Strona 219 z 368 PierwszyPierwszy ... 119169209217218219220221229269319 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 181 do 2 190 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Główna Kampania - Sarthorael (Chaos, multiplayer)
    Oko za oko - Borys Todbringer (Middenland, multiplayer)
    Pora objawienia - Czerwony Diuk (Mousillon, multiplayer)
    A Ptasior nie był za kampanie chaosu?

A ja mam nadzieje że zrezygnują z tego rozwiązania. Bo jak widze takich fajnych lordów, którzy stoją na czele ciekawych sub nacji, nie grywalnych w głównej kampanii to zaczynam się irytować.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Zagmatwane to jest co CA robi, jak ma to w końcu wyglądać jeśli chodzi o kooperację ? Teclis i Tyrion będą w jednej rasie to w takim razie jak ma wyglądać COOP ? Każdy startuje w innym miejscu ? Wtedy to będzie jakoś działało, ale co np. z Krasnoludami ? Tylko Klan Angrund ma unikalny start w kampanii. Czyli kooperacja Ungrima i Thorgrim jest wykluczona bo obaj startują w tym samym miejscu.

Ale to jeszcze pół biedy, co będzie w końcu z Imperium > Doczekamy się unikalnego startu czy nie ? Bo o ile się nie boje o nowe rasy to o stare już tak na połączonej mapie. Bo z tego wynika że do W1 dostajemy nową rasę i ok, oraz coś małego pokroju Czarodziejów(stary przyjaciel). Więc na pewno nie dostaniemy już unikalnego startu dla fanów Imperium ani Zwierzaków. Chaos też nie...Lipa totalna jak oni to rozwiązali.

Jestem pewny że Jaszczury będą tak samo kochane przez twórców jak Wampiry były pompowane w jedynce, bo to już widać z daleka. Trochę Mi się to nie podoba, że płacąc za grę, twórcy sobie z góry faworyzują która rasa dostanie najwięcej "nowej zawartości"

Cieszy mnie zapowiedz że skupią się na dopakowania "rosterów" ras ale z drugiej strony ciekawy jestem tego jak to wpłynie na stare rasy choć by Zwierzoludzi. Jak na razie dwójka zapowiada się kosmicznie jeśli chodzi o siłę nowych ras i balans będzie kompletnie zjechany względem jedynki. Smoki VC dostaną atak za darmo mimo że już są bardzo mocni, ciekawe jak CA to rozwiąże?. Premiera za mniej niż pół roku a zmiany tak gigantyczne że Ci co kupili jedynkę mogą się czuć z deko oszukani względem tego co otrzymają rasy dwójki. Jeśli oczywiście rasy z jedynki nie zostaną dodatkowo dopakowane, co nie jest oczywiste.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez ares354 Zobacz posta
    Cieszy mnie zapowiedz że skupią się na dopakowania "rosterów" ras ale z drugiej strony ciekawy jestem tego jak to wpłynie na stare rasy choć by Zwierzoludzi. Jak na razie dwójka zapowiada się kosmicznie jeśli chodzi o siłę nowych ras i balans będzie kompletnie zjechany względem jedynki. Smoki VC dostaną atak za darmo mimo że już są bardzo mocni, ciekawe jak CA to rozwiąże?. Premiera za mniej niż pół roku a zmiany tak gigantyczne że Ci co kupili jedynkę mogą się czuć z deko oszukani względem tego co otrzymają rasy dwójki. Jeśli oczywiście rasy z jedynki nie zostaną dodatkowo dopakowane, co nie jest oczywiste.
    Właśnie nie do końca. Wydaje mi się, że dodatki będą też do jedynki, więc i na unikalne miejsca startowe można liczyć. Co do balansu... nie do końca również. Podobno balans dla jedynki będzie zmieniony. Ja się nie czuję oszukany, bo Warha 2 zamówiłem od razu po informacji, ile kosztuje na muve, poza tym im więcej... tym lepiej, prawda? Ja w tym wypadku cieszę się, że nadal będą rostery z jedynki pompowane, a nie tylko na dwójce się skupią.

EDIT: Z balansem jest właśnie tak, że trudno oczekiwać dobrego balansu między pierwszą, a drugą częścią, skoro do połączenia map jeszcze 3 miesiące, a do premiery dwójki dwa miesiące. A co do minikampanii i ich przebudowy... to wyjaśnia ciszę w temacie jedynki.

EDIT2: Jeśli dla Ciebie zagmatwane jest to, że Teclis i Tyrion będą mieć oddzielne frakcje w obrębie danej rasy i z tego powodu zaczynają w innym miejscu, to nie mam pytań. Bo dla mnie to akurat dość prosta sprawa. U Imperium z aktualnych LL'ów na lorowe pozycje startowe to nie ma co liczyć, bo aktualnie dostępni bohaterowie mają ją już - Altdorf. Co do Krasiów to sądzę, że jeszcze będzie u nich CA myśleć, co zrobić z Ungrimem.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Właśnie nie do końca. Wydaje mi się, że dodatki będą też do jedynki, więc i na unikalne miejsca startowe można liczyć. Co do balansu... nie do końca również. Podobno balans dla jedynki będzie zmieniony. Ja się nie czuję oszukany, bo Warha 2 zamówiłem od razu po informacji, ile kosztuje na muve, poza tym im więcej... tym lepiej, prawda? Ja w tym wypadku cieszę się, że nadal będą rostery z jedynki pompowane, a nie tylko na dwójce się skupią.
    Im więcej tym lepiej, ale na razie to Ja nie widzę informacji że rasy z jedynki dostaną nowe Lord packi. Mowa na razie jest o 2, więc wiesz. A informacji potwierdzonych przez CA wiadomo że 19 będzie pokaz nowego DLC czyli pewnie paczki z nową rasą. Zmienili podejście że zamiast mini kampanii będą ras paki i to jest super sprawa, ale w dwójce. Czy to automatycznie będzie robione do jedynki nie zostało przez nikogo potwierdzone.

