jakości to zawsze osobna sprawa.
    Bo na przykład w karciance chaos miał takiego mega koksa potwora Krwiopija lub Krwiopusza?
    Najsilniejsza karta w statystykach, ale nikt nią nie grał, bo koszt jej zagrania był kosmicznie wysoki. I jak ci trafiła na początku gry na rękę, to tylko zabierała miejsce.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Strona 212 z 368 PierwszyPierwszy ... 112162202210211212213214222262312 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów