Ja prze pojęcie jakości, miałem wpływ na rozgrywkę.

Tak więc imperium dostało 3 lub 4 czarodziei z nowymi magiami. Ale tak za bardzo nie zmieniło to to jak się ludźmi gra. Bo jak się brało 1 czarodzieja do armii tak robi się to nadal.

Dla porównania podam inne rasy.
U brodaczy dostaliśmy białego karła. Nowy LL z unikalnymi misjami i przedmiotami, dodatkowo mający z personalizowane drzewko talentów, zwłaszcza niebieskie. A co ważne dodaje on ewent? z wybieraniem premii.

U Orków i Goblinów mamy Wurzaga. Czyli LL czarownika (u zielonych mamy tylko 2 wojowników i hybrydę). A co ważne ma on osobną lokalizacje na mapię, czyli sub rasę. miodzio.

A teraz wampiry.
Krwawi rycerze - elitarna jednostka jazdy, i chyba każdy jej używa.
Vlad - Nowy LL, z misjami, przedmiotami. Hybryda maga/wojownika.
Izka - Kolejny nowy LL, kolejna hybryda maga/wojownika. Ale po jej wyjściu oderwanie jej i Vlada od wampirów Mańka, a stworzenie osobnej sub frakcji.
Zapomniałem o dodaniu nowego budynku.
I dostali jeszcze wampirkę z magią cienia.

A teraz dojdzie Krell. najprawdopodobniej jako legendarny heros. Pytanie zasadnicze jest jak zamierzają go wprowadzić.
Wersja OVER 9000 dla mnie to rework Kemmlera ( o który gracze błagają od początku gry) i najlepiej oderwanie go (tak jak Valda) od głównych wampirów.
a) dodanie ich (Kemlera i Krela) do bretońskich wampirów i uczynienie tej sub rasy grywalną (a w późniejszym czasie dodanie jeszcze Red Diuka jako w pełnoprawnego LL).
b) Kemmler z Krelem zostaliby po prostu osobną sub rasą wampów* albo dostaliby jakiś region na mapie (tak jak Skarsnik) lub zrobiliby z nich hordę.
Byłoby historyjka że Lichmistrz podczas swojej podróży zdobył i zamieszkał w osadzie X i teraz przygotowuje się do zemszczenia się na elfach i bretończykach.

* Jeśli nekromantę i czempiona chaosu można nazwać wampirami
- - - - - - - -

A czy to unowocześnienie młota to nie jest zapowiedz pacza?