So the biggest change we’ll be making with the first large DLC for Warhammer II is to swap out the mini campaign for two more additional Legendary Lords, for a total of 4 playable Lords in the pack. These four will each have their own factions, unique start positions, quests-chains, epic gear, benefits and playstyle… the whole nine yards - Cytując.

^^Do kogo się to odnosi ? Jak mam to rozumieć > ? Że usuną mini kampanie Oko za oko i w zamian Zwierzaki dostaną w sumie 4 LL i każdy będzie miał unikalną pozycję startową, własną frakcję ? Styl gry ? Czy to odnosi się do dwójki ? Bo jeśli do jedynki to super sprawa dla Zwierzaków czy Leśnych elfów, choć nie wiem jaki by był 4 lord elfów, ale kompletnie to nie tyczy się krasnali czy ludzi. U Dawi Ugrim musiałby by startować w Karak Kadrin, Biały Krasnolud nie wiem szczerze gdzie miałby startować. A co do ludzi to jeszcze większy problem bo raczej ani Gelt ani Volkmar nie mogą mieć własnych frakcji czy unikalnych pozycji startowych.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Ja się akurat ciesze że lizaki będą dopieszczone, mam nadzieje że szczurki będą na drugim miejscu. Elfy (poza leśnymi) mnie nie obchodzą.

Akurat dwójka pod tym względem będzie lepsza po każdy początkowe ll będzie zaczynać jako osobna nacja. więc już w dniu premiery można sobie zagrać współpracę czy przeciw sobie jedna rasą.
    Co nie zmienia faktu że troszkę sie irytuje zapowiedziami 2, bo jakby 1 była zrobiona na podobnym poziomie to ni musiałbym wcale kupować 2.

- - - -

Biały może startować wszędzie, taka jego natura że pojawia sie tam gdzie jest potrzebny. natomiast ludzie, tu bez boryska się nie obejdzie, bo Gelt i Volkmar jest dany dobrze do stolicy.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490

^^Do kogo się to odnosi ? Jak mam to rozumieć > ? Że usuną mini kampanie Oko za oko i w zamian Zwierzaki dostaną w sumie 4 LL i każdy będzie miał unikalną pozycję startową, własną frakcję ? Styl gry ? Czy to odnosi się do dwójki ? Bo jeśli do jedynki to super sprawa dla Zwierzaków czy Leśnych elfów, choć nie wiem jaki by był 4 lord elfów, ale kompletnie to nie tyczy się krasnali czy ludzi. U Dawi Ugrim musiałby by startować w Karak Kadrin, Biały Krasnolud nie wiem szczerze gdzie miałby startować. A co do ludzi to jeszcze większy problem bo raczej ani Gelt ani Volkmar nie mogą mieć własnych frakcji czy unikalnych pozycji startowych.
    To akurat do dwójki się odnosiło, ale po połączeniu z jedynką prawdopodobnie i do fuzji. Druga rzecz - Zwierzoludzie i Leśne Elfy mogą dostać więcej jednostek chociażby, co do 4 LL to u WE wygląda to prosto:
    Ariel, Orion, Araloth, Durthu. Później ewentualnie siostry Naestra i Arahan na styl Skarsnika, czy chociażby Drycha, czy wiele, wiele innych postaci z 4 edycji. Co do Krasiów to masz dużo więcej LL np. Kazador, Thorek, Kragg, Grimm Burloksson, Alrik Ranulfsson, Byrrnoth Gundadrak. Biały Krasnolud mógłby w Kraka Drak wygrać. U Ludzi też prosto:
    Marius Leitdorf z Averlandem, Elspeth w Wissenlandzie, Borys w Middenlandzie, hrabia Hochlandu i Markus w Hochlandzie, a władca Ostlandu w Ostlandzie.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Co to był za zwierz na końcu tego dzisiejszego filmiku?

Wychodzi na to że to goblin i wielki mega pająk.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Martwy Goblin i Pająk od Leśnych Goblinów.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Dla mnie ten teaser na 100% potwierdza Norskę,okrzyk i mróz mówią same za siebie. Co prawda jestem do tej nacji sceptycznie nastawiony i wolałbym TEB ale może CA wykombinuje z nich coś ciekawego.
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Asuryan
    Gość
    Więc na pewno nie dostaniemy już unikalnego startu dla fanów Imperium ani Zwierzaków.
    Wiesz że Zwierzaki mają 3 LL - każdego ze startem w innym miejscu? Khazrak w Estalii, Morghur na północy Imperium, Malagor na południu Złych Ziem. Co prawda w obrębie jednej frakcji, więc pewno dlatego co-op nimi odpada (nie sprawdzałem).

Strona 219 z 368 PierwszyPierwszy ... 119169209217218219220221229269319 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